Reklama

Reklama

Tajemství kruhu

(seriál)
  • USA The Secret Circle (více)
USA / Kanada, (2011–2012), 15 h 21 min (Minutáž: 41–42 min)

Tvůrci:

Andrew Miller

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Britt Robertson, Thomas Dekker, Phoebe Tonkin, Shelley Hennig, Jessica Parker Kennedy, Gale Harold, Natasha Henstridge, Chris Zylka, Ashley Crow (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Příběh o mladé čarodějce, která se přistěhuje do nového města, kde jak zjišťuje, není čarodějkou pouze ona. Navíc jak se zdá, je součástí tajemného klanu a hlavní postavou ve staletí trvající bitvě dobra se zlem. Na motivy knižní série od L.J.Smith, která napsala také Upíří deníky. A stejně jako u Upířích deníků, za převedením na televizní obrazovky stojí Kevin Williamson. (lost815)

(více)

Recenze (118)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkala - wohoo, nový seriál o čarodějnickém spolku, navíc ze stejné dílny jako jsou VD. Ale po pár epizodách mě zaplavila vlna zklamání. Příběhová linie by byla velmi zajímavá, kdyby se scénáristi nesnažili skoro až násilně vyrovnat VD v "akčních" scénách, pro teenagerovské čaroděje/čarodějnice v mých očích nesmyslné. Nesedí mi to prostě do toho příběhu. Nechápu, proč se v tomto seriálu nepraktikuje magie, když to je de facto o čarodějích. Základ měl být ten příběh, který ale po několika dílech ztrácí smysl, a spolek je tam naprosto k ničemu. Pozornost se stáčí k blonďaté Cassie, která je mi čím dál tím víc nesympatická. Původně jsem seriál ohodnotila 4 hvězdami, ale stačilo pár dalších dílů a uvědomila jsem si, jaký to byl omyl. Moje dvě hvězdy jsou pro Phoebe Tonkin a Chrise Zylku. Ostatní je vážně zbytečnost. ()

Evii.B 

všechny recenze uživatele

Pilot na tom byl asi podobně jako pilot Upířích deníků, no prostě žádná sláva. Jenže tohle tak pokračuje a každým dílem je to horší a horší. Celý příběh je neuvěřitelná slátanina, žijící jen na velkém tajemství co se událo před lety. Hlavní hrdinka mi je vyloženě nesympatická a ostatní "vystajlovaní" čarodějové taky nenadchnou. Jedině snad kvůli Phoebe Tonkin jsem vydržela koukat do vánoční pauzy, ale od té doby už jsem neviděla ani jeden díl a asi se k tomu už nedokopu. Existují desítky vynikajících seriálů, na (pod)průměrné nemám čas ani náladu. Myslím, že seriálu také uškodilo, že byl opravdu očekávany a plno propagačního materiálu bylo zvečejněno už několik měsíců před premiérou. Stal se tak z toho velice nadějný a velmi očekávaný seriál, který byl asi pro dost lidí zklamáním... ()

Reklama

ICE-GRADLO 

všechny recenze uživatele

Pilot slušnej, ale zatím to bylo takový úvodní oťukávání. Doufám, že se ale nebudou zabývat příliš teen problémy, jeden Smallville mám už za sebou. Na ději mě momentálně láka minulost jejich rodičů, než ten jejich Secret Circle :) Takže to, jakým směrem se tvůrci vydaj, zřejmě rozhodne, jestli tomu dám zelenou. EDIT: Po trech dilech jsem to vzdal, nemohl jsem vystat to, jak se porad na sebe priblbe divaj a ze stezejni dvojice mi neurvale pripomina Amandu a Kylea ze serialu Kyle XY. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Další z řad teen seriálů, který má docela slušně položené základy na to nabídnout dobrou podívanou. Celá dějová línie okolo čarodějů, lovců, duší, démonů - prostě ta fantasy část seriálu - je poměrně chytře a zajímavě zpracovaná a drží si svoji laťku nad hranicí průměru. Rodinná dramata spojená s magií jsou docela nudná a na hranici průměru/snesitelnosti je drží právě ten fakt, že jsou propletena kouzly a kletbami. A pak je tu rovina romantická (tedy vztahy, převážně mezi "teen" čaroději), která je už kus pod průměrem a které je tu bohužel přidáváno zbytečně moc času a "úsilí". Celkově seriál působí strašně chaotické dojmy. Já osobně jsem byl rád za některá jména herců, což byl také důvod proč seriál zkusit, ale faktem je, že taková hlavní představitelka bere tenhle typ role už opravdu na setrvačník. Pro mě osobně je to takový chytřejší Twilight, se zajímavější dějovou linií a docela slušně budovanou atmosférou. Škoda, že se seriál neubírá více fantasy cestou na úkor nekonečných romantických pletek hlavních představitelů, protože pak by se mohlo jednat o velmi zdařilý počin. Takhle, zatím po 17. díle 1. série, se jedná o vesměs průměrnou záležitost. 55%. Do konce seriálu se nic moc nezměnilo, finále zůstalo tradičně pitomně otevřené a nepřineslo žádný mimořádný požitek. PS.: Seriál byl po první sérii oficiálně zastaven. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Byl to docela slušný seriál. Mladý a hezký lidi + nadpřirozeno = patent na úspěch teen seriálu. Ale každý patent se může po čase rozbít a nevím jestli za nízkou sledovaností stál nelogický děj, pomalé tempo uprostřed série nebo i relativně špatné výkony bez nějaké chemie. Technicky zpracováno nadprůměrně. Poslední díly byly už mnohem lepší než rozpačitý začátek a zrovna, když mě to začalo bavit, CW seriál zrušila... Dávám průměrné 3*, pokud se budete někdy nudit a máte pocit, že jste viděli už všechny potenciálně lepší seriály, zkuste i Secret Circle. Ale bombu neslibuju! ()

Galerie (181)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní díl „unikl" 3 dny před odvysíláním. (Dlee)
  • V knize se kruh sestavuje ze 12 lidí, ovšem v seriálu se sestavuje pouze ze 6 lidí. (Dlee)
  • V knižní sérii má postava Cassie Blake, kterou v tomto seriálu představuje Britt Robertson, hnědé vlasy. V seriálu je má však blond. K podobné změně, ale opačně, došlo seriálu Upíří deníky (od r. 2009). Obě knižní série napsala Lisa Jane Smith. (BLANIK.)

Reklama

Reklama