Reklama

Reklama

Členové amerických zvláštních jednotek Navy SEALs jsou nejlepší vojáci na světě: fyzicky zdatní a psychicky odolní takřka za hranice lidských možností; nejlépe vycvičení, vybavení dokonalou schopností přežít kdekoli. V noci z 27. na 28. června 2005 jsou čtyři členové elitní jednotky vysazeni helikoptérou v afghánských horách. Úkolem operace Red Wings je na nedaleké základně Talibánců zneškodnit jednoho z jejich pohlavárů, blízkého přítele Usámy bin Ládina. Hned na začátku ale řeší problém, který nečekali. Narazí na místního pastevce, ještě chlapce, a vojáci rázem stojí před morálním dilematem: mají dítě zabít anebo ho pustit a riskovat prozrazení? Rozhodnou se pro druhou možnost. Chyba. V krátké chvíli čelí obrovské přesile po zuby ozbrojených Talibánců a následuje krvavá bitva na život a na smrt. (Bontonfilm)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (1 075)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trdvej akční střet několika ostrejch kluků z Navy proti fousatejm určitě vzbudí mnohem víc emocí za oceánem, jedná se o jejich kluky, o jejich hrdiny, nicméně i tak jsem se na fousáče pěkne nasral. Akce dobrá i když dost pochybuju, že této pravdivé události nebylo filmově krapet přidáno, všechny ty držkopády ze skal, počet schytanejch kulek na jedno tělo taky závaněl, ale ok, je to akční, má to vyvolat určité fanouškovství, takže se někde holt musí zatlačitt na pilu. Když pominu tohle, tak mě nejde na rozum, jak se fousáči tak rychle dostali nahoru, když pro kluky z Navy Seals byl odhad 3-4 hodiny a Navy Seals rozhodně nejsou žádnej spolek neschopnejch. Pak jsem ještě nepochopil proč nezůstali na otevřeným prostranství, jako jsem hovno expert na boje všeho druhu, ale několikrát to tam pak říkali, že se musí dostat na otevřený prostranství. Jinak největší síla byla v jejich rozhodnutí, jak dál, protože museli vědět, že přijde něco hodně drsnýho. A to je právě ten hlavní důvod, proč jsem těm chlapům fandil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celý film zachraňujú len herci, (inak povedané len známe xsichty) a perfektne natočená Bergová akcia. Viac v tom filme ani nie je. Nečakal som veľa, ale zas takýto plochý námet už vôbec nie. Každopádne dá sa na to pozrieť, nuda nehrozí, pretože je to natočené fakt dobre, ale Lone Survivor je bohužiaľ len akčný film zo známymi menami a bez výraznejšieho príbehu, či emócii. 75% - 4* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš malá vtěrka na to, abych chodil někam, kam mě nikdo nepozval. V tom je tedy velký rozdíl mezi mnou a mírumilovnou US Army. Tento snímek se mi navíc pokusil propagandisticky namluvit, jak moc si její přítomnost afgánští pastevci koz přejí, ale u mne s tím tedy moc nepochodil. Stejné je to se "skutečným a zaručeně pravým" příběhem o lehce průstřelných, ale přesto takřka nezničitelných vojácích, kteří by určitě vyhráli s penisem v hlavni, kdyby na ně šlo jen o několik tisícovek méně Talibanců. Přes všechen svůj nesouhlas a výhrady jsem si však tohle zběsilé padání z hor užil víc, než svůj poslední ostrý hod útočným granátem RG 4 a to byla velká taškařice pro všechny přítomné (ohrožené) spolubojovníky v zákopech. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od 40 minut je film akčně zabalen nonstop brutálními válečnými scény! Napětí se buduje tak rychle jako rozsahové vyřízení nepřátelských hlav. Excelentní režie a kinematografie zajištujě bolestivý výlet,který vás donutí se kroutit podobně jako 4 hlavní protagonisté. Každý z nich hraje svou roli velmi přesvědčivě. Wahlberg ostrý jako vždy, Hirsch silný a citlivý, Kitsch slušně zvládá obtižné rozhodnutí jako leader a Foster děsivě ztělesněný a chladný,ale soucitný. Musím zde vyzdvihnout dechberoucí kamerové záběry 4 vojaků při pádu ze skály,které působily drsně a syrově a dodaly filmu velký šmrnc. Bergovi tohle téma a zpracování sedí. Po druhé projekci jsem si film užil mnohem více,takže zvyšuji na 5*. 90% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tuším v tom agitační objednávku ministerstva obrany, která prodává jeden ze svých příběhů z ranečku „based on true story“. Neupírám sílu ději, ani ochotu smeknout před padlými a salutování pozůstalým. Jen mě od půlky hrozně drala Bergova režie, která tlačí z plátna patos hlava nehlava (ve slow-mo tak dlouhém, až je na hraně parodie), přičemž postupně ztrácí kontakt s hrdiny, ze kterých se stávají jenom krvavými šrámy posetá těla padající ze skal. První kontakt, bez hudby a s „predátoří“ kamerou, je bezchybný, jen si nemyslím, že neustálé subjektivní záběry detailů tváří uvaří to správné akční vojenské drama. V závěrečném aktu už mi bylo za tvůrce vyloženě stydno. Funkční leda jako hrané intermezzo pro Medal of Honor. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (49)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 125,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 154,8 mil. (NIRO)
  • Ve filmu není uvedeno, že skutečný Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) obdržel od pozdějšího prezidenta George W. Bushe Námořní kříž, druhé nejvyšší vojenské vyznamenání za statečnost. Poručík Michael Murphy (Taylor Kitsch) byl až posmrtně vyznamenán Medailí cti. (Dr Lizal)

Související novinky

Kdo potopí obří ropnou plošinu?

Kdo potopí obří ropnou plošinu?

31.01.2015

J.C. Chandor patří mezi mladé režiséry, které se vyplatí sledovat. Zatím má na kontě tři povedená dramata (Margin Call, Vše je ztraceno, A Most Violent Year) a jeho příštím projektem mělo být… (více)

Michael Bay se vrátí do akce?

Michael Bay se vrátí do akce?

01.11.2014

Čtyřka Transformers vydělala přes miliardu dolarů, režisér Michael Bay by ale měl ságu konečně opustit. Místo dalšího návratu k robotům chce totiž zadaptovat román 13 Hours od Mitchella Zuckoffa,… (více)

Šestimilionový Mark Wahlberg?

Šestimilionový Mark Wahlberg?

06.07.2014

O celovečerní adaptaci seriálu The Six Milion Dollar Man se v Hollywoodu pokoušejí už nějakou dobu. Sedmdesátkovou klasiku chtěl v devadesátých letech resuscitovat Kevin Smith (Mladí muži za pultem),… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama