Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to shlédl, moc jsem od toho samozřejmě nečekal, takže to dopadlo tak jak to dopadlo. Je zvláštní vidět Paula Walkera v jiném filmu než ve skvělé sérii Rychle a zběsile. Zde je Paul Walker také za volantem - z 99% po celý čas filmu trůni za volantem. Ale tempo je pomale, takže narozdíl od Rychle a zběsile bych tomuto dílu přiřadil název Pomalu a nudně. Je to ošklivý název, ale nejlépe to vystihuje celý film. Přesto to není blbost, přeci jenom dávám třetí hvězdu, ale velmi slabou teda. Takže jak začít ? Nemůžu začít povídat o úvodu - film nemá žádný úvod, prostě se vleče stejně jako celý film. Úplně velkým problémem to není. Ze začátku jsem si musel zvyknout na velmi zvláštní styl filmu. Vysvětlím to asi tak, že se film zaměřuje na veškeré dění v autě. Walker se napije, okolo něj se dívají na něj na ulici lidé, když Walker je v zácpě. Pak se Walker dovídá, že v autě, které se vypůjčil je zbran, nakonec i spoutaná žena. Takže se dostal díky smůle do pekeléné situace. Takže nevím jak to mám dále popisovat. 2/3 filmu se vlekly, během níž došlo k jedné akci. A ta 3/3 je už zajímavější, nějaká ta honička s poldy - ikdyž není nějak zajímavá, je obyčejná, ale přesto celkově je technická stránka filmu vydařená. Kamera také není nejhorší, ikdyž se párkrát třese. Hudba tam ani není. Když se chýlý film ke konci tak film baví o něco více. Divák bude rozhodně vnímat situaci ve filmu, takže tu nějaké minizvraty jsou. Takže to vyloženě nuda není. Furt se dá na něco dívat. Škoda, že neměl film více nápadů, situací a více akce - především honičky. Herecké obsazení: moc herců zde nehraje. Paul Walker je po mě furt nejlepší v sérii Rychle a zběsile. Zde nehrál špatně, určitě zaujal, ale nebylo to nic významného. Takže nakonec tu třetí hvězdu dávám. Celkový dojem tohoto snímku není nejhorší. Je to velmi zvláštní záležitost, takže i to, že jsem viděl něco nového, jiný styl - se cení. Takže čistý průměr, který se na jedno shlédnutí dá snést. Víckrát bych se ale na to nedíval. Takže rozmezí mezi 2 a 3 hvězdou. Přikláním se k vyššímu hodnocení. Takže celkově čistý, ale snesitelný průměr. Celkově hodnotím na 50% = *** ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

No...Chybělo tomu dost věcí a hlavně logika. Neříkám, že si na ní potrpím, ale tady to bilo do očí. Škoda, kdyby si dali do kupy scénář, mohlo to být o hvězdičku více. Nicméně režisér si ho sám napsal, tak byl asi spokojen. Moc toho za sebou nemá, může to být i tím. Takhle jsem jen téměř slušně zabil odpoledne. Na doporučení to tedy nebude. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy "uzavřené" v malém prostoru se těší značné oblibě u diváků, kteří očekávají napětí bez okázalých efektů, ale takový film nutně potřebuje tvůrce s citem pro režii a schopností vyprávět příběh s omezeným prostorem i počtem aktérů. Dewil však toto absolutně postrádá a ve své prvotině dokazuje, že dveře Hollywoodu mu zůstanou zavřené. Snímek, který režíruje a navíc si sám napsal se v 99% odehrává v uzavřeném prostoru rodinného vozu, ve kterém se ocitá Paul Walker a zjišťuje, že auto, které si vypůjčil je až překvapivě středem pozornosti. Film nefunguje v prakticky žádném směru, ve kterém by měl správný thriller fungovat. Napětí prakticky nulové, herecky slabé, (troufám si tvrdit, že tentokrát za to Walker nemůže) scénáristicky hloupé a bez nápadu a chování postav se nedá nazvat žádným myslitelným nebo slušným výrazem. Je to film, který nemá co nabídnout a neohřál by se ani ani televizních obrazovkách. Pokud prahnete po něčem podobném, doporučuji výbornou "Telefonní budku" nebo slušný "Pohřben zaživa". Tohle je amatérská slátanina. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v aute a to ja môžem. Konkrétne snímky, ktoré sa odohrávajú na jednom mieste. A toto je jedna z tých, ktoré krásne fungujú. Je neuveriteľné ako v takýchto dielach dokonale pôsobí akcia a napätie.Vyzdvihovať a chváliť herecké kvality Paula Walkera je absolútne zbytočné, bol to úžasný herec a je strašné čo sa mu stalo a tiež je smutné, že už žiadnu snímku nikdy nenatočí a neuvidíme ho ani ako charizmatického starého pána. Neviem čo by som tejto snímke vytkol. Mne sa všetko pozdávalo a naopak - nič mi tu vyložene nechýbalo. Ja som sa 82 minút bavil a ani na moment som sa nenudil a to opakujem, že sa celá snímka odohráva na jednom mieste. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jestli to měl být pokus o další Telefonní budku, tak se nepovedl. Tady pro změnu strávíte s hlavním hrdinou celou dobu v autě. Začátek je dobrej, protože to diváka rovnou vtáhne do akce, nikdo neví, co se děje a čeká se aspoň trochu na nějakou indicii. Bohužel tady je jakákoliv nápověda marná, protože ať mačkáte, jak mačkáte, nic moc z toho nevymáčknete. Ve výsledku je snímek téměř nicneříkající... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (9)

  • Většina policejních aut je značky BMW. (kellne)
  • Michael Woods (Paul Walker) nosí hodinky Skywatch All Black Chronograph. (dyfur)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama