Rosewood Lane

Horor / Thriller

USA, 2011, 91 min

Victor Salva

• verbal

Omšelá a neoriginální blbost o tom, jak úchylný kamelot stalkuje nějakou uječenou kikinu. Tupé jako hrany po dvouměsíčním lyžování na technickém sněhu, nudné jako unyle funící, ortodoxní katolička v misionářské poloze a fikanější pointu by nevymyslel ani profesionální čichač toluenu.(9.3.2012)

Rosewood Lane je koukatelná nenáročná hororová jednohubka a to mi protentokrát stačí, neboť jsem od Victora Salvy nic moc nečekal a o filmu jsem dopředu věděl pouze to, že se chystá. Námět je ohranej (křehká dívka terorizovaná nebezpečným stalkerem, na něco takového se budu těšit jen v případě, že to bude režírovat Balaguero nebo někdo podobného kalibru), no zrovna v tomhle případě filmu dost pomáhá, že okolo onoho psycho paperboye (pro český překlad navrhuju spojení "šiblý kolportér" :-D) se povedlo vytvořit pěkně znepokojivou nadpřirozenou auru. Je to tak trochu jako čekání, než Jeepers Creepers roztáhne křídla. U mne spokojená trojka.(3.2.2012)

Victor Salva už nie je v hororovom žánri žiadny nováčik, takže moje očakávania boli dosť vysoké. Najviac ma zaujímalo, kam až bude schopný ten psychopatický poštár zájsť, pretože filmov, kde hlavnú hrdinku terorizuje nejaký retard, je množstvo. Napokon ma to zaujalo niečím úplne iným, ten poštár sa skôr začal javiť ako alegorická postava, a nebol som si istý, či je reálny, alebo či to je vôbec človek. Pekne sa to zamotalo. Väčšina filmu funguje ako psychothriller s niekoľkými silnými momentami a dobrými ľakačkami (najmä, keď sa psychopat nečakane objaví niekomu za chrbtom), ale aj hororoví fanúšikovia si prídu na svoje. Napätie by sa dalo krájať a ku koncu sa konečne začne vraždiť. Pôsobivý film, ale občasnej nude sa celkom nevyhol (pátranie po jeho minulosti, vyšetrovanie polície a podobne). Hlavná hrdinka OK, celkom sympatická, hlavný záporák perfektný. Som spokojný, veľmi silná trojka.(2.2.2012)

• JAn

Nudná, prozíravá slátanina bez špetky invence. Veškerá atmosféra je postavena na těch nejlacinějších lekačkách a postavy (i ten hajzlík paperboy) jsou natolik ploché a nezajímavé, jakoby vypadly z pera začínajícího scénáristy. Od Victora Salvy ´sem čekal mnohem víc.(5.2.2012)

• Bloody13

Salva se po osmi letech vrací k hororovému žánru, aby dal vzniknout hodně průměrnému "sousedskému thrilleru" o ženě, která se po smrti svého otce stane terčem mladého psychopatického pošťáka. Námět je už sám o sobě dost profláklý a odvíjí se přesně v zajetých mantinelech (takže žádná překvápka), ale film je naštěstí natočen zručně. Nepostrádá určité napětí a dobře zvolená je většina hereckého osazenstva (hlavní záporák, veteráni Ray Wise a Lin Shaye). Snad tedy až na tu stárnoucí Rose McGowan, na niž se po těch plastikách nekouká zrovna příjemně.(3.2.2012)

• Lenny.M

Naprostá slátanina. Nevíme co, proč a vlastně nevíme vůbec nic..(7.5.2012)

Vzhľadom k tomu, že Victora Salvu považujem za jedného z najzaujímavejších moderných hororových režisérov a jeho Rosewood Lane som intenzívne očakával, musím priznať, že som najprv ostal mierne sklamaný. Na jednej strane je tu skvelý, zaujímavý príbeh o mladom sociopatickom roznášačovi novín, ktorý začne terorizovať novú susedu a na druhej strane je jeho nie celkom využité spracovanie. Hlavné duo bolo vybraté i zahrané výborne; obzvlášť postava tajomného, zákerného roznášača, ktorý bol až démonicky šikovný, ale na môj vkus sa tu až priveľa času venovalo interakcii s otravnými vedľajšími postavami, ktorí svojimi nezáživnými výstupmi zbytočne narúšali dianie i atmosféru. Osobne by som uvítal buď komornejší prístup; kedy sa mohla napínavejšie vystupňovať hra na mačku a myš, alebo lepšie využitie iných aspektov, ktoré sa tu ponúkali, ako napr. kulisa okolitých vystrašených susedov. Gradovalo to však dobre, finále bolo kvalitne zvládnuté, napínavé, s nečakaným rozuzlením a na druhý deň, keď sa mi film trochu rozležal v hlave, ma dokonca niečo donútilo pozrieť si ho znova a výsledný dojem mám ešte o niečo lepší.(2.2.2012)

Victor Salva ma opäť nesklamal. Ani neviem prečo, ale Rosewood Lane mi svojou atmosférou pripomínalo hororové osemdesiatky. Snáď to robilo to typicky ospalé americké mestečko, do ktorého je príbeh situovaný či charizmatický záporák, vizážou trošku pripomínajúci mladého Brandona Calla z čias seriálu Step by Step alebo ten pekelný nádych... neviem, každopádne malo to grády a bavilo ma to.(1.3.2012)

• MartinezZ

Pro některé věci je škoda i těch DVD placek. Příběh laciný, chování postav divné, množství postav je zbytečných, s hororem to nemá společného nic, nesympatičtí herci. Na internetu se už pěkně dlouho válí DVDRipy, ale na oficiální stránce stále visí informace "Coming soon to BR and DVD" a trailer tam také stále chybí. Tak proč se to natáčí, když na to sami autoři ve výsledku kašlou?(10.3.2012)

• bourec

Jméno režiséra slibovalo tajemnou,nervydrásající podívanou.Mám doteď v mysli ,jak sem u prvního Jeepeers creepeers ani nedutal,a první polovinu filmu sem byl doslova unešenej atmosférou.Ale tenhle film nás nudně navádí na jakousi myšlenku o nadpřirozenu,aby na nás nakonec vyblil lacinou pointu.Kdyby alespoň film byl drsnej,ale ani tady nic.30%.(4.3.2012)

• jupisova

Nemůžu si pomoct , ale nudilo mě to a dost mi vadila hlavní představitelka se svými našpulenými rty . Film dosti často postrádal logiku a některé scény byly vyloženě trapné....Jen stěží jsem se dodívala do konce....(25.2.2012)

• Cechyno4

Hororová oddechovka. Horor na odreagování. Průměrní herci, průměrné herecké výkony, neoriginální scénář. Pravá hororová atmosféra se filmu totálně vyhnula. Bylo tu pár dobrých lekaček a líbilo se mi také to nadpřirozeno okolo vyšinutého blázna. Líbily se mi scény s lukostřílem :) Padouch byl dobrý střelec :) I tak pro mě těžce vydřené dvě hvězdy, kdybych měl být přesný tak 1 a půl.(4.3.2012)

• RobLord

Všechno v tomto celuloidu dobře funguje, až na postavu paperboye. Není ani tajemný, ani hrůzostrašný a pochopitelně nikdy nebude plavat se žraloky - s Freddy Kruegerem, Pinheadem, Jasonem Voorheesem, Leatherfacem nebo Salvovým Creeperem. Paperboy by byl mnohem zajímavější jako psychopat ve stylu Otčíma, šílených vychovatelek, adoptovaných dětí a pod. Ostatně takový thriller existuje: http://www.csfd.cz/film/121260-postak/(1.4.2012)

Nemôžem si pomôcť, celkom vydarený film a oni ho dodžubú takým záverom. Tušil som, že s roznášačom novín nie je čosi v poriadku, ale toto ma sklamalo. Tlupa identických dvojníkov priamo z pekla? Keby bol záver iný, tak nejakú hviezdu dám ochotne navyše(21.2.2012)

Pekne spravený psychothriller (horor určite nie) hlavná hrdinka je sympatická a hrá dobre, hudba je atmosféru dotvárajúca a nevyrušuje, najslabší článok filmu je dej. Vyvíja sa sľubne, ale vysvetlí len veľmi málo a nie je dosť strhujúci, sú časti keď sa film trocha vlečie, škoda dalo sa z neho dostať viac, ale ako jednohubka na nedeľné popoludnie poteší, takže (ako hovorila na pani profesorka) statočná trojka.(28.2.2012)

• naytsirk

Pořád jsem přemýšlel, od kuk já tu holku znám.... Tady mě ovšem děsně štvala, stejně jako všichni ostatní.... Co to vlastně mělo být? Nemělo to pořádně hlavu ani patu, jádro pudla i člověk s dlouhým vedením jako mám já rozlouskne an cvaj.... Jediný štěstí, že to nebylo zas až tak dlouhý....(7.3.2012)