Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On je opravdový národní poklad Francie, jeho komiksy se drží na vrcholu už několik let. Titeuf se divá na svět jako dítě, na dospělé pohlíží s pořádnou dávkou naivity i puberťácké vzpurnosti. Nyní se jeho dílo dostává na filmové plátno…
Ale co se to proboha děje? Nadia se chystá oslavit své narozeniny a Titeuf nebyl pozván?! Proč? Jak na něj mohla zapomenout? Jak mohla přehlédnout to skvěle nacvičené super svůdné chování, které nasadí pokaždé, když se potkají? Ovšem Titeufa čeká ještě větší pozdvižení, které značně otřese jeho životem a obrátí vše v chaos. Dospělí jsou zkrátka naprosto k ničemu. Udělají vše pro to, aby vám zkomplikovali život. Titeuf běhá tam a zpět mezi svou babičkou na venkově, sezením se svým psychiatrem a konferencemi na školním dvoře. V rámci své nekonečné fantasie se ale také vydá z prehistorických časů na Daleký západ, kde potká starého dobrodruha, jenž se nápadně podobá Johnnymu Hallydayovi.
Titeuf, stejně jako vždy, se pokusí pochopit co se s ním děje, dát si do pořádku svůj život a přitom se pevně držet svého cíle: získat pozvánku na Nadiinu oslavu narozenin! (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

Incantator 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že TITEUF má niekoľko vtipných momentov, ale vo všetkých ostatných hľadiskách podľa mňa zlyháva a patrí medzi značne podpriemerné animované filmy posledných rokov. V prvom rade je to samotná animácia - postavičky sú otrasné, odpudzujúce animácia ich zábavný potenciál nezvyšuje (ak to bol zámer autorov, tak im nevyšiel). Hudba ničím nevyniká (po dvoch dňoch si nespomeniem ani na jedinú melódiu) a príbeh samotný je otrepaný - chlapcovi rodičia majú manželskú krízu a on k nej pristupuje svojím uhlom pohľadu... Chlapec má problémy s dospievaním, čím vzniká viacero vtipných situácií etc. Dôležitou otázkou okrem toho je, komu je vlastne film určený. Deťom by som ho určite neodporúčal, keďže niektoré scény a výroky hraničia s vulgárnosťou a oplzlosťou. Ani dospelým divákom však neulahodí, na to by musel byť originálnejší. Pokiaľ by som hodnotil iba humor, hodnotil by som vyššie, avšak ak hodnotím film ako celok, vtipnosť tomuto filmu zabezpečí maximálne tú jednu hviezdičku. A tú som mu aj udelil. Zhliadnuté v TV [HBO] [český dabing] (11.7.2012) ()

io. 

všechny recenze uživatele

Neprozřetelně jsem to pustil mé dceři (9let) bez předchozí cenzury. Hodně jsme se u toho nasmáli, ale občas jsem byl fakt v rozpacích. Například ukazování koz klukům za euro a podobné puberťácké vylomeniny. No jednou se o tom stejně dozví, říkal jsem si, a tak je lepší, když to mám alespoň trochu pod kontrolou. Příběh samotný není nijak zvlášť nadsazený ... že by autobiografie??? Skvěle nadabované dialogy tento animák posunuly ještě o něco výše. Moc se mi to líbilo a mojí dcerušce ještě víc :-) ()

Reklama

Fixa 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že pro malý děti je to trochu přisprostlý a pro dospělý dětský, ale my se bavili všichni. Filosofovat nad tím a dělat chytráka, nemá vůbec cenu. Je to zábavný a nikdo se nenudil. Jestli má někdo problém s animací, tak vůbec nechápu, co ho vedlo k tomu se na to podívat. Podle mě je skvělá, dá se říct malebná. A co Titeuf? Že je nesympatický? Jděte do háje se sympaťákama! PS: Velké plus za vtipné animace mimo hlavní záběr ;-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Velké prekvapenie, od francúzskeho animáku som kvôli niektorým predchádzajúcim skúsenostiam veľa nečakal. Animácia je velmi pekná a sympatická, a takisto aj veľmi vtipná. Na samotných vtipných situáciách sa dá príjemne pobaviť, má to viacero dobrých nápadov a tiež zaujímavý a rýchloubiehajúci príbeh. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Titeuf je hustej předpubertální cápek ;o) Zajímalo mě kdo byl první jestli americký Bart Simpson nebo francouzský Titeuf. Narozdíl od Simpsonů Francouzi vědí, kdy mají skončit. Podívaná neurazí a zabaví i dospělé. Český dabing se taky povedl. Miluji většinu animací, které nemusí být ve 3D formátu navíc malíř měl velmi bohatou fantazii při tvorbě postav. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama