Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Komedie "Do naha", která odstartovala britskou vlnu filmů o kadeřnických, tanečních, fotbalových a jiných kláních, kde "jeden za všechny a všichni za jednoho " bojují z pudu sebezáchovy a o všechno, patří k těm, které si mám chuť ( ať už kvůli konkurzu s tancem Koně, či nácviku taneční choreografie podle fotbalového manuálu nebo božskému finále ) pouštět a skvěle se u nich bavit zas a znova. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Snímek Do naha! představoval naprosto nečekaný umělecký úspěch a zůstává v širokém povědomí diváků i po šestnácti letech, což lze říci jen o relativně malém množství filmů z téhož roku, natož těch britských. Ale proč? Domnívám se, že je to proto, že mimořádně zručně kombinuje tři různé tradice: britské sociální drama, britský černý humor a žánr sportovního filmu. Detailní rozbor filmu si můžete přečíst tady. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, jak dokázal Peter Cattaneo natočit toto téma, které je hodně na hraně, s vkusem a nesklouznout k trapnosti, která se leckde přímo podbízela a kterou by většina amerických režisérů s chutí a vidinou lehkého diváckého úspěchu hodně využila. Vznikla tak místy slabší, ale místy velmi zábavná a hezky gradující komedie, kterou mi ale bohatě stačilo vidět jednou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zas taková komedie jaká to podle všech upoutávek měla být, to rozhodně nebyla. Sranda to sice místy je, a vůbec ne špatná, ale hlavně je to o lidech. Teda spíš o Anglánech...ale kdo někdy viděl v televizi Šest v tom, dobře ví, že abyste se bavili, nemusíte se chlámat od úvodních po závěrečné titulky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ten film není moc originální, pouze netradičním způsobem upravuje tradiční šablonu, přičemž přebírá všechen ten zbytečný patos, to otcovsko-synovské usmiřování, to váhání až do poslední chvíle, ten Happy End. Ale tohle všechno je v podání party britských ztroskotanců moc fajn a vlastně mi to nevadilo zdaleka tolik jako u x podobných filmů. Je tady přiměřené množství milého humoru, přiměřené množství humoru méně milého a navrch dávka skvělých hereckých kreací. Jenom sociální podtext mohl být výraznější a film tím pádem smutnější, ale na druhou stranu – v životě je i tak smutku až dost. 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jordan ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Točit film na takové téma a nesklouznout do trapnosti je opravdu těžké...doufám, že nevznikne americký remake. Jinak sociální aspekt je ve snímku neuvěřitelně nápadný a nápaditý a díky výrazným hercům (od Toma Wilkinsona přes Roberta Carlylea až k Marku Addymu) a opravdu povedeným vtipům se na to všechno velice dobře dívá! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tenhle film nemá podmínku, aby lidi museli Do naha !, když to chtějí vidět, protože to by jistě taková komedie jako tady nebyla.A nebo možná naopak, tak teď nevím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Originální britská komedie předvádí Američanům, jak se dělá vkusný, nepodbízivý a skutečně zábavný humor. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Britský humor má svoje kouzlo, byť možná není tak vděčný a podbízivý. Některé scény jsou jednoduše neodolatelné, Cattaneo pojal tu tragikomickou snahu stárnoucích postaviček přijít si na své a přemoci stud neobyčejně laskavě a decentně. Do filmu hladce zapadá i sociálně kritický podtext (ne nepodobný tomu z Billyho Eliotta) a vlastně všechna vážnější témata v něm nabídnutá. Třešničkou na dortu jsou precizní výkony všech zainteresovaných. Neobyčejně příjemný film! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V intencích britské linie sociální (tragi)komedie natočil svůj celovečerní debut režisér Peter Cattaneo, který v mixu sociálně kritického pohledu, ryzí komedie plné černého britského humoru, patosu opěvujícího sílu rodinných hodnot, odzbrojující upřímnosti, otevřenosti a ochotě dotknout se bolavých míst západní společnosti přichází s místy až extatickým účinkem svého komediálního filmu o partě sympatických outsiderů, kteří se nenechají zlomit nepříznivými podmínkami. Řada scén je doslova elektrizujících (pan Kůň na první zkoušce...), většina postav charismatická, film oplývá povedenými gagy a spoustou výborně iniciovaných groteskních situací. Do naha! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ehm vlastně by mě nikdy nenapadlo že se budu tak dobře bavit u pánského striptýzu. Ale asi to není náhoda vzpomeňte si na Terminátora 3... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Do takej vysokej miery smutná britská komédia, až miestami nebudete vedieť, čo je na nej vtipné. Tento špecifický druh humoru dokážu dobre nakrútiť zrejme ozaj iba Angličania. Zvláštne (asi v dobrom, ehm) herecké obsadenie, ešte zvláštnejší scenár. Podobne bolestivo oslobodzujúcu atmosféra (také to "všetci sme v prdeli, zlá robota, zlé vzťahy, zlé výplaty, ale možno to celé nejako prežijeme a raz budeme šťastní") neskôr použil Billy Elliot (predsa len o dosť lepší, aspoň pre mňa). 70% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

No, umím si živě představit, že by to mohlo být ještě o hodně lepší (komičtější), ale na druhou stranu je to jeden z mála britských filmů poslední doby, který zaujal. I mě. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedená a originální britská komedie, u které se rozhodně nudit nebudete. Při přečtení v programu o čem to je jsem čekal možná i trochu úchylný humor, ale dostalo se mi přesného opaku...... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Taneční film obracený vzhůru nohama. Robert Cattaneo nenatočil další produkt vyumělkované společnosti, kdy jsou všichni krásní, bohatí a úžasní, ale naopak vložil tuto zdánlivě lechtivou komedii do sociálně slabého prostředí a nutno podotknout, že mu to vyšlo na jedničku. Britský humor řízlý špetkou nadsázky funguje dokonale a nakonec ani ta choreografie nebyla nijak zlá. Na tenhle striptýz se klidně podívám i opakovaně. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inteligentní komedie se sociálně kritickými prvky ("Jmenuje se to tu zprostředkovatelna práce. Už jsi viděl, že by tu někomu zprostředkovali práci?"), která zabrala u publika filmového stejně jako její popelkovští protagonisté před publikem dámským. Není to žádná ždímačka na city ani lacinej záchodovej humor, ale velmi lidská záležitost. A když se humor dostaví, stojí za to (snad poprvý jsem si vychutnal Flashdance). ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama