Reklama

Reklama

Tajemství kruhu

(seriál)
  • USA The Secret Circle (více)
USA / Kanada, (2011–2012), 15 h 21 min (Minutáž: 41–42 min)

Tvůrci:

Andrew Miller

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Britt Robertson, Thomas Dekker, Phoebe Tonkin, Shelley Hennig, Jessica Parker Kennedy, Gale Harold, Natasha Henstridge, Chris Zylka, Ashley Crow (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Příběh o mladé čarodějce, která se přistěhuje do nového města, kde jak zjišťuje, není čarodějkou pouze ona. Navíc jak se zdá, je součástí tajemného klanu a hlavní postavou ve staletí trvající bitvě dobra se zlem. Na motivy knižní série od L.J.Smith, která napsala také Upíří deníky. A stejně jako u Upířích deníků, za převedením na televizní obrazovky stojí Kevin Williamson. (lost815)

(více)

Recenze (118)

Kejdyna 

všechny recenze uživatele

Po dnešním 21.dílů snižuje své hodnocení (již po 3.) na jednu hvězdičku. Z původně průměrně vypadajícího seriálu (tři hvězdičky) se stal až nehorázně nelogický, ničím dobrý seriál, s šíleně nesympatickou a hysterickou hlavní hrdinkou, opravdu děsivě slizkými chlapskými postavami (až na Adama, ale ten je zase nudnej, a Leeho, který vypadal zajímavě, tak se ho radši rychle zbavili). Na to, co se kolem nich děje - loví je novodobý inkvizitoři, pořád kolem nich někdo umírá a tak dále, se zdá, že to až zas tak neprožívají a jako třešnička na dortu je fakt, že seriál je o čarodějích, ti ale nemůžou čarovat a když chtějí, tak jim to ani moc nejde. Tak pitomé dialogy a zvraty, že to definitivně škrtám ze svého programu. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Další z řad teen seriálů, který má docela slušně položené základy na to nabídnout dobrou podívanou. Celá dějová línie okolo čarodějů, lovců, duší, démonů - prostě ta fantasy část seriálu - je poměrně chytře a zajímavě zpracovaná a drží si svoji laťku nad hranicí průměru. Rodinná dramata spojená s magií jsou docela nudná a na hranici průměru/snesitelnosti je drží právě ten fakt, že jsou propletena kouzly a kletbami. A pak je tu rovina romantická (tedy vztahy, převážně mezi "teen" čaroději), která je už kus pod průměrem a které je tu bohužel přidáváno zbytečně moc času a "úsilí". Celkově seriál působí strašně chaotické dojmy. Já osobně jsem byl rád za některá jména herců, což byl také důvod proč seriál zkusit, ale faktem je, že taková hlavní představitelka bere tenhle typ role už opravdu na setrvačník. Pro mě osobně je to takový chytřejší Twilight, se zajímavější dějovou linií a docela slušně budovanou atmosférou. Škoda, že se seriál neubírá více fantasy cestou na úkor nekonečných romantických pletek hlavních představitelů, protože pak by se mohlo jednat o velmi zdařilý počin. Takhle, zatím po 17. díle 1. série, se jedná o vesměs průměrnou záležitost. 55%. Do konce seriálu se nic moc nezměnilo, finále zůstalo tradičně pitomně otevřené a nepřineslo žádný mimořádný požitek. PS.: Seriál byl po první sérii oficiálně zastaven. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čarodejnice pre teenagerov a deti. Veľa kvázi romantiky a trápnych trikov, ktoré dostávajú toto fantasy do roviny okultizmu v detskom tábore. Seriál sa len zviezol na vlne vtedajšej popularity upírskych a bosoráckych ság, dlho sa však na obrazovkách neohrial. Pozerateľné je to len kvôli Britt Roberston, ale samozrejme len jej tvár na vyššie hodnotenie nestačí. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Možná budu trošku spoilerovat.. :) Rozjezd byl pomalý, Nick hned "zemřel" a další série nebude.Ale to je asi tak všechno, co bych seriálu mohla vytknout. Jsem nadšená. Celou sérii jsem zkoukla během pár dnů a teď mi ten maraton končí, bude mi to chybět. Ačkoliv mi ze začátku některé postavy moc nesedly (Melissa, Adam nebo Jake), postupně jsem se s nimi zžila a strašně jsem si je všechny oblíbila. "Nejčistčí" pan Balcoin mi lezl krkem. Nejen kvůli jeho velkému hanebnému plánu, ale z velké části i kvůli jeho kletbě na moji oblíbenou osudovou dvojici. Tak moc jsem to Cassie s Adamem přála, osudovou lásku mám prostě ráda. A opravdu mě zklamalo, když s Adamem Cassiin polibek nic neudělal (i když nejspíš budu radši věřit tomu, že kecal!)... Vadí mi, že už se nedozvím, jak to bylo dál. Nebude to v knížce? Možná si ji přečtu :)) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No co... jsem prostě holka a tohle mě neskutečně bavilo. Řekal jsem si, že jedna série, no to je jako dělané na jeden víkend a aby se z toho nestala několikaroční závislost jako z himym, které, i přestože už mě tolik nebaví, prostě musím sledovat dál. Jaké bylo překvapení, když nastal konec a já jen bezmocně hleděla na černou obrazovku ve smyslu: to si ze mě někdo dělá srandu, že seriál neobnovili na druhou řadu a skončí to jako takhle jo? No tak trošku šok, každopádně když se vrátím k těm předchozím dílům, tak super. Tajemno, kapka nebezpečí, fantasy, romantiky, vtipu, drama, kouzel... co víc chtít. Na The vampire diaries od stejné autorky to nemá, ale i tak to byla řádná jízda. A Britt Robertson je skvělá herečka, které si poslední dobou začínám všímat. Jako první jsem ji viděla paradoxně v nejnovějším filmu The first time a pak nezávisle na něm v dalším výborném snímku Cherry. A to už jsem si ji vyhledala a narazila jsem právě na tento seriál a zjistila, že sjem ji viděla už dříve v jiných snímcích aniž bych si jí všimla. Myslím, že má ale slušně našlápnutou kariéru. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (7)

  • Herečka Phoebe Tonkin měla původně ztvárnit postavu Diany Fub. (Dlee)
  • V knize se kruh sestavuje ze 12 lidí, ovšem v seriálu se sestavuje pouze ze 6 lidí. (Dlee)
  • Kvůli nízké sledovanosti autoři seriálu zůstali jen u první série. [Zdroj: gorilla.cz] (kklepkaa)

Reklama

Reklama