Reklama

Reklama

Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou neza-městnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), který má za sebou poměrně působivou kriminální minulost. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. Proti tomuhle výnosnému byznysu má velké výhrady Billyho okouzlující přítelkyně Angela (Olga Kurylenko). Její obavy se mají brzy potvrdit…
Naštěstí Billy a Hans právě jednoho čtyřnohého mazlíčka unesli. Ovšem naneštěstí tenhle pes patří psychopatickému gangsterovi Charliemu (Woody Harrelson), který svého malého psíka nade vše zbožňuje. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilnický a rozhodně nemá potíže zabít každého, kdo má se zmizením jeho psa cokoliv společného. Vypadá to, že Marty bude mít o nadměrné množství inspirace postaráno. Ale dokáže s šíleným Charliem v patách zůstat naživu tak dlouho, aby scénář dokončil? (Bioscop)

(více)

Recenze (975)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jednoho (tady spíš každého jednoho) při námětu i při sledování Sedmi psychopatů napadne jméno Quentina Tarantina, ovšem ten se za prvé nikomu nevysmívá a za druhé jeho dialogy i postupně budované scény jsou navzdory povrchní podobnosti vystavěné jinak než McDonaghovy. McDonagh je i přes neotesanost svých postav evropský intelektuál, který viděl spousty filmů (to Tarantino taky), přečetl kvanta divadelních her, přelouskal moře knih a očividně prošel klasickým vzděláním, což dává jeho postavám v Sedmi psychopatech punc jakési paradoxnosti. Jsou to drsní gangsteři, nelítostní zabijáci, protřelí podvodníčci, ale zároveň v jejich vyjadřování poznáváte vzorce uvažování humanitních vysokoškolských studentů při zuřivých debatách nad pivem či panákem v ranních hodinách. A na jisté paradoxnosti, pohybu na hranici čistého experimentu a sofistikované pocty, chytrého a banálního Sedm psychopatů staví (soudě dle nelichotivých místních hodnocení) mnohem více než relativně čitelný McDonaghuv snímek V Bruggách. PS: McDonagh není žádný laciný napodobitel Tarantina, ale jeden z nejrespektovanějších současných dramatiků... to jen tak pod čarou pro některé místní ignoranty. ;) Více na Poznámkách. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikdo v současnosti nepíše tak blbé dialogy a tak blbé scénáře, jako Martin McDonagh. Je to ještě hloupější, absurdnější (v tom negativním slova smyslu) a bezradnější, než ´V Bruggách´. Nevím, na co si ten chlapec hraje, ale s McDonaghem asi nadobro kamarádi nebudeme. Jestli tohle má být nějaký svěží, neokoukaný směr v současné moderní kinematografii, tak já, coby divák, nechci být jeho součástí. Zlatý Tarantino….. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Psychopaths sell like hotcakes," pravil před šedesáti lety Joe Gills. Jak vidno, náklonnost Hollywoodu k psychopatům od té doby jenom zesílila. Sedm psychopatů je originální postmoderní hříčkou (ke srovnání mě napadá leda Sonatine od Kitana), kterou zřejmě nikdo nedokáže okomentovat lépe než Martin McDonagh, který tak činí ústy svých postav. Hlavní přidaná hodnota filmu, neustálé sebereflexivní odhalování pravidel, podle kterých filmy o psychopatech (tedy značná část americké kinematografie) fungují, vyvolává pochyby, jak vážně tentokrát brát vážné momenty. Zatímco Bruggy dokázaly strhnout jako existenciální drama i brutální černohumorný thriller, Psychopati v žádném žánru nevydrží dost dlouho na to, aby měly scény patřičný emocionální efekt. Přechody od seriózní etudy na téma „vraždím lidi, ale jinak jsem taky člověk“ ke gore frašce jsou plynulé a herci zahrané v té správné poloze, kdy s nimi trochu soucítíte, trochu se jim smějete a tak trochu je chcete zabít. Jenomže ty přechody jsou neustálé a někdy přidávané zřejmě jenom za tím účelem, aby film ani na chvíli nešel s proudem a nepůsobil všedně. Kapka normálnosti v oceánu šílenství by přitom mohla dobře posloužit jako důkaz, že alespoň něco autor myslí vážně, jako záchytný emocionální bod, který film povýší nad úroveň zábavy pro jeden večer. Jakkoli jde o zábavu první třídy a mnoha úrovní, pyšnící se jedním z nejlepších (multi)žánrových scénářů od Hanebných panchartů. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bruggy byly magičtější, atmosféričtější, celistvější, ale já mám pro tyhle úletový meta bizárky prostě slabost. Brutalita, černočerný humor, psychopat kam se podíváš a neustálá sebereflexe prostřednictvím postavy scenáristy Martyho (výborný Farrell, kterému budiž odpuštěna letošní zbytečnost Total Recall) a jeho scénáře k Sedmi Psychopatům. Jo, hlavní postava filmu píše scénář k filmu, ve kterém vystupuje. Čímž je řečené úplně všechno. Na jednu stranu je to tak trošku krytí si vlastních zad (v takovém filmu se může stát jakákoli pitomost, všechno se dá okecat). Na druhou stranu je to příležitost utrhnout se scenáristicky ze řetězu a vyblbnout se. Napsat a natočit nápaditou, originální srandu. Což se do velké míry podařilo. McDonagh je borec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hlavní voříšek filmu je originalita, ta se musí každopadně ocenit. Některé scény byly hodně smíchové a třeba záverečná odvyprávěná přestřelka na hřbitově by sama o sobě byla na pět hvězd. Ovšem podle mýho se tvůrci tak moc soustředili na originalitu až filmu chybí taková ta lapačka koulí co chytne a po celou stopáž nepustí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Divné. Tú štruktúru scenára, ktorá zo zdanlivo nezmyselného gulášu urobila príbeh, kde všetko so všetkým súvisí, v podstate obdivujem. Herci sú takisto super, Walken smrtiaci. Niektoré scény (cintorín, Olinka) vysoko zábavné. Ale celkovo tomu chýbala šťava. Alebo čokoľvek, čo by tomu dalo gule, tempo a ľahkosť a ubralo na pocite, že je to všetko strašne nasilu. Originalita za každú cenu tiež nemusí byť zlatá cesta. Proste... divné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si naivně myslel, že tohle bude pohodička film. Nečekal jsem, že originalita maximálně přebije nějakou stálost samotného filmu a ve výsledku já nebudu vůbec vědět, co si o filmu myslet. Sedm psychopatů je divnej film. Má plno skvělých nápadů, ale těžce se do příběhu dostává. Colin Farrell je jediná relativně normální postava ve světě sedmi psychopatů a nějak mi příjde, že se v té své roli ztrácí. Je ironií, že člověk, který se léčí z chlastu pak hraje starýho Irskýho alkoholika. Snad mu tahle nálepka nevydrží až do smrti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,024,049Tržby Celosvetovo $33,035,736Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,500,986Tržby za predaj DVD v USA $5,403,215║ aj keď to nie je také dokonalé brilantné prevedenie ako predošlí počin V Brugách, má to svoje grády, svoje úlety a dobré herecké výstupy /75%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tvůrce skoroklasiky V Bruggách je zpátky a zase mu to šlape. Sedm psychopatů má minimálně stejně zábavné dialogy a potěší neposedným vývojem příběhu, v jádru filmu ale nebije srdíčko, které by vás donutilo se k jeho hrdinům vracet znovu a znovu. Mimoto si ale není moc na co si stěžovat, v rámci žánru tu nápaditější počin dlouho nebyl. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ambicióznější, ale dle mého poněkud bezradnější počin, než V Bruggách. Všechny ty náznaky okolo tápání scénáristy, jak napsat film na který vlastně koukáte mě rozčilovaly. Mám mnohem radši čistou žánrovku, než gangsterku / feel good experiment. Přesto to stále bylo zajímavé, vtipné a bavilo mě to. Úvod s duem z Boardwalk Empire mě megapotěšil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI POŠUK NEBO VYŠINUTÝ? NEBO TI TŘEBA JEN SVĚT NEROZUMÍ?.....“ /// Solidní rozjezd a pak, jako by ne a ne naskočit vyšší rychlost. Film o pacifistickým spisovateli, kterej se zaplete s krvežíznivejma psychopatama má bejt zřejmě ironicky černo ftipnej, určitě je i dramatickej - s lehkým důrazem na krev, ale výsledkem je pouze nutkání film dokoukat, páč tihle psychopati po čase začnou unavovat. Zvláštní film, podobně jako V Bruggách, jen to nemá ty koule. ,,SEBEVRAŽDA SEBEOBĚTOVÁNÍM. VÍC Z TOHO ASI NEVYŽDÍMÁME…“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě originální příběhy. 2.) Páč na seznamu mejch psychoušů jsou Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson dost vysoko. 3.) Protože Arnold Rothstein a Jimmy Darmody si zasloužili chcípnout už dávno! 4.) Thx za titule ,,exitus“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * a½ AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CBS Films // Počet premietajúcich kín v USA: 1,480 // Otvárací Víkend USA: $4,174,915 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velký překvápko.. Na trailer jsem nekoukal, nic o filmu jsem si předem nezjištoval, tak jsem očekávál Výtečnou Komedii plné legrace.. Mýlil jsem se jako Prase.. Tohle je Brutální Jízda, fakt zvrácený Peklo.. Gore objevující se na tom nejvyšším Levelu! Podřezané Krky, rozletěné hlavy, upálení za živa atd...celé je to originálně Natočeno! Jediné mínus snad, že se střídaly nudné pasáže se skvělými .. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vizuál byl každopádně na pětihvězdu, ale že bych se u Sedmi psychopatů mohla potrhat smíchy, tak to tedy ne. Určitě je originální svou explicitou v násilí, kterou pojal Martin McDonagh s komediální nadsázkou i když té červené barvy tam bylo na moje gusto trochu víc, ale asi to k tomu patří. Moje pocity byly tak trochu sinusoidový, protože tam byly pasáže opravdu výborný, ale střídaly se s těmi nudnějšími, které mě dvakrát nesedly. Velkým plusem filmu je bezkonkurenčně tentokrát Sam Rockwell, který zastínil i mého oblíbence Colina Farrella. Mimo jiné jeho smějící se kukadla (a to nemluvím o jeho čepici) jsou kouzelný. A Christopher Walken, který začal svojí kariéru v roce 1951 si svou roli zahrál taky skvěle. Byla tam spousta suprových hlášek, ale můj výsledný dojem to stejně nezachránilo. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako "tarantinovka", ale vlastně to tak není a podobně jako V BRUGGÁCH to má značnou přidanou hodnotu v podobě emotivní kontextu zamaskovanýho brutálním balastem. Z jedné a té samé role Sama Rockwella už sem trochu unavenej, ale třeba Christopher Walken vládne. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

McDonagh si hraje na Quentina Tarantina, ale ani trochu se k němu filmově nepřiblížil. Dokonce i debut Skipa Woodse Thursday se mi líbil více. SEVEN PSYCHOPATHS nemá dobrý námět, emoce, napětí ani promyšlený scénář. SEVEN PSYCHOPATHS má jen dobré herecké obsazení, ale jejich postavy nevyzařují žádný charakter. Jedinou dobrou úlohu plní Christopher Walken, který je opět výborný. Film se soustředí hlavně na velkolepý závěr, který není vůbec působivý. První pětiminutovka je skvělá (Psychopath No.1). Všechno ostatní skončilo u traileru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sedm psychopatů je na jeden ujetý film tak akorát, ale já bych ke spokojenosti rozhodně potřeboval víc šílených výplodů scénáristické mysli typu: „Šlapka studovala vietnamštinu na Yaleu“ a určitě také lepší propojení příběhu s diagnózami všech nemocných. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (více)

Reklama

Reklama