Reklama

Reklama

VOD (1)

Psychiatrička a moderátorka rádiové talk show Talk Line, doktorka Sonny Blakeová, se rok po smrti otce vrací do Rosewood Lane ve Stillwateru a nastěhuje se do jeho domu. Sonny prošla krutou výchovou ze strany otce a sama chodila na terapii k doktorce Cloey. Sonnyin přítel, okresní státní zástupce Barrett Tanner, jí pomáhá se stěhováním. Hned při příjezdu se Sonny od sousedů dozvídá, že místní poslíček roznášející noviny je nebezpečný šílenec. Sonny zjistí, že se vloupal do domu a možná také zabil jejího otce, ale detektivové Briggs a Sabatino jí nevěří a vše svádí na bujarou fantazii. Když je Barrett napaden a zmizí, zavolají Sonny a její kamarádka Paula Crenshawová policii, ta ale nic a nikoho nenajde. Zbláznila se Sonny nebo je poslíček s novinami ztělesněné zlo? (Filmbox)

(více)

Recenze (29)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rosewood Lane je koukatelná nenáročná hororová jednohubka a to mi protentokrát stačí, neboť jsem od Victora Salvy nic moc nečekal a o filmu jsem dopředu věděl pouze to, že se chystá. Námět je ohranej (křehká dívka terorizovaná nebezpečným stalkerem, na něco takového se budu těšit jen v případě, že to bude režírovat Balaguero nebo někdo podobného kalibru), no zrovna v tomhle případě filmu dost pomáhá, že okolo onoho psycho paperboye (pro český překlad navrhuju spojení "šiblý kolportér" :-D) se povedlo vytvořit pěkně znepokojivou nadpřirozenou auru. Je to tak trochu jako čekání, než Jeepers Creepers roztáhne křídla. U mne spokojená trojka. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času som tomu chcel prilepšiť (a dať tam aj tretiu hviezdu), pretože ak je Salvov film v niečom úspešný, je to snaha budiť divácky záujem o finálne rozuzlenie. A nakoniec naňho asi zabudol, alebo ja neviem už. 🤷🏻‍♀️ Ps: McGowanová vyzerá po tých plastikách staršie, ako o 20 rokov staršia Downová. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Od Salvu mám relatívne rád oba diely Jeeper Creepers, ale toto bolo vážne úplne mimo terč, Victor. Trilerový horor o tom, ako Rose McGowanovú terorizuje brutálny tínedžerský roznášač novín? To je teda fakt originálna šupa, to ti teda poviem. Viem si predstaviť hororové chladničky, hororové hračky, hororové myši a hororové hotely. Dokonca si viem predstaviť hororový mangeľ. Viem si predstaviť vraždiaceho cukrára, pekára i policajta. Možno si viem predstaviť aj vraždiaci kornút zmrzliny a zabijacku umelohmotnú prázdnu fľašu od malinovky. Čo si však neviem a nechcem predstaviť, je vraždiaci mladučký roznášač novín. Neplnoletý chlapec na bicykli, zapierajúci sa do pedálov a gániaci na bezbranné prsnaté ženy spod šiltovky, akoby mu práve zjedli večeru, svine bezcharakterné. Salva sa o to pokúsil... a úplne zaslúžene stroskotal, zlyhal a znemožnil sa. Bolo mi až zvláštne pri srdci, keď som musel pozerať seriózne myslené scény, v ktorých chlapec bicykluje naprieč temnou nocou a hlavnú hrdinku straší démonicky prenesenou vetou „eniky beniky kliky bé“. Toto fakt Salva nemohol myslieť vážne... Ale myslel. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se rozčiloval, že se většina postav chová nadprůměrně nelogicky až dementně i na trhillerové béčko. Pak jsem se začal rozčilovat, že celá ta zápletka se záhadným drzým hajzlíkem už úplně přestává dávat smysl, načež přišel konec a já pochopil, že režisér si s divákem celou dobu schválně vytíral zadek a náramně se tím určitě bavil, bastard jeden. Scéna na pohřbu sice přinese dílčí vysvětlení některých vedlejších záhad, ale to co mě nejvíc zajímalo jsem se nedozvěděl, můžu to leda zkusit vytušit. Na druhou stranu atmosféra filmu je krásně temná a hustá, záporák je nádherně zlověstný, Rose má v těsných hadrech parádní figuru a film určitě není nějaká tuctovka, která mi do rána vyšumí z hlavy. 3+. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Victor Salva ma opäť nesklamal. Ani neviem prečo, ale Rosewood Lane mi svojou atmosférou pripomínalo hororové osemdesiatky. Snáď to robilo to typicky ospalé americké mestečko, do ktorého je príbeh situovaný či charizmatický záporák, vizážou trošku pripomínajúci mladého Brandona Calla z čias seriálu Step by Step alebo ten pekelný nádych... neviem, každopádne malo to grády a bavilo ma to. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama