Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ufff, tak to byla bída. Za scénář a "logické" uvažování hlavního hrdiny (minimálně v první půlhodině) by si měl jít Mukunda dobrovolně pro zlatou malinu... Navíc jsem to bohužel viděl jen v cz dabingu, který měl příšerně chudou zvukovou stopu. V originále je to snad snesitelnější. Podprůměr. (viděl jsem: 1x) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy "uzavřené" v malém prostoru se těší značné oblibě u diváků, kteří očekávají napětí bez okázalých efektů, ale takový film nutně potřebuje tvůrce s citem pro režii a schopností vyprávět příběh s omezeným prostorem i počtem aktérů. Dewil však toto absolutně postrádá a ve své prvotině dokazuje, že dveře Hollywoodu mu zůstanou zavřené. Snímek, který režíruje a navíc si sám napsal se v 99% odehrává v uzavřeném prostoru rodinného vozu, ve kterém se ocitá Paul Walker a zjišťuje, že auto, které si vypůjčil je až překvapivě středem pozornosti. Film nefunguje v prakticky žádném směru, ve kterém by měl správný thriller fungovat. Napětí prakticky nulové, herecky slabé, (troufám si tvrdit, že tentokrát za to Walker nemůže) scénáristicky hloupé a bez nápadu a chování postav se nedá nazvat žádným myslitelným nebo slušným výrazem. Je to film, který nemá co nabídnout a neohřál by se ani ani televizních obrazovkách. Pokud prahnete po něčem podobném, doporučuji výbornou "Telefonní budku" nebo slušný "Pohřben zaživa". Tohle je amatérská slátanina. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Paul Walker dokazuje, že to vie nie len Rýchlo a Zbesilo, ale aj Pomaly a Pokojne. Vo výsledku je Vehicle 19 však len obyčajný „wannabe snímok“, ktorý by chcel silou mocou dokázať, že vie vo filme po celý čas pracovať len s jedným uzavretým priestorom ako je to teraz v móde. Rozdiel je však ten, že zatiaľ čo napríklad taký Phone Booth s Farrellom (dej v tel. búdke) alebo Buried s Reynoldsom (dej v rakvy) a ďalšie podobné snímky si dané zameranie na jednu lokáciu vedeli obhájiť, pri Vehicle 19 je to len obyčajná hra na efekt, kde umiestnenie celého filmu do jedného auta v rámci deja postráda zmysel a postupne na seba len zbytočne upozorňuje a nabaľuje plno nelogickostí. Celý dej je na silu prispôsobený tomu, aby sa Paul Walker nepohol z auta a je jedno, či to bije do očí alebo nie (používanie „triezveho“ mozgu tu prím nehrá). Odhliadnuc od tohto faktu je film natočený zručne, očividne sa jedná o nízkorozpočtový snímok, takže je tu len zhruba jedna automobilová naháňačka a na nejakú výraznejšiu akciu v podstate nedôjde, ale na druhej strane nebadať ani žiadnu amatérčinu. Nejako zvlášť neurazí, ale je to len taká štandardná rutina zasadená do jedného auta v „pútavej filmárskej lokácii“ v Juhoafrickej republike, bez výrazného napätia, s béčkovým (čítaj nerozumným) príbehom a dohromady tak dvoma hercami. Zachraňuje to len triezvo zvolená stopáž, ani nie 70 minút po odpočítaní úvodných a záverečných tituliek, ktorá celkom svižne odsýpa a nestihne výrazne nudiť. A keď už nič iné, tak si aspoň Walker precvičil vodičské schopnosti, predtým než vymení rodinný van za poriadny športiak a dofrčí na plátna kín vo Fast & Furious 6. CELKOVO: 2* ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jestli to měl být pokus o další Telefonní budku, tak se nepovedl. Tady pro změnu strávíte s hlavním hrdinou celou dobu v autě. Začátek je dobrej, protože to diváka rovnou vtáhne do akce, nikdo neví, co se děje a čeká se aspoň trochu na nějakou indicii. Bohužel tady je jakákoliv nápověda marná, protože ať mačkáte, jak mačkáte, nic moc z toho nevymáčknete. Ve výsledku je snímek téměř nicneříkající... ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Proč tak málo? Čekala jsem koninu, jako bylo Nehraj si s ohněm, ale tohle nebylo špatné. Walker byl dobrej, podle mě hraje přirozeně. Musím ocenit i to, že celý děj se odehrává v autě. Natočit tímhle způsobem film a udržet si pozornost diváka není lehký úkol. Ikdyž podle hodnocení si nejednoho diváka neudržel :) Určitě to mělo svoje mouchy. Např. se mu vybíjí mobil a musí mu být jasné, že ho bude ještě potřebovat a blbeček si ho dá do nabíječky až když je úplně kaput a najednou je životně důležité, aby se zapnul. To, že měl tu nabíječku mě opravdu překvapilo. Jak píše BMW12, český dabing byl opravdu děs, ale za ten ten film nemohl. :) ()

Galerie (128)

Zajímavosti (9)

  • Na zápěstí Paula Walkera (Woods) lze spatřit vytetované jméno jeho dcery Meadow. (kellne)
  • Viac ako tri štvrtiny záberov filmu bolo natočených priamo z auta, ktoré Michael Woods (Paul Walker) šoféruje. (GAZ789)
  • Michael Woods (Paul Walker) nosí hodinky Skywatch All Black Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama