Reklama

Reklama

Členové amerických zvláštních jednotek Navy SEALs jsou nejlepší vojáci na světě: fyzicky zdatní a psychicky odolní takřka za hranice lidských možností; nejlépe vycvičení, vybavení dokonalou schopností přežít kdekoli. V noci z 27. na 28. června 2005 jsou čtyři členové elitní jednotky vysazeni helikoptérou v afghánských horách. Úkolem operace Red Wings je na nedaleké základně Talibánců zneškodnit jednoho z jejich pohlavárů, blízkého přítele Usámy bin Ládina. Hned na začátku ale řeší problém, který nečekali. Narazí na místního pastevce, ještě chlapce, a vojáci rázem stojí před morálním dilematem: mají dítě zabít anebo ho pustit a riskovat prozrazení? Rozhodnou se pro druhou možnost. Chyba. V krátké chvíli čelí obrovské přesile po zuby ozbrojených Talibánců a následuje krvavá bitva na život a na smrt. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Skutocna story o tom, ked vojaci maju namiesto poriadneho vycviku sikanu, ale rozum a myslenie sa pri vycviku vynechava

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JUWA

většinou penězi, ale myslím si že zlato a podobné drahé kovy a věci, taky uplatňovali. A to ani nemluvím o tom, že když Rusové ukopali Afghánistán, tak se tamějším povstalcům, dostalo výcviku od západních jednotek a taky měli výzbroj od nich. Takže asi mezi nimi byli tací, kterým to i myslelo a to co získali proti Rusům, pak použili proti západu, jelikož výhodné. 

 

 

 

Saddam je možná nemusel a oni nemuseli jeho, ale jeho elitní jednotky a že ti byli fakt třída ve své době, jednoduše uzavřeli dohodu s kýmkoliv, kdo byl ochoten zaplatit. Vždyť jeden čas, taliban či jiná teroristická organizace, unášela lidi a pak požadovali výkupné. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JUWA

si vyber : Ruský, Americký, Čínský, Irácký atd. Vždycky se najdou lidi, kteří budou za určitý obnos peněz, ochotni vycvičit kohokoliv. Když zemřel Husajn tisíce jeho elitních vojáků, byli na dlažbě a velice ochotně přešlo k talibanu a nebo někam jinam, kde mohli uplatnit své dovednosti. 

na příspěvěk reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Čo vy tu riešite. Naozaj niekto verí tomu ze parta talibov zatopika SEALom ? Aký výcvik má Taliban ? Strieľanie 100 dokarovym Ak47 do plechoviek ? Toto sa nemôže rovnať SEAL. Na youtube sú ich tréningové videa, je neuveriteľné čo vydržia.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Možná by nebavil tebe, ale globálně neexistuje žádnej důvod proč by to tak mělo být. Propracované a věrné filmy se moc netočí, protože to skoro nikdo neumí a nemá dostatečný intelekt. Mnohem jednoduší je spíchnout sranec a pak trousit něco o tom jakej je scénárista velkej umělec, přitom to je akorát velkej debil, protože neumí s danou látkou pracovat.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Chciet od filmov podla skutocnych udalosti absolútnu vernost faktov je vtipne, ked aj kopa dokumentov brutalne zavadza ohladom pravdy.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ok.....ok......ok 

 

1-https://www.csfd.cz/film/357133-teorie-vseho/komentare/ protože Stephena Hawkinga si vážím

 

2 - https://www.csfd.cz/film/116531-ray/komentare/ protože mám rád jazz 

 

3 - https://www.csfd.cz/film/272015-127-hodin/komentare/ protože mu fakt ta ruka chybí 

 

4 - https://www.csfd.cz/film/230480-vymena/komentare/ protože žádná matka by si neměla projít něčím podobným

 

5 - https://www.csfd.cz/film/4118-8-mile/komentare/ protože to nejlepší na konec

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Je to film podle knihy očitého svědka, který si zřejmě ovšem hodně věcí přikrášlil. Nicméně v základu je to stále podle skutečné události, ta operace se opravdu stala, opravdu tam umřeli ti vojáci a některé další detaily jsou taky pravdivé. Ale jo, jinak je to zveličené, ale stále aspoň podle mě dobrej film. Nakonec téměř žádný film podle skutečných událostí moc přesný není. 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Len totalny retard berie titulok natocene podla skutocnosti, vazne.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

 prej "natočeno podle skutečného lidského příběhu" to dřív začne existovat zpívající hovno, než že se tenhle film stane skutečnou realitou. 

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Tak je to samozřejmě propagandistickej akční film. V Americickým sniperovi taky nikdo neřešil, že byl Chris Kyle psychopat a usvědčenej lhář.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

QuintusDias

já už si na tenhle film moc dobře nepamatuji, ale jedno si pamatuji velice dobře a to jak nerealisticky je vyprávěn, celé mi to přišlo jako jedna velká pohádka. Což si teď právě potvrdil. 

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Jéžiš je to jenom film. Tak se z toho všichni neposerte. V jiných filmech se taky neřeší, že hrdina dostane kulku do životně důležitých orgánů a dál s ní v pohodě funguje nebo, že jeden borec postřílí celou armádu a nikdo ho netrefí...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

QuintusDias

QuintusDias (hodnocení, recenze)

Wallis3

Dovolal. Přitom byl dvakrát zasažen do zad (do hrudi). Potom se svalil z kamene a střílel na dorážející nepřátele. A křičel Help! Marcus, please help me, man! A v tu chvíli se Luthrell udajně složil.

Jeho křik o pomoc je celkem dobře slyšet na záběrech, který pořidila milice, která na ně útočila. je dokonce i na youtube, jen je to verze NON GRAPHIC. na dark webu, když pohledáte, najdete i verzi, kde sundávaj Dannymu boty a hodinky a taky prohledávají sumky na Murphyho vestě.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

to dává smysl, protože aby člověk padal na šutry a stromy a pak jako že všechno ok, je asi stejně realistické, jako že v reálu lze udělat to co ve filmech. 

QuintusDias

QuintusDias (hodnocení, recenze)

CALIBR

Jednak to nebyl Taliban, ale milice na ně napojená a druhak, až se jednou setkáš s Talibanem a budeš brečet, srát a blejt, vzpomeň si, jak sis myslel, že to jsou nýmandi. 4 Navy SEALs dostali naflákáno od maximálně 10ti kozomrdů, kteří pravděpodobně neměli vubec žádný ztráty. Luthrellova story je kokotina. V celé oblasti podle amerických záznamů v té době nebylo víc než 35 bojovníků.

QuintusDias

QuintusDias (hodnocení, recenze)

Po hromadě hodin pátrání, bádání a čtení jsem došel k závěru, že Marcus Luthrell je lhář jako svině. Přestřelky se zúčastnilo 8-10 milicionářů. SEALs to prostě posrali a ten film je fakt jenom pohádka.

CALIBR

CALIBR (hodnocení, recenze)

Wallis3

SEALS jsou tak trochu nadlidi. Jsou to nejlepší speciální jednotky na světě. Nemáte ponětí, co člověk dokáže a co lidský tělo vydrží. Přehnaný to rozhodně není. Co se Talibanu týká, tak to jsou nýmandi... 

na příspěvěk reagoval Wallis3, QuintusDias

Uživatel CALIBR smazal svůj příspěvek.

Wallis3

Wallis3 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Kdyby nebyl tak přehnanej, tak možná. Ale jak udělali z těch vojáků nadlidi a nepřátel úplný nýmandy, z toho dělá hodně špatnou komedii.

na příspěvěk reagoval CALIBR, CALIBR

Wallis3

Wallis3 (hodnocení, recenze)

CALIBR

Řešíš nějaký minerály? Jestli toužíš po lítosti, tak tě lituju. Ohledně filmu, tak přehnanou kravinu, co má být podle skutečné události, abys pohledal. No nééé, a tys ji našel!! 😂

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Hlavně patetický znamená něco jiného než ubohý. Ať nedojde k nedorozumění. 

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

CALIBR

Tak nic proti propagaci hrdinů. Patetický jsou nicméně hlavně americký filmy plný patriotismu a záběrů na zpomalený americký vlajky.

na příspěvěk reagoval CALIBR

CALIBR

CALIBR (hodnocení, recenze)

Urážíte tady frajery, kterejm nesaháte ani po kotníky... Neznáte jejich výcvik, neznáte jejich taktiku a nechápete jejich odhodlání. Kdyby Vám někdo takhle dupal třeba po Janu Kubišovi a jeho činech, tak by vám to také nebylo příjemné. Češi jsou tak hrozně patetický, až je mi z toho na blití.....

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Wallis3

Wallis3 (hodnocení, recenze)

A těch pádů z výšek, na kameny a stromy! A když tomu zrzavýmu obstřelovali hlavu, no to už byly aj slzy smíchu.

na příspěvěk reagoval CALIBR

Wallis3

Wallis3 (hodnocení, recenze)

Debilitě se meze nekladou. To snad nikdo nemohl myslet vážně. To, jak tam lozil s tim telefonem po skále a nikdo se nemohl trefit, to už jsem se ŘECHTAL!!!!! A on se dovolal, fakt dovolal!!!

na příspěvěk reagoval QuintusDias

Související novinky

Kdo potopí obří ropnou plošinu?

Kdo potopí obří ropnou plošinu?

31.01.2015

J.C. Chandor patří mezi mladé režiséry, které se vyplatí sledovat. Zatím má na kontě tři povedená dramata (Margin Call, Vše je ztraceno, A Most Violent Year) a jeho příštím projektem mělo být… (více)

Michael Bay se vrátí do akce?

Michael Bay se vrátí do akce?

01.11.2014

Čtyřka Transformers vydělala přes miliardu dolarů, režisér Michael Bay by ale měl ságu konečně opustit. Místo dalšího návratu k robotům chce totiž zadaptovat román 13 Hours od Mitchella Zuckoffa,… (více)

Šestimilionový Mark Wahlberg?

Šestimilionový Mark Wahlberg?

06.07.2014

O celovečerní adaptaci seriálu The Six Milion Dollar Man se v Hollywoodu pokoušejí už nějakou dobu. Sedmdesátkovou klasiku chtěl v devadesátých letech resuscitovat Kevin Smith (Mladí muži za pultem),… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama