Brloh v Beverly Hills

Komedie / Drama

USA, 1998, 91 min

Tamara Jenkins

Rolfe Kent

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,502,773Tržby Celosvetovo $-(12.3.2010)

Poměrně neznámej film, kterej režírovala a napsala k němu scénář (alespoň pro mě) naprosto neznámá Tamara Jenkins. Pokud se podíváte na její profil na www.imdb.com, tak zjistíte, že ona před timhle filmem měla na kontě pouze 2 krátkometrážní snímky. O to větší je to pro mě překvapení, že film Brloh v Beverly Hills se mi tak líbil. Je to taková lehce černá komedie ve stylu např. American beauty. Hlavní postavou je dospívající dívka Vivian, která ve filmu pořád řeší svoje kozy a tim mi trochu připomíná Jane z American beauty. Postavu Vivian ztrvárnila Natasha Lyonne, což je pro mě další překvapení, protože v jinejch filmech měla v podstatě jenom samý vedlejší role a nijak výrazněji už na sebe nikdy neupozornila. Jinak i všichni ostatní herci ztvárnili svoje role poměrně přesvědčivě. Z nich mě asi nejvíc zaujala Marisa Tomei v roli černý ovce rodiny. Navíc se poměrně dost ve filmu odhaluje :-) Taky se tu na chvilku mihne Mena Suvari (v titulkách jako Mëna Süväri), která tenkrát byla ještě v podstatě neznámá. Na filmu mi trochu vadil akorát takovej nic neřešící otevřenej konec. Tohle nemam moc rád. Ale jinak je Brloh v Beverly Hills hodně dobrej film a určitě stojí za vidění. Teď jsem se na to zase podíval po delší době a zase jsem byl spokojenej. Navíc film nemá žádnou přehnanou stopáž, takže to docela rychle uběhne. Trochu mě zaráží, jak má film nízký hodnocení, ale chápu, že to asi neni pro každýho. Já teda Brloh v Beverly Hills doporučuju.(7.2.2007)

• Terva

Nikdy nesuďte dívku podle její adresy......Scénář : Tamara Jenkins. Kamera : Tom Richmond.(31.5.2011)

Naprostá pohoda a naprostej úlet. Bavilo od začátku až do konce. Velmi příjemné překvapení. Trochu asociaovalo Jmenuji se Earl, alespoň co se bydlení a přežití týče. :-)(3.4.2011)

Poměrně dobrá nenáročná komedie, která nabídne několik světlejších momentů a zajímavých hlášek, nad kterými se pousmějete. Rodinka to byla opravdu svérázně vyvedená, že se tak často stěhovali. No a hlavní hrdinka neustále řeší svoje kozy. Film končí trefnou pointou, kdy Vivian zapíchne svému strýcovi vidličku do nohy.(5.4.2011)