Muži v offsidu (divadelní záznam)

Komedie

Česko, 2010, 167 min

Ondřej Havelka

Živě jsem viděla při hostování v pražské Palmovce, záznam má totožné obsazení, tak nebudu mít nic proti repríze. Konečně paní Načeradec v podání Zbrožka je svérázný humor, ale tak dá se. Nápadité z jevištního hlediska byla zejména témata tramvaj a zápas v kopané. Stranou ponechme variování tzv. bezčasí za 1. republiky, ono stírání rozdílu mezi lety 1918-38 bude zřejmě už věčným problémem.(25.5.2011)

Geniálně vyřešená scéna, hodně dobrých nápadů, herci dobře hrají i zpívají, ale ... moc dlouhé. Možná v divadle ne, ale v televizi ano.(26.5.2011)

Čirá divadelní sranda bez přívlastků. Některé scény by se daly zkrátit (přílišné zastavení na zpomaleném footballovém matchi), televizní záznam též není zrovna nápaditý, ale nač se bránit uchechtané bránici. Výtečně! - Pro editory: mladého Habáska, který vypadá jako Vít Bárta, nehraje Václav Havelka, alébrž Havelka Vojtěch, syn p. režiséra.(26.5.2011)

Krásná a dlouhá zábava! Některé vtipy jsou trochu vyčpělé (afektovaný muž v pánských šatech, opilecké vrávorání), ale když tohle pominu, je to ohromně nápadité, po celou dobu zábavné (někdo si možná zazývá u některé dobové písničky) a mužská část hereckého souboru opravdu potěší.(30.5.2011)

Stane se, že divadelní hra setká se se svojí šťastnou hvězdou. Povedlo se to "Broukovi" v Brně, potkalo to i hru Muži v offsidu v Mladé Boleslavi. Přestože je hra opravdu dlouhá, nenudila jsem se v divadle ani minutu. Má srdeční záležitost.(5.11.2011)

Takto nejako si predstavujem príjemnú návštevu divadla.Hereckej parte to ladilo nie len v hudobných číslach,ale adekvátne boli zvolené i kostými / a dresy/, samozrejme humor, i kulisy.Rozhodne nešlo o statické predstavenie,zvlášť choreografia spomalených pasáží bola výborná.A málokedy sa mi stane, že tak intenzívne vnímam režisérovu ruku, či hlavu,ucho,srdce /alebo ako to vyjadriť?/ na javisku.Ondřej Havelka akoby bol jedným z účinkujúcich a já mu děkuji, bylo to krásné....(28.5.2011)

Skvělé představení, hravé a nápadité řešení scény (hlavně fotbalové zápasy), výborní herci, kteří většinou museli ztvárnit hned několik postav najednou, kdy mě osobně nejvíce zaujal herecký projev Petra Halíčka.(26.5.2011)

Měl jsem možnost vidět toto představení živě v Brně, roku 2009, a vůbec jsem nelitoval! Sice trošičku pomalejší rozjezd a divák si musí zvyknout, že celou hru hraje jen nějakých + - 8 herců, ale konečný výsledek za to stojí! Výborné scény jako jedoucí šalina nebo fotbalový zápas!(16.3.2012)