Reklama

Reklama

VOD (1)

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (167)

verbal 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě další strašlivý fujtajxl! Všechny ty osmdesátkové akčňáky mám opětkované určitě jen z jakési podvědomé nostalgie, protože jsem u nich žvýkal koberec před televizí a řval, že chci nakojit a navíc si i golfista myslí, že jsou dobré. Nicméně vyrostl ze mě sofistikovaný divák a rád to dávám najevo! Proto, když vidím hrdinného hasiče, člověka z lidu, který po pěti minutách střeleckých kurzů, z nichž se navíc tři strefuje hadicí do nádrže nějaké přičmoudlé roštěnky, vyhladí buňku sveřepých, ultradrsných neonacistů, pohrdám! Ano, drazí kolegové, pohrdám touto povrchní zábavou mas stejně jako vy! Chybělo mi tam totiž nějaké závažné morální dilema a několik jasných odpovědí na pár palčivých otázek všehomíra! Jak jste si již dozajista zvykli, komentář tak erudovaného a přemýšlivého filmového kritika, za jakého jsem při vší skromnosti v odborných kruzích považován, musí jako obvykle obsahovat i nějaké hluboké, myšlenkové poselství, které provede všechny ty blahoslavené temnotou nevědomosti a otevře jim zcela nové obzory nazírání na svět. Tak tady je: "Jděte do prdele, šosáčtí mentálové!". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10,4miliónaTržby Celosvetovo $2,382,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $347,769 //počet predaných kusov 8,990Tržby za predaj DVD v USA $2,024,206 //počet predaných kusov 85,317║ v prvom rade na tomto skoro video filme zaujme veľmi zaujímavé obsadenie, ktoré tam spraví svoje penzum, akurát až na Bruca Willisa ktorý tam je skoro neviditeľný na to že hrá policajta, v rámci príbehu ide o klasickú akčnú čistku, z drsnejším podtónom, taký priemer ktorý neurazí /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVOJE NOVÁ IDENTITA SE UŽ ZAŘIZUJE. AŽ TO BUDE, VEZMEME TĚ PRYČ Z NEW ORLEANS. BYL JSI VYMAZÁN. NEEXISTUJEŠ. JSI PŘÍZRAK. ALE BUDEŠ V BEZPEČÍ.....“ /// Jeremy stojí před rozhodnutím – má bejt srab nebo žít s vědomím, že si ho jednoho dne najdou? Možná i proto, že má v záloze Bruce W. (s pivem v ledničce, předplacenou ESPN, 9 mm Berettou, taky Ruger Security Six 357 Magnum a brokovnici Remington 86), je jeho volba jasná! (Škoda, že čurák – stejně jako já – jsem teda taky čurák – neví, že v tomhle filmu jde hlavně vo kecy!). Mohl by to bejt hezkej příběh plnej hrdinskejch činů, byť podle nejprachsprostějšího a nejpředvídatelnějšího scénáře – včetně výpadku mozku (asi mýho, o čemž svědčí prudká inteligence všech ostatních), kdyby tady nebylo tolik srdceryvných hovorů ,,H“ a scény, ve kterých zrovna nikdo nechcípá nenudily k smrti. Dialogy vyplodil někdo, jenž si nemá s kým pokecat a nechápu, proč to mám vodsrat zrovna já. Místo akce kecy, kecy, kecy, kecy, nehořlavá baba a dement s fixou nakresleným hákrklajzem na prsou (čuráci, víc emocí je i v tom filmu vo tý ženský s nakreslenou hvězdou na čele! Tady ze sebe dostávám jedině smích a tik, z pohledu na čas, kterej zbejvá do konce!). Já su hold víc Divoch než hasič (no to určitě…včera stará povídala...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se pomstít. Musím se stát hasičem? 2.) Zjistím, že hrát nácka dneska může kdejakej debil (stejně jako psát dialogy k akčnímu filmu). 3.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takové to Klasické Ákční Béčko z devadesátých Let.. Na které se Super kouká.. Fajn Akce, Parádní Parta Herců.. Film se mi libil :) 4* nedávám pouze z důvodu.. Že na takový téma jsem viděl snad 50 filmů.. Už jsem prostě Příšný!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nezahrávej si s hasičem. Mohl by ignorovat, že jsi Big Boss a vysvětlit ti, že dělání děr do hlav pumpařů či formování kamarádů baseballovou pálkou je sice zábavné, ale oheň je oheň a tvá zločinecká organizace je zatraceně hořlavá. Abych se přiznal, tak obvykle nemám slabost pro filmy, ve kterých se rozdají karty a pak už příběh frčí po vyjetých kolejích až k očekávanému finále, ale tentokrát mi to příliš nevadilo. Zmatený hasič byl totiž celkem fajn, sexuchtivá marshalka také měla něco do sebe a vyloženou radost mi udělal zločinecký advokát, jehož sebevědomé kličkování mezi paragrafy ve mně zase jednou vzbudilo chuť pro blaho lidstva vystřílet celou advokátní komoru a opětovně uvést do funkce soudce Lynche. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Do jaké třídy hořlavosti byste zařadili Árijské bratrstvo? Protentokrát si odpustím hadicové metafory a jen napíšu, že Soptík Duhamel byl v roli ochránce své milé stejně dobrý jako White Prejt DˈOnofrio, který marně napodoboval Stacyho Keache (z filmu, kde se taky zakusovali do obrubníku). Willis? Ten jen zvedá v kanclu telefony a předvádí tu svoji pyškovitou nenucenost. Jeho roli by klidně zastal hydrant. Nic proti prostým akčním námětům jak z minulého století, ale v té době nepřivazovali kameru na stříkající hadici, kterou nikdo nedrží. Při finální akci jsem viděl jen dvě věci (hovno a digitální plameny) a Barrettův seriálový přístup si zaslouží stejný počet hvězd.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa stane svedkom rasovo motivovanej vraždy, podarí sa mu však ujsť a dostáva sa do ochrany svedkov, kým nastane súd. Behom toho si však začne románik s policajtkou, čo využije mafiánsky boss, ktorý ho prenasleduje a takmer ich zabije. Je jasné, že bez ohľadu na to či pôjde svedčiť, ostane on i jeho blízki navždy v ohrození života a preto sa rozhodne polícii ujsť a bossa zabiť sám. Nenápadný akčný thriller bez väčších ambícií, za to však s kvalitným hereckým osadenstvom a svižným príbehom. Vincent D'Onofrio si zase raz zahral postavu bezohľadného maniaka, aká mu sedí a Bruce Willis má iba vedľajšiu úlohu, no je tu správne drsný, autoritatívny a sympaticky ochranársky k hlavnej postave. Pohodový, zábavný a chytľavý film, ktorý ma nenudil. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tom O'Connor | Hudba: ? | Produkcia: 50 Cent, Andrew Deane, Randall Emmett | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Grindstone Entertainment Group, Cheetah Vision, Emmett/Furla Films | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: ? $ || Muhaha, no a presne toto sa stáva v dnešnom Hollywoode, že sa z poctivo makajúcich režisérov vyvýjajú ďaľeko zdatnejší remeselníci, než páni, ktorí sú u áčkového korytu dlhé roky. Napínavá zábava, s menej schematickým scenárom. K tomu Willis a Dawson, a máte čo pozerať vo štvrtok večer. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller. Má výborný príbeh o požiarnikovi, ktorý je počas nočného nákupu svedkom toho, ako je obchod prepadnutý niekoľkými zločincami z neonacistickej skupiny na čele s ich šéfom, vplyvným mafiánom a ten zavraždí predavačov, ale požiarnikovi sa podarí uniknúť a je ochotný svedčiť. Do súdu je ukrytý vďaka programu na ochranu svedkov, no mafián sa nezastaví pred ničím, ani pred útokmi na jeho blízkych a preto si požiarnik uvedomuje, že ak chce pokojne žiť, musí zabiť mafiána. So spracovaním som spokojný, ale dalo sa z toho získať aj o niečo viac. Všetky tieto zápletky o obyčajnom človeku, ktorého okolnosti donútia siahnuť po zbrani mám veľmi rád a preto mi neprekáža, keď sa v nich nenájde žiadna výraznejšia inovácia, hlavne, keď dokážu zaujať a to je aj tento prípad. S prvou polovicou som veľmi spokojný, prepadnutie obchodu, komunikácia s políciou, prvé nepríjemné situácie kvôli mafiánovi, tu je všetko v najlepšom poriadku, navyše ma potešila aj menšia línia s policajtom, ktorý mafiána nadovšetko neznáša, tu ani nemám čo vytknúť. Tá druhá, akčnejšia polovica je stále slušná a udrží si obstojnú úroveň, ale už ma predsa len sklamala. Niektoré situácie už pôsobia pomerne hlúpo, nanešťastie ma sklamalo aj finále a ani konanie hlavného hrdiny v akcii nie je práve najideálnejšie. Samozrejme som nečakal klasického akčného hrdinu, ktorý bude protivníkov likvidovať tými najprofesionálnejšími spôsobmi s úplnou ľahkosťou po desiatkach, ale zároveň som ani práve nechcel, aby to bol niekto, kto sa kľudne behom akcie povracia a toto je hlavný zápor tohto filmu. Čo sa týka akcie, tak síce nie je ničím výnimočná, ale ani ma moc nesklamala. Pár obyčajných súbojov a nejaká tá streľba, pre potreby filmu to postačí. Herecké obsadenie je výborné, Josh Duhamel mi sedí, síce som práve kvôli jeho predchádzajúcim úlohám očakával, že bude trochu väčší drsniak, ale bavil ma, po dlhšej dobe ma skutočne bavil aj Bruce Willis, ktorý tu má úplne ideálnu úlohu, presne niečo takéto by mal hrávať aj naďalej, slušný hlavný záporák Vincent D'Onofrio, ktorý tu je správne slizký, takže som mu smrť prial po celý čas a k tomu plno známych tvárí vo vedľajších úlohách, potešil ma hlavne Vinnie Jones. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale slušný štandard tohto žánru. Takže stále to mohlo byť aj lepšie, medzi klasiky tohto typu filmu sa Fire with fire nezaradí, medzi nimi má najbližšie asi k filmu Paparazzi a to je stále dobrá úroveň. Z mojej strany spokojnosť. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Musím usekat pár prstů a prostřelit lebku několika špatným hošanům, protože láska za to stojí a je potřeba za ní bojovat. Je to cena, za kterou budeme moci být spolu. Uff.. Když chce Fire with Fire brnkat na city a „jít do hloubky“, divák se cítí trapně; když ale zrychlí střih, přidá trochu živější hudby a některá z postav vytáhne bouchačku, docela to odsýpá. Jít na to do kina, nadávám, takhle je ale výsledek a pocit z nenápadného béčka, z kterého sálá osmdesátková atmosféra, překvapivě velmi slušný. Škoda jen, že tvůrci lépe nepřemýšleli u castingu – Josh Duhamel je jednoduše nevýrazný, nezajímavý a ve vypjatých scénách až otravný. A na sousto, které se snaží ukousnout, je až moc hodný. Naopak když naproti sobě stojí Willis a D´Onofrio, napětí by se dalo krájet. Tuhle story jinak velmi dobře známe. Obyčejný, lehce namistrovaný hasič se stane svědkem zločinu. Než stačí zvednout hlavu z podlahy, jeden ďábelský nácek sejme dva jeho černé kamarády. Než pochopí, s kým měl tu čest, ocitne se v programu na ochranu svědků. Než se naděje z prvotní zamilovanosti sličná Rosario Dawson, létají kolem kulky. Než se naděje divák, z hasiče je nelítostný mstitel. Než se naděje Bruce Willis, schytá zase pár pochlebujících komentářů. Ale jak říkám, onen hasič k tomu všemu nemá potřebné parametry, s hasičskými „fígly“ si to přesto dokluše až k hlavnímu záporákovi a mdlému finále. Mezitím ale musí odkrouhnout další drsňáky s tvářemi Vinnieho Jonese nebo Juliana McMahona. Jenže..!! Právě u druhého jmenovaného (a jeho „jen tak mimochodem“ odchodem ze scény) jde krásně ilustrovat, jak tvůrci nedělají nic navíc – jdou vyloženě na jistotu, nepřekvapí, nedojmou, leccos odfláknou, režijně nebo scenáristicky nezaujmou. Což je ve finále škoda, protože já bych i ty čtyři hvězdy střelil!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než minulé 3 filmy kde hrál Bruce ve vedlejší roli. Tady se sice také moc neobjevuje, ale alespoň to má trošku hlavu, patu a režisér není zase takovej břídil. Naopak hlavní roli hraje úplné kopyto Duhamel, kterému byste nevěřili ani kdyby vám tvrdil, že není černoch. Ten herec je mírně řečeno příšerný a určitě by mu v nejbližší době neměly být svěřovány hlavní role. Závěrečné digitální plameny jsou docela průser. 45% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká priemerná detektívka, ktorú som si pustil kvôli Bruceovi. Lenže to bol tak jediný dobrý herec filmu. Bruce netradične absolútne neakčný, buchne si do zloducha len raz, to viac akcie mala Rosario. Krimi / thriller ktorý má dobré obsadenie, slušnú akciu, spád, drsné scény, hustú bandu záporákov, ale tiež pár nelogickostí a vecí, ktoré sa nesmú brať moc vážne. Inak uchádzajúci film, ktorý spríjemní voľný čas. Priemerná zábava s priemerným filmom a bonusom v podobe Bruce Willisa. Napriek tomu nič, čo by vám uviazlo v pamäti. Nič nie je vyložene zle, ale to nestačí. Takže suma sumárum, veľa známych hercov, ale príbeh veľká slabota. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem to bylo zajímavé. Zvláštní, dobrý příběh, který mohl být lépe spracován. Napětí tu ani není, co se týče nepředvídatelnosti, ta tu taky moc není a atmosféra tu je, ale je zvláštní, matná, malá a nevýrazná. Velkou chybou tyhle nedostatky ale zas tak nejsou. Zaujal mě charakter většiny postav, režisér se zřejmě snažil dát každé postavě prostor, hlavní hrdina filmu Josh Duhamel mě silně zaujal, i hlavní záporák byl výborný. A co se týče Bruce Willise, sice se nepředvedl nějak intenzivně, ale chválím ho za jeho lepší herecký výkon než v jeho nových filmech. Hudba dost dobrá, propojená hezky vydařenou nostalgií ve filmu. Mohlo zde být více akce, ale když je to Thriller, tak nevadí, jako thriller slušně zvládnut. Konec mohl být trochu lepší. Přesto je to pro mě slušná jednohubka na jedno shlédnutí. 60% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezahrávejte si s ukrutně odvážným hasičem Joshem Duhamelem! Kalifornský hasič Jeremy Coleman se dostal do křížku s obávaným bossem podsvětí, který se svým gangem terorizuje kalifornskou oblast Long Beach, na kterou si nárok uplatní vždy velmi krutým způsobem. Aby mu v cestě za jeho pekelnými plány nic nepřekáželo, musí z cesty odklidit i poslední balvan. Tím je zpupný a ke všemu odhodlaný hasič, který má proti němu zanedlouho svědčit před soudem. Ten se mezitím vymanil z programu pro ochranu svědků a bere spravedlnost do svých rukou. Zdatný televizní režisér David Barrett vzal do svých schopných rukou béčkově postavený scénář, přehnaně se ohánějící béčkovým standardem, a přetavil jej v dynamickou akční jízdu, ve které je jen minimum stop po televizním stylu režírování. Ohraná zápletka s ultra zlým šéfem podsvětí a hodným hasičem by v podstatě ničím nevynikala, kdyby se jí ujal režisér libující si v béčkových postupech. Barrett to moc neřešil, raději dal větší prostor tvrdým bitkám, přestřelkám a výbuchům v hardcore stylu. Ani tak z filmu nevyrazil moc napětí, i když snaha byla. Pokud ale hovíte týpkům z masa a kostí, jakého představuje subtilně vyznívající Josh Duhamel, budete spokojeni. Není prezentován jako nějaká mašina na zabíjení, v zabíjení si nelibuje, se střílením nemá prakticky žádné zkušenosti, trénoval jen s černou maršál agentkou, pod jejíž ochranu byl umístěn. Neplánovaně se však do sebe zamilovali. Na co je ve filmu Bruce Willis? Do akce se jeho hodný policejní poručík nedostane, takže v podstatě na dvě věci: jako ozdoba do titulků, no, pak už na nic. Těch pár sekvencí si možná užil, diváka neotravoval, ale hrát tu postavu kdokoli jiný, vůbec nic by to na celé roli nezměnilo. Vyklidil místo mladšímu páskovi. Vincent D´Onofrio si svým temným ničemou předplatil místo u režisérů v kategorii záporná role. Ve výsledku je sice film skrz naskrz prosycený béčkovými klišé, nemá úplně nejmodernější pojetí, respektive tenhle druh filmů si svůj boom už odbyl v devadesátkách, nicméně, přístup režiséra byl svěže akční, málo ukecaný, se zdatně odvedenou technickou stránkou eliminující nedostatky průměrně sesmoleného scénáře. 70% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Expendables byli slabý záchvěv a už se Bruce zase topí v bejkárnách. Laciný úvod, kýčovité prvky, některé maličkosti se objevují jen proto, aby se později mohly vytáhnout a působily na efekt, ale je to tak otřepaný a čitelný. Kostra příběhu jde, trochu hra na emoce, pořádně se naštvat a sejmout zmrdy, který mi nedaj pokoj. Škoda, že z toho snímek víc netěžil; takhle to jsou pro dlouhém váhání slabé 3*. Přesto to je te z mého pohledu stále koukatelný film. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 5 | humor 0 | akce 5 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem obdivoval hasiče...zachraňují lidské životy a nasazují přitom své krky. Jeremy Coleman (Josh Duhamel) si však zahrává s ohněm a jde mu po krku partička pořádných řízků jednoho pořádného mafiána. Naštěstí svůj život vezme do svých rukou a Bruce ponechá za kancelářským stolem. Což nevadí, jeho i jen pár snímků potěší! A i když je celý případ přitažen za vlasy, já se ohromně bavil a to je pro mě nejdůležitější! 80% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi opravdu hodně líbilo nevím, jestli je to tím, že jsem dle nízkého hodnocení čekal slabotu. Nebo jestli je to opravdu tak dobré.. ale myslím, že je to ta druhá varianta. Akce sice trošku pokulhává, ale napětí to má hodně, hlavně obsazení bylo parádní. Hlavní hrdina sice trochu posera, ale furt sympatickej a svoji roli zvládal dobře, pak tu máme drsnýho záporaka D'Onofria, z jeho xichtu šel fakt strach a jeho kunpány Jonese a McMahona, které jsem si hodně oblibil. Věci které bych vyčetl je že mohlo být víc akce a mohli být víc taky promakaný ty smrti a Willis si tam taky mohl aspon v jedné scéně vystřelit z bouchačky. Jinak se mi to dost libilo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná a nekompromisní pomsta v chuťově lahodném ratingu R.Nečekejte žádný duchaplný scénář, děr tam je víc než v ementálu a má to takový ten utnutý konec bez takového toho sladkého finiše a nějakého setkání přeživších, což mě trochu zamrzelo, ale bavil jsem se, herecké výkony famózní, když proti sobě stáli Onofrio s Willisem to napětí cákalo z obrazovky až k vám do obýváku a hodně pod kůži.Sice moc nechápu proč poslední dobou Willis bere takové role ( kvůli jeho nezájmu o scénáře ale o výšku honořáře jsem ho vykopnul z topky... ahoj Catch 44. ) ale tady je jeho menší úloha dobře opodstatněná a bravurně tak nějak ,,správňácky´´ zahraná.Celý to tak nějak lehce nadhodnotim, protže je fajn když se občas tihle herci rozhodnout pomoci neznámých filmařům a natočí dvd eRko, které není úplně debilní, znovu ahoj Catch 44. :) 70%. ()

Reklama

Reklama