Reklama

Reklama

Členové amerických zvláštních jednotek Navy SEALs jsou nejlepší vojáci na světě: fyzicky zdatní a psychicky odolní takřka za hranice lidských možností; nejlépe vycvičení, vybavení dokonalou schopností přežít kdekoli. V noci z 27. na 28. června 2005 jsou čtyři členové elitní jednotky vysazeni helikoptérou v afghánských horách. Úkolem operace Red Wings je na nedaleké základně Talibánců zneškodnit jednoho z jejich pohlavárů, blízkého přítele Usámy bin Ládina. Hned na začátku ale řeší problém, který nečekali. Narazí na místního pastevce, ještě chlapce, a vojáci rázem stojí před morálním dilematem: mají dítě zabít anebo ho pustit a riskovat prozrazení? Rozhodnou se pro druhou možnost. Chyba. V krátké chvíli čelí obrovské přesile po zuby ozbrojených Talibánců a následuje krvavá bitva na život a na smrt. (Bontonfilm)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (1 075)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli pan scénárista nebo nakonec pan režisér, udělal ze skutečného příběhu pohádku, ale když si odmyslím ty bungee jumping skoky bez lana, kulko vzdorné mariňáky a kurva drsné dialogy, které končí samo sebou v sekci láska, bratrství a rodina nadevše, tak se mi ten příběh sakra líbil :) Naprosto dokonalý úvod, neskutečné dilema a překvapující zvrat s celkem slušnou hudbou (kterou já většinou nevnímám) ale tady mi udávala čas, kdy mám brečet, respektive více :) A ač bych měla být asi vlastenka, tak stejně obdivuji každého, kdo nasadí svůj život pro dobrou věc! A pro někoho závěrečné fotky citové vydírání, pro mě třešnička na dortu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se začne konečně něco dít, tak se na to kouká samozřejmě hezky. On totiž pan Berg má podobnou akci poměrně v malíčku. Pády jsou dosti nevěrohodné, docela si umím představit jak by ti kluci vypadali po těch pádech na kameny. Black Hawk to není ani náhodou a závěr je dosti nevěrohodný. I přes poměrně solidní kritiku z mé strany a přes fakt že to celé neskutečně moc smrdí ve stylu "my jsme nepřemožitelní Amíci, kdo je víc" se jedná o docela solidní zářez. 65% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká... tohle byla sice lehce over-the-top, ale přitom stále věrohodná a v základu pravdivá, kurva dobře vypadající, akčně napínavá, skvěle obsazená (navíc je tu každý zarostlý jak při finále Stanley Cupu), zajímavá, prostě hodně cool válečná střílečka. Po stránce emocí mi taky nic nechybělo, a seskoky po skalách brutál. Samozřejmě, je to heroistické, je to armáda, je to Amerika, co jako. Palec vzhůru. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Intro je OK. Prostredná, najdlhšia, survivalová stopáž filmu je strhujúca, vizuálne prehľadne a efektne spracovaná, s nejednou mrazivo drsnou scénou. Finále je politicky úsmevne zjednodušujúca propaganda pre priemerného US diváka. Celkovo dobré odreagovanie, ktoré zapadne prachom rovnako rýchlo ako všetky bergoviny. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Parádička. Berg se vrátil tam, kde mu to (podle mého) svědčí nejvíc (ano, mluvím o jeho předchozím filmu The Kingdom) a to boj s terorismem v cizí zemi. Nicméně tady je to mnohem surovější a možná i o něco lepší než výše zmíněný film. Lone Survivor je film, který se s ničím nepárá, který jde rovnou k věci a který nám, normálním lidem, umožňuje nahlédnout, jaké to je být vojákem, který bojuje za něco, v co věří. Ale čím mě opravdu dostal, byl konec, který krásně ukazuje, že nic na tomhle světě není černobílé. A jak všichni tady píšou o politice či pro Americkém myšlení, tak ne, z tohohle filmu jsem neměl ten pocit, že se mi snažil něco procpat, neměl jsem pocit, že Američani jsou nejlepší a podobné kecy, spíše jsem po konci filmu jen uznale pokýval hlavou a řekl, že to byla síla. 100 %. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (49)

  • Ve filmu je vidět, že útočné pušky i s optikou několikrát padají v kotrmelcích ze skály a vojáci s nimi dále velice přesně střílí. Po podobném pádu je třeba optiku vždy znovu nastřelit. K rozhození zaměření často stačí i to, že se opřená puška sesune po zdi. Každý, kdo má se střelbou zkušenosti, tak ví, že trefit něco po takovém pádu je nereálné. (bodanek)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 193krát, tedy téměř každých 40 vteřin. (FTP)
  • Mike Murphy (Taylor Kitsch) má na sobě rukavice Mechanix, ale typ, který v roce 2005 ještě neexistoval. Tehdejší typ měl suchý zip. (Gordy34)

Související novinky

Kdo potopí obří ropnou plošinu?

Kdo potopí obří ropnou plošinu?

31.01.2015

J.C. Chandor patří mezi mladé režiséry, které se vyplatí sledovat. Zatím má na kontě tři povedená dramata (Margin Call, Vše je ztraceno, A Most Violent Year) a jeho příštím projektem mělo být… (více)

Michael Bay se vrátí do akce?

Michael Bay se vrátí do akce?

01.11.2014

Čtyřka Transformers vydělala přes miliardu dolarů, režisér Michael Bay by ale měl ságu konečně opustit. Místo dalšího návratu k robotům chce totiž zadaptovat román 13 Hours od Mitchella Zuckoffa,… (více)

Šestimilionový Mark Wahlberg?

Šestimilionový Mark Wahlberg?

06.07.2014

O celovečerní adaptaci seriálu The Six Milion Dollar Man se v Hollywoodu pokoušejí už nějakou dobu. Sedmdesátkovou klasiku chtěl v devadesátých letech resuscitovat Kevin Smith (Mladí muži za pultem),… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama