Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Recenze (89)

verbal 

všechny recenze uživatele

Fešácký Pavlík osmdesát minut řídí v JARu Pomalu a rozvážně rodinný minivan a furt s někým telefonuje. Na první pohled pošušňání pro funoušky Telefonní rakve, co jsou schopni nenudit se ani v celodenní frontě na vystavení pasu. Tohle má však paradoxně vcelku překvapivý drajv, a to nejen proto, že Pavlík sem tam přejede nějakého ohyzdného, loupeživého Zula. Neukousl jsem si nudou jediný nehet, ani jsem si otráveně netrhal chlupy z nosu a dokonce jsem ani nemusel dělat kuličky z toho, co jsem našel pod nimi a cvrnkat je po obýváku. A tak stará neřvala, že měním vzor na koberci a já se vcelku bavil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Telefonní budka meets 16 bloků, přičemž z obojího si bere to horší (díry ve scénáře, občas krkolomný způsob, jak udržet postavu ve hře). Přesto by bylo nefér tvrdit, že neměl Mukunda Michael Dewil pár dobrých nápadů. Filmu bohužel také ubližuje to, že má opravdu mizerně natočené honičky v autech. Ve výsledku jsem se ale bavil nad očekávání dobře. Jako jednohubka "ve špatný čas na špatném místě" to nefunguje vůbec špatně. Palec nahoru za zvládnuté finále. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Překvapení na to, jak si vede tu na čsfd. Paul Walker jako hlavní hvězda tohoto thrilleru, odehrávající se v JARu, proklouzne jako mastnota do situace, do které nikdo nechce vkročit. Zajimavostí je, že se dění odehrává po celou dobu v autě a jeho blízkém okolí, i kamery se nevzdálily od auta ani na krok. Zajimavé a chytlavé. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v aute a to ja môžem. Konkrétne snímky, ktoré sa odohrávajú na jednom mieste. A toto je jedna z tých, ktoré krásne fungujú. Je neuveriteľné ako v takýchto dielach dokonale pôsobí akcia a napätie.Vyzdvihovať a chváliť herecké kvality Paula Walkera je absolútne zbytočné, bol to úžasný herec a je strašné čo sa mu stalo a tiež je smutné, že už žiadnu snímku nikdy nenatočí a neuvidíme ho ani ako charizmatického starého pána. Neviem čo by som tejto snímke vytkol. Mne sa všetko pozdávalo a naopak - nič mi tu vyložene nechýbalo. Ja som sa 82 minút bavil a ani na moment som sa nenudil a to opakujem, že sa celá snímka odohráva na jednom mieste. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to shlédl, moc jsem od toho samozřejmě nečekal, takže to dopadlo tak jak to dopadlo. Je zvláštní vidět Paula Walkera v jiném filmu než ve skvělé sérii Rychle a zběsile. Zde je Paul Walker také za volantem - z 99% po celý čas filmu trůni za volantem. Ale tempo je pomale, takže narozdíl od Rychle a zběsile bych tomuto dílu přiřadil název Pomalu a nudně. Je to ošklivý název, ale nejlépe to vystihuje celý film. Přesto to není blbost, přeci jenom dávám třetí hvězdu, ale velmi slabou teda. Takže jak začít ? Nemůžu začít povídat o úvodu - film nemá žádný úvod, prostě se vleče stejně jako celý film. Úplně velkým problémem to není. Ze začátku jsem si musel zvyknout na velmi zvláštní styl filmu. Vysvětlím to asi tak, že se film zaměřuje na veškeré dění v autě. Walker se napije, okolo něj se dívají na něj na ulici lidé, když Walker je v zácpě. Pak se Walker dovídá, že v autě, které se vypůjčil je zbran, nakonec i spoutaná žena. Takže se dostal díky smůle do pekeléné situace. Takže nevím jak to mám dále popisovat. 2/3 filmu se vlekly, během níž došlo k jedné akci. A ta 3/3 je už zajímavější, nějaká ta honička s poldy - ikdyž není nějak zajímavá, je obyčejná, ale přesto celkově je technická stránka filmu vydařená. Kamera také není nejhorší, ikdyž se párkrát třese. Hudba tam ani není. Když se chýlý film ke konci tak film baví o něco více. Divák bude rozhodně vnímat situaci ve filmu, takže tu nějaké minizvraty jsou. Takže to vyloženě nuda není. Furt se dá na něco dívat. Škoda, že neměl film více nápadů, situací a více akce - především honičky. Herecké obsazení: moc herců zde nehraje. Paul Walker je po mě furt nejlepší v sérii Rychle a zběsile. Zde nehrál špatně, určitě zaujal, ale nebylo to nic významného. Takže nakonec tu třetí hvězdu dávám. Celkový dojem tohoto snímku není nejhorší. Je to velmi zvláštní záležitost, takže i to, že jsem viděl něco nového, jiný styl - se cení. Takže čistý průměr, který se na jedno shlédnutí dá snést. Víckrát bych se ale na to nedíval. Takže rozmezí mezi 2 a 3 hvězdou. Přikláním se k vyššímu hodnocení. Takže celkově čistý, ale snesitelný průměr. Celkově hodnotím na 50% = *** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Walker zase za volantem. Chválím styl natočení filmu, protože to celkem zaujalo. Majstrštich ale nečekejte.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy "uzavřené" v malém prostoru se těší značné oblibě u diváků, kteří očekávají napětí bez okázalých efektů, ale takový film nutně potřebuje tvůrce s citem pro režii a schopností vyprávět příběh s omezeným prostorem i počtem aktérů. Dewil však toto absolutně postrádá a ve své prvotině dokazuje, že dveře Hollywoodu mu zůstanou zavřené. Snímek, který režíruje a navíc si sám napsal se v 99% odehrává v uzavřeném prostoru rodinného vozu, ve kterém se ocitá Paul Walker a zjišťuje, že auto, které si vypůjčil je až překvapivě středem pozornosti. Film nefunguje v prakticky žádném směru, ve kterém by měl správný thriller fungovat. Napětí prakticky nulové, herecky slabé, (troufám si tvrdit, že tentokrát za to Walker nemůže) scénáristicky hloupé a bez nápadu a chování postav se nedá nazvat žádným myslitelným nebo slušným výrazem. Je to film, který nemá co nabídnout a neohřál by se ani ani televizních obrazovkách. Pokud prahnete po něčem podobném, doporučuji výbornou "Telefonní budku" nebo slušný "Pohřben zaživa". Tohle je amatérská slátanina. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Celkem slabota. Už po úvodní scéně mi bylo jasné, že to bude průser. Na film jsem se samozřejmě kouknul jenom kvůli Paulu Walkerovi. Celé se to odehrává v autě, kamera z auta nevyjde a filmu to nesedlo, je to špatně natočené. Scénář taky není moc ideální. Navíc českej dabing byl hroznej, vůbec jsem nepochopil proč Paula Walkera daboval dabér, který ho v žádném jiném filmu nedaboval. Paul měl v českém dabingu vždy takový jemnější hlas a tady má úplně hrubý. Chtěl jsem dát 2 hvězdy, ale jelikož jsem ten film zvládl dokoukat až do konce (díky Paulovi), tak dávám 3. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Walker za celou dobu skoro nevyleze z auta a v některých chvílích se chová jak úplnej debil. A to i na béčko. Jenomže marná sláva, ono se tam pořád něco děje a zvolená stopáž prakticky nedá člověku vydechnout. Místy to působí jako videohra, kdy sbíráte body za zdemolovaný padouchy a uražený dveře. Nemyslet a bavit se. 60% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ufff, tak to byla bída. Za scénář a "logické" uvažování hlavního hrdiny (minimálně v první půlhodině) by si měl jít Mukunda dobrovolně pro zlatou malinu... Navíc jsem to bohužel viděl jen v cz dabingu, který měl příšerně chudou zvukovou stopu. V originále je to snad snesitelnější. Podprůměr. (viděl jsem: 1x) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Lze ocenit v určitých pasážích syrovost, náznak drsného akčního filmu a malinko naděje na Mannovskou kameru. Nicméně na dobrý film tomu chybí řada věci, byť herecky obstojně Walker válčí se scénářem, který chtělo prošpikovat více nápady. Celkovým dojmem Štvanec působí, že se nehne z místa a jednotvárnost postupem času nudí. Když už dojde na akci, nic nevytrhne a není zde žádná scéna k vypíchnutí, což i u největších béček bývá aspoň i v negativním slova smyslu.......4/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zklamání! Čekal jsem o dost víc, film nemá skoro co nabídnout, jsem skutečně rád, že to má sotva 80 minut. // Musím však pochválit námět, který je dost zajímavý, mírně originální a drží si ten slušný potenciál. Dál Paul Walker, ten hraje naprosto prvotřídně, realisticky, působivě, on je to nejlepší z filmu a vlastně ta postava, kterou Walker hraje je celkem zajímavá a je neustále zapojen do dění ve filmu. Akce přehledná, potom slušná hudba, Africký rap cajk, originální nápad s tou kamerou (celý film se odehrává takřka v autě a i když Walker vyjde ven, kamera čumí z auta). No možná by se ještě něco našlo, ale mně už nic nenapadá, je to velká bída, snad jen, že příběh je stále zajímavý a někoho nemusí nudit. // Motá se mi doteď hlava, spolujezdkyně našeho hrdiny bez nějakého charizma, navíc je tu jen z povinnosti, akce strašně málo, jedna kratší honička, pak delší ke konci, ale působí to až moc obyčejně, občas střelba při honičkách, ale je toho pramálo, dál sice hudba fajn, ale nehodí se do filmu, nelíbí se mi výběr auta našeho hrdiny, film nemá žádné tempo, většinou nudí, spousta otázek nezodpovědných, na píču konec, bez napětí, bez nějakého nádechu, často nelogické situace, potenciál trestuhodně nevyužit, i přes krátkou délku se film giganticky táhne, ono je toho strašně moc, můžete se klidně přesvědčit. // Čekal jsem to lepší, no. Aspoň ten Walker za něco stojí, ten je fakt prvotřídní, ale jinak má film děravé kapsy, ještě, že to má jen těch 80 minut. Doufám, že Getaway (s podobným námětem) mně nezklame, tohle už stejně nechci vidět, snad příště Walkere. 5/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem tady a tentokrát to bude jiný......... Ten úvod je docela blbost. Sledovat jak neustále jede autem, jak se sám dostává do debilních situací (jídlo, telefon), no je to celkem peklo, sledovat to patnáct minut. Stupidní příběh, strašný dialogy, příšerný hudební doprovod. Za Walkera jedna hvězda a další za některá krásná auta. CITÁT - Miluješ mě?........... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlápkovi co se náhodou připletl do dalšího problému a musí pomoct unesené mladé ženě ,kterou nalezne ve vypůjčeném autě cestou po Jihoafrické republice za svou přítelkyně,než pochopí o co jde tak je žena zabita a Paul musí udělat správnou věc a celý film jezdit autem (trochu to připomínalo GTA 1 a malinko rychle a zběsile-ale to jen takový závan :-) ) a odhalit nekalé praktiky policajtu v JAR.Za mě 60 % a tři hvězdy. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dejte do auta kameru a neustále s ní snímejte vše uvnitř. Pak si s autem projeďte celý Johannesburgh. Pokud vás to přestane bavit, tak si vezměte spolucestujícího. Pokud se i nadále nudíte, tak zkuste naštvat místní policii, ať si krapet procvičí zbraně. Walker chce překročit osudovou roli z Rychle a zběsile opravdu moc. Tak si chtěl natočit něco ve stylu loňské pecky Drive. Raději by měl zůstat u vytuněné káry a super kočky po boku, protože minivan a ošklivá černoška nejsou cool a neutáhnou celý film. Hodnocení OST: zív,zív,zív...jaký film, takový soundtrack...ani jsem si nezjistil, že tam nějaký byl. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Toto je typická ukážka toho, že len slávny herec nestačí. Tu je mi trochu ľúto Walkera, pretože je to jednak z jeho posledných filmov, ktoré stihol natočiť. Je všeobecne známe, že Walker má rád automobily a rýchlu jazdu ale neviem si predstaviť, čo ho vtiahlo do takéhoto filmu. Možno asi len nejaká žiadosť kamaráta. Vážne, tento film je nudný ( aj keď má len 80 minút ), bez poriadneho rozprávania príbehu, hudba na mŕtvom bode a všeobecne takto si réžiu nepredstavujem. Obmedzený rozpočet sa z mohol iba na jednu kameru, ktorá je celý čas v aute a tam sa odohráva celý film. Keby aspoň to auto bolo iné, ale nie rodinný minivan. Poznám režisérov, ktorý dokázali vyťažiť s minima prostredia maximum. Ale tu je skôr z minima prostredia vyťažené ešte väčšie minimum. Tento film je určený len na zabitie nudy. Na nič iné. Keby boli aj kamery mimo, lepšie naháňačky áut ( nie len slepé prenasledovanie jeden druhého ), športové vozidlo tak pridám aj 2 hviezdičky. Takto je to len za dve. 40% - 2* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hrozná logiku postrádající spatlanina. ~~~ Postava, jejíž jméno si nepamatuji a ani není podstatné, muž, přiletěl kamsi do Austrálie (asi, odhadnuto podle divného názvu na ukazateli ze začátku filmu - Oprava: prý je to Jihoafrická republika - je to zcela nepodstatné, prostě je to někde mimo USA a Evropu) a pronajme si v půjčovně automobil. Omylem mu dají jiný, ale on se potřebuje dostat za jakousi naléhající přítelkyní a tak vyjede. Cestou nalezne v autě cizí telefon a pistoli s tlumičem, ale co, jede dál. Postupně dostává na onen cizí telefon i instrukce, z auta vypadne živá rukojmí, která má strašně důležité informace k soudu, které, nečekaně, někdo nechce nechat vyplout na povrch. A tak se hlavní postava stává utečencem, po kterém je vyhlášeno pátrání, z utečence je následně hledaný domnělý vrah a pak se objevujeme před soudní budovou. ~~~ Příběh je holá nuda v mnohém nelogická, ale kdyby to alespoň nějak vypadalo. Vše je tu krom prvních záběrů snímáno z pozice spolujezdce nebo kamerou čumící na gesicht hlavní postavy. Z auta se nehneme. Asi to mělo být zajímavé, ale 80 minut to ani omylem nemá čím naplnit. Chápal bych to jako amatérský kraťas, kterému se nějak záhadně dokázalo nalákat do hlavní role "hvězdu" Paula Walkera, přicmrdávače v jiných akčnějších známějších a zajímavějších snímcích. ~ Tady jakási ďábelská Mukunda uviděla opěvovaný Drive a tamní pohled z auta jí vnuknul myšlenku. Skutečně ďábelský to nápad. Direct to DVD hadr. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Paul Walker dokazuje, že to vie nie len Rýchlo a Zbesilo, ale aj Pomaly a Pokojne. Vo výsledku je Vehicle 19 však len obyčajný „wannabe snímok“, ktorý by chcel silou mocou dokázať, že vie vo filme po celý čas pracovať len s jedným uzavretým priestorom ako je to teraz v móde. Rozdiel je však ten, že zatiaľ čo napríklad taký Phone Booth s Farrellom (dej v tel. búdke) alebo Buried s Reynoldsom (dej v rakvy) a ďalšie podobné snímky si dané zameranie na jednu lokáciu vedeli obhájiť, pri Vehicle 19 je to len obyčajná hra na efekt, kde umiestnenie celého filmu do jedného auta v rámci deja postráda zmysel a postupne na seba len zbytočne upozorňuje a nabaľuje plno nelogickostí. Celý dej je na silu prispôsobený tomu, aby sa Paul Walker nepohol z auta a je jedno, či to bije do očí alebo nie (používanie „triezveho“ mozgu tu prím nehrá). Odhliadnuc od tohto faktu je film natočený zručne, očividne sa jedná o nízkorozpočtový snímok, takže je tu len zhruba jedna automobilová naháňačka a na nejakú výraznejšiu akciu v podstate nedôjde, ale na druhej strane nebadať ani žiadnu amatérčinu. Nejako zvlášť neurazí, ale je to len taká štandardná rutina zasadená do jedného auta v „pútavej filmárskej lokácii“ v Juhoafrickej republike, bez výrazného napätia, s béčkovým (čítaj nerozumným) príbehom a dohromady tak dvoma hercami. Zachraňuje to len triezvo zvolená stopáž, ani nie 70 minút po odpočítaní úvodných a záverečných tituliek, ktorá celkom svižne odsýpa a nestihne výrazne nudiť. A keď už nič iné, tak si aspoň Walker precvičil vodičské schopnosti, predtým než vymení rodinný van za poriadny športiak a dofrčí na plátna kín vo Fast & Furious 6. CELKOVO: 2* ()

Reklama

Reklama