Reklama

Reklama

Longinovo kopí, jinak též Kopí osudu či Svaté kopí, bylo ukuto před tisíci lety a bylo jím prokláto tělo Krista. Nyní je kopí dobře skryté, protože tomu, kdo ho vlastní, dává obrovskou moc a nepřemožitelnost. Před Napoleonem je spolu s pokladem ukryl Wolfgang Goethe a cesta k němu je dlážděna důmyslnými skrýšemi, hádankami a indiciemi. Mladý archeolog Eik Meiers a jeho snoubenka Katharina Bertholdová spolu s profesorem Bachmanem by je chtěli najít... Jednoho dne se oběma mladým lidem Bachman ztratí při exkurzi do přírody. Při jeho hledání se Eik a Katharina ocitnou v jeskyni a posléze v tajné podzemní laboratoři. Najdou tam nahrávku, na níž profesor Bachman předvádí starý deník, který objevil a jehož písmo se chce pokusit rozluštit. Je to deník samotného Goetha. Podle nahrávky se podaří sestavit jeho stránky a do práce se pouští Eikův kamarád Justus: je třeba rukopis prověřit. Bádání přivede tři přátele na myšlenku, že další indicií by se mohla stát Schillerova lebka: Goethe totiž často pracoval s touto lebkou na stole. Schillerův hrob se nachází ve Výmaru, kam se také Eik, Katharina a Justus vypraví. Eikova dcera Krimi odjíždí na školní výlet, více ji ale očividně zajímá pohledný mladík, s nímž se k otcově nelibosti objímá u autobusu... O Kopí osudu se ovšem zajímá ještě někdo jiný: bohatý baron von Hahn, který tvrdí, že kopí je majetkem jeho rodu, protože Goethe je ve skutečnosti pouze ukradl. Hahn má k ruce asistenta Erlangera a zejména mistryni v bojových uměních Judith. Dva posledně jmenovaní budou tři přátele po celou dobu jejich hledání pronásledovat a klást jim nejrůznější pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

kleria 

všechny recenze uživatele

I když tento film je hodnocení zde celkem dost špatně, že to vypadá tak že se na to nemá vůbec žádnou cenu dívat, ale mě to tak strašné nepřišlo. Znovu bych se na to asi už z těží koukala, ale řekla bych, že když nevíte na co kouknout tak zas špatné to není. Kdybych ale před kouknutí věděla, že je to německý film tak bych se na to vůbec nekoukala, protože se mi německé filmy vůbec nelíbí. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se německým tvůrcům moc nepovedlo. To už natočili jiní a mnohem líp. Nejedná se o nic objevného v daném žánru, protože to nemá šmrnc snímků typu Indiana Jonese, Lovců pokladů, Flynna Carsena, Lary Croft či Šifry mistra Leonarda, z nichž byl příběh poskládán, takže o originalitě nelze hovořit. I po stránce kvality byly podobné americké filmy mnohem dokonalejší a nápaditější. To bych srovnávala nesrovnatelné. Postrádalo to dávku napětí, která k těmto filmům patří o vtipu či humoru nemluvě. Ani hlavní hrdinové mi k srdci nepřirostli. Kladně bych hodnotila přírodní lokace v nichž se natáčelo a fakt, že jsem si v klidu odcházela od televize uvařit čaj a vyřídit telefony, aniž by mi něco podstatného uniklo. ()

Reklama

milford 

všechny recenze uživatele

Snaha o napodobení Indiho, ale takovou blbou a odpuzující formou, až to není možný. Místama jsme se zasmál, ale to bylo spíše v rámci totálně nelogických scén, nějaké vtipné momenty sami o sobě jsem nepostřehl. Fakt nechápu, jak to mohl takhle někdo zrežírovat, ale tak na německý TV film je to asi dostačující, němčouri mají dost odlišný vkus. Hvězda za to minimum hlavolamových nápadů, který jsem jinde neviděl. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

chacha nemci jedou :)) paradni sbirka nelogicnosti a kycu prevlecena za Lovce pokladu s blondatou betaverzi anti Lary Croft jako bonusem :-D pokud to nekdo chce brat vazne, pak je to odpad, v opacnem pripade je to vcelku koukatelna dobrodruzna blbustka ;) 40% ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Přesně jak napsala Zazie. Opravdu film i na mne působil, že jeho hlavním posláním je turistické PR a rovnou se přiznám, že něktré věci mě opravdu překvapily (např. chrám). Jinak hledání artefaktu je zmatené se spoustou nelogičností, hlavní hrdinové jsou hloupý jak bota, ale vždy se k potřebnému nějak prokoušou (jak ve filmu řekl jeden z pseudo záporáků "nahradí to vytrvalostí".) Je to jednoduše německý dobrodružný film, takže i podle tohoto ukazatele můžete usoudit, zda tuto výpravu absolvujete či nikoliv. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomenie, že Kopija osudu pomáhala vojvodcom ovládnuť svet - napr. Napoleonovi či Alexandrovi Veľkému. Avšak Kopija osudu získala moc až prebodnutím Kristovho boku. Alexander Veľký žil 356 až 323 pred Kristom. Ten ju teda vlastniť nemohol. (BUBO26)

Reklama

Reklama