Reklama

Reklama

Mupeti

  • USA The Muppets (více)
Trailer 1

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím: Fozzie v současné době vystupuje s revivalovou skupinou Moopeti v casinu v Renu, Miss Piggy pracuje jako editorka módní rubriky pro plnoštíhlé v pařížském Vogue, Animal je pacientem kliniky v Santa Barbaře, která svým klientům pomáhá zvládat návaly hněvu, a Gonzo je bohatým podnikatelem v oboru instalatérství a kanalizací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (61)

Trailer 1

Recenze (235)

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď v roku 1974 a 1975 uviedol Jim Henson na obrazovky dve pilotné časti svojej bábkovej show The Muppets ( v rokoch 1976 - 1981 bolo natočených 120 epizód ) boli tieto bláznivé postavičky známe už dve desaťročia z rôznych televíznych projektov. Ich priaznivec Jason Segel ich ako spoluautor scenára vzkriesil a podarilo sa natočiť rodinný muzikál s vcelku podarenými hudobnými číslami. Možno nebude súčasnými deťmi pochopená všadeprítomná nostalgia, ale to je len preto, lebo žabiaka Kermita, miss Piggy, medveďa Fozzieho, Scootera alebo Gonza vôbec nepoznajú. Tak či onak sa podarilo vytvoriť slušnú, hoci jednoduchú, zábavu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mupeti jsou známý převážně ze svých krátkých a zábavných skečů a filmovou premiéru si odbily už roce 1979. Tentokrát se vydávají na velké plátno v novém příběhu pro celou rodinu, kde nechybí obvyklý humor a spousta hudebních čísel. Jedná se o překvapivě zábavnou podívanou, která potěší jak děti (spousta zábavných postaviček, pro děti chytlavé písně) tak i dospělé (překvapivě neinfantilní příběh a zdařilý humor). Mě tedy nikdy tyto loutkové postavičky k srdci nepřirostly a moje výsledné hodnocení tomu odpovídá ale pokud vám Mupeti nejsou cizí, budete v tomto filmu jako v ráji. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Mupety jsem v mládí zase tak moc nesetkal. Je fakt, že jsem občas koukal na Sezame otevři se, ale většinu času jsem proseděl u Star Treku, Hvězdný brány, Krtečka nebo Pojďte pane budeme si hrát. Každopádně mi příjde hrozně sympatický, že se v Americe najde takový obrovský počet nadšenců, kteří chtějí tuhle pohádku oživit. A co více, tenhle film je neuvěřitelně milej a kolikrát je to fakt naprosto upřímná legrace. Je mi jasný, že hodně tomu dal Jason Segel, který se na filmu z velký části podílel. Je to sympaťák. Je vidět, že to co dělá, dělá z lásky a tenhle film je naprosto přesným příkladem. Nám, Čechům, Mupeti moc neřeknou, ale i tak je tenhle film fakt fajn a jsem rád, že jsem mu dal šanci. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný rodinný film se spoustou vtipů, emocí, popkulturních narážek pro znalé diváky a gejzírem originálních nápadů, spojených s vědomím vlastní filmovost (ježdění po mapě a podobně). Mupeti jsou v podstatě takovej univerzální lék na špatnou náladu, kterej by měl zabrat snad na každého. Apeluju na rodiče, aby přestali brát svoje děti do kina na mrdky typu High School Musical, Twilight, nebo pohádky Zdendy Trošky a chodili s nimi radši na filmy, jako jsou Mupeti - veselé, pěkné, milé, vtipné, vkusné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

O těchto maňáskách jsem slyšela, ale nikdy jsem jimi nebyla nijak zvlášť zasažená. K filmu jsem proto přistupovala s velkou dávkou nedůvěry. Považovala jsem ho za jednoznačnou ztrátu času a samozřejmě za pěknou blbost. Ona to samozřejmě blbost je. Ovšem, malým dětem se to bude určitě líbit a budou nadšením bez sebe. Na filmu je vidět, jak byli tvůrci zapáleni pro věc a jak nešetřili nadšením. Jen škoda, že dabing to všechno zabil. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (26)

  • Ze všech protagonistů, kteří ve filmu účinkují, se v původním seriálu Muppet Show (od r. 1976) objevila jen Liza Minelli. Natáčení navazujícího projektu Muppet Tonight! (od r. 1996) se pak zúčastnila také Whoopi Goldberg. (Adelaide9)
  • Jason Segel, který ve filmu ztvárnil hlavní roli a napsal scénář, je obrovským fanouškem a sběratelem Mupetů a práce na filmu tak pro něj byla splněným snem. Vlastního mupeta, který se ve filmu objevuje, si navíc mohl po natáčení nechat. (Brousitch)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama