Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na britských filmech se mi často líbí, že ukazují běžné lidi z nižších vrstev, kteří to rozhodně nemají ve své zemi jednoduché. Jako velké plus beru to, že si z toho tvůrci jsou posléze schopní udělat slušnou srandu a celou záležitost divákovi vtipně podat. Ne, že bych se v tom vyžíval, ale vidět striptýz několika dělnických řízků je opravdu zážitek. 85% ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Naprosto dech beroucí komedie, kde jsem se smál snad pořád a ta hodinka a půl byla fuč, ani jsem se nanadál. V prvé řadě, co film dělá tak dokonalým, jsou až na Roberta Carlyleho, téměř neznámí herci, kteří se s filmem zžili. Dovolili si dělat ten anglický humor po svém a mě osobně dokázali naprosto přesvědčit ve všech ohledech. No a Robert jako vždy, bezchybný a výborný výkon. Celý film je prokládán skvělými hláškami a momenty, kdy se člověk dívá a ze situace, kdy nic neočekává, se něco stane a on leží v křečích smíchu. Tak to má vypadat. A soundtrack dokonale vystihuje situace, ketré se v tomto filmu odehrávají. Největší pecky 80. let. Takže pro mě jednoznačně plný počet, a já se k tomuto filmu budu vždy rád vracet a budu ho doporučovat známým. Kéž by bylo takto povedených filmů více. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale Robert Carlyle je herecký bůh. Pokud se někde hodí slovní spojení "One-Man-Show", tak je to přesně tady- k výkonu Carlyla v roli životem zfackovaného Gaze. Avšak ani zbytek hereckého/tanečního ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Filmy z britského prostředí mám prostě v oblibě a The Full Monty je jedním z vůbec nejoblíbenějších. Jedna skvělá scéna střídá druhou a tak není divu, že je to prostě kultovka. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Pod pojmem "britská komedie" bych si asi představoval něco jiného než pánský striptýz, ale i když patřím v oblasti (nejen) britské komiky spíše ke konzervativní menšině, která si tento druh oblíbila kvůli decentnosti nebo různým sofistikovaným narážkám, musím uznat, že se Full Monty jako jedna z mála z novějších ostrovních humoresek snese srovnání i s většinou svých předchůdců, byť absurditu zde pozvolna nahrazuje tvrdá realita. Nejvíce zaujalo sympatické víceméně neotřelé herecké obsazení, z kterého mi bylo známo akorát jméno Roberta Carlylea, a hudební vkus tvůrců snímku - obě věci mají například za důsledek, že při scéně na úřadu jsem měl chuť vstát z křesla a napodobovat kreace zdejších hrdinů. 80% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jen to ti Britové dělají? Jak to, že se jim povede natočit tak prostý příběh způsobem, který vás osloví na mnoha místech a zapůsobí na vás nesrovnatelně víc než jiné "velké a emotivní" filmy? Jak to, že "Do naha!" není komedie v klasickém slova smyslu, ale je to film o skutečném životě? Jak to, že nám jsou tyhle britské filmy tak blízké? Jak to, že dávám pět hvězdiček? Jak to, že...? Nabízí se okamžitě jedna odpověď - "Do naha!" má srdce... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Americká verze filmu musel být nadabována, protože Američáne by nerozuměli britskému slangu. (salamandrr)
  • Existuje i muzikálová verze tohoto příběhu a byla natolik úspěšná, že byla nominována na cenu "2001 Tony Awards for the Best Musical, Book and Score". (salamandrr)
  • Pracovní název filmu byl Eggs, Beans and Chippendales. (salamandrr)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama