Reklama

Reklama

Pach krve 4: Krvavý počátek

  • Česko Pach krve: Krvavý počátek (více)
všechny plakáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(více)

Recenze (368)

POMO 

všechny recenze uživatele

Miestami dosť béčkové (obzvlášť úvod), s adekvátne inteligentným chovaním postáv, ale zasnežené horské exteriéry a do nich umiestnený cvokhaus sú príjemnou zmenou, obnažených lesbických scén je požehnane, a mordy nesklamú. Ten najšťavnatejší z nich - zdĺhavé porcovanie zaživa - je až perverzne úchylný. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na tomhle turnu je opravdu cosi Wrong! Předchozí verze se alespoň trochu snažily o hororovou atmosféru a jakýsi náznak děje, kdežto tato je prachsprostým masturbačním videem pro zdejší řeznické učně. Tři dawni provádějí kulinářské experimenty na skupince porážkových dementů a ječících kikin, z čehož si místní otylí, patnáctiletí chlapečci a LIVINGDEAD nasmrkali do pyžamek a okázale to dávají najevo stylistickými zvratky plnými gramatyckích chip. Ale přínos to má minimálně jako Hery Potrat! Je jedno, jaká to je sračka, ale aspoň ty děti něco donutilo psát. No nic, ještě před spaním zajisté umlátí bejsbolkama pár důchodců v Gétéáčku a určitě se jim pak bude něco hezkého a zdravého zdát. A já jen doufám, že popáté už snad nikdo blbě nezahne... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dělám printscreen, aby budoucí generace viděly, že zde byl chvíli Wrong Turn 4 v červených číslech. Jinak by tomu neveřily. (Koment až se vzpamatuju, čsfd mě nepřestává překvapovat.) Po příšerném třetím díle Wrong Turnu jsem si myslel, že Declan O´Brien nadějnou vyvražďovací sérii zabil. No evidentně se mu to nepovedlo úplně, a tak od Foxů dostal ještě jednu šanci. Čtyřka je nakonec kupodivu o něco menší zlo než předchozí díl, ale pořád je to hnědé a smradlavé... Když se porcujou oběti, tak se na film celkem i dá koukat, ale jakmile mezi sebou musí provádět nějakou interakci kladní hrdinové, je to celé k smíchu. Strašně zahrané, strašně zrežírované, vlastně jde úplně mimo můj rozsah chápání, jak na tohle někdo může pět ódy. Se subjektivismem odsaď podsaď. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem začal koukat, viděl první scénu a říkal si, co to proboha je za sračku. Pak jsem šel na pivo, v podnapilém stavu se vrátil z piva a film s očekáváním dokoukal. To, co jsem viděl, mi ale hnulo žlučí, ačkoliv chápu, že některým nadšencům pro brutální krvavý výplach udělá radost. Mně tyhle extrémní gore masová jatka spíš tak akorát zvedly žaludek, že jsem utopence a sedm piv málem vyhodil na podlahu. Nejchutnější pak byly scény, při kterých probíhá pitva za živa. Chutnější filmový zážitek člověk asi jen tak nezažije. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasná amatérska vec, úvod úplne zle, potom asi po 20minútach to trošku neberie na normálnejších črtách ale potom jedna debilná scéna za druhou to úplne priklincujú k tomu najhoršiemu čo mohlo za posledné roky v tomto žánri vzniknúť, fakt otras. /5%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu skvělý, pak se to zvrtlo v lesbo erotiku a nudný mejdan. Konečně se zase objevila degenerovaná rodina kanibalů. A začaly vraždy. A to dost brutální vraždy. Společné masové fondue ze živé oběti mne fakt pobavilo. :-) Škoda, že se film neodehrával v lese. Přece jen různé pasti, nahánění obětí v lese a zoufalý křik je lepší atmosféra pro horror, než nějaká psychiatrická klinika. Ale i tak jsem se pobavil. 70% A doufám, že bude Wrong Turn 5! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Povedal by som že sa jedná o najlepšiu z momentálne natočených častí. Aj keď oproti predchádzajúcim častiam nijak špeciálne nevyniká, ale páčila sa mi najviac. Wrong Turn 4 má ale oproti predchádzajúcim dielom veľmi dobrý psycho-masochistický začiatok, ktorý nabudí každého hororového diváka. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Brutalitka, kvantum krvi, porcovanie, mučenie, mutanti, kanibalizmus, trhanie na kusy, odtrhnutá hlava... toto je presne môj živel, a keď som vo svojom živle, tak mám dobrú náladu po celý zvyšok večera a aj na ďalší deň. Hororík nijako nevybočuje zo zabehnutých koľají a vlastne neponúka nič nové (s výnimkou prostredia, keďže les vystriedala nemocnica). Musím však režisérovi uznať aspoň to, že sa zlepšil v krvavých záberoch - aj keď to ešte nie je na 100% ono, oproti slabšej, priemernej trojke nebolo to gore až také prehnane digitálne. Masky mutantov skvelé ako vždy! Postavy sú v pohode (tak akurát určené na likvidáciu), takže mi to sadlo (aj keď predpokladám, že hodnotenia za pár dní sotva prevýšia 50%, ako to už pri béčkových hororoch býva). Rozpočet bol opäť evidentne nízky, ale to neriešim, keďže je pre mňa táto séria jednou z mojich srdcoviek (a užíval som si to podobne ako tí nezbední mutantskí gurmáni okolo 60-65. minúty :D). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ano také tady bylo nelogické chování postav,také žádný uchvátný děj, plno klišé a ještě k tomu VIDEO FILM!To je u slasherů, ale normálni věc.Vraždy byli fajn krvavé nápadité pro mě Super! 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po dvojke a trojke už nebolo príliš kam klesnúť a tak sa tvorcovia štvorky rozhodli pre návrat k vážnej atmosfére jednotky. Stále je to ale ako keby sa opitý Zajko Bojko pokúšal o remake Občana Kanea. Potešiteľné sú odvážne erotické vsuvky, pomerne sympatický kasting, to, že ide o prequel (mám prequely rád) a pozitívne zaujme i výprava opustenej, obrovskej budovy uprostred zasneženej prírody. Mínusy: zvyšok. Postavy sa správajú nelogicky, mutant do dvier obrovským vrtákom vyvŕta dieru, no znútra ho dievča bodne do ruky a on odíde namiesto toho, aby pokračoval vo vŕtaní a za desať sekúnd by bol vnútri. Kanibali sú raz líčení ako niečo, čo si nevie ani utrieť zadok a inokedy vymýšľajú pasce á la Tommy Lee Jones v Štvancovi (a špičkovo šoférujú snežné skútre, autá...). Odpoveď na otázku, či by niekto normálny postavil sanatórium uprostred hôr, desiatky kilometrov od najbližšieho mesta, nechám na vás. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To teda ani pro mě není extrémní násilí, brutalita, gore, krev a podobně, všechno ... Přece jen tohle je kravina mezi kravinami. Vykrádačka snad úplně všeho možného, v hrozném prostředí, s příšernými postavami, které se chovají fakt nebetyčně blbě atd. To by ale nevadilo, kdyby se ten film nebral tak vážně!! Nebo nebere?! Já jsem to nepoznal ... Nejdřív se bere vážně, ale pak mi to připomínalo slasherovské parodie 80. let. Jako násilí zde jde do extrému, ale vůbec se sem nehodí, je to jak pěst na oko. Je totálně zbytečné, samoúčelné až trapné. A když už to tak připadalo mě, tak už je to asi fakt extrém ... Od půlky jsem jen kroutil hlavou nepochopením, zda je ten horor tak debilní, nebo jsem debil už i já ... Kdo ví ...?? :-)) (jen pro silné žaludky) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sakra, můj chystaný komentář byl totožný s kolegou Peterem, takže musím jinak... Už z traileru jsem cítil nějakou boudu, a nebylo to jenom tím, že R-kový trailer vyzradil téměř všechna úmrtí. Vytratilo se napětí, kterou oplývala jednička, z dvojky zase chybí absolutní nadhled. Kdo však zůstává zachován, tak je režisér a scenárista O´Brian, jenž zpackal už minulou část, a to je ta největší chyba. I přes změnu prostředí (podobně neúspěšně jako poslední Cold Prey) je tak z dalšího Wrong Turn prázdná vyvražďovačka, která se vyžívá v zesměšňování kanibalů a digitální krvi. Když pominu těžkou demenci postav, tak jsou to právě horští mutanti, co dostali na prdel. Film z nich udělal chudáky, co se jenom chtějí nažrat, nic víc. Pochválit by šel snad jen úvodní bordel v sanatoriu za doprovodu Straussova valčíku a věčně nadržené lesbičky. Příště bych prosil o výměnu režiséra, ale teď je otázkou, jestli nějaké příště bude. EDIT: tak to "příště" bohužel bylo. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Wrong Turn 4 není ve svém subžánru až takový hrozný propadák. Herci jsou v rámci možnosti snesitelní, viděl jsem už mockrát horší dřeva, které ani vzhledově filmu nepomáhali. Masky kanibalů mohly být lepší, ale příliš neruší a gore je povedené tak půl na půl ( nemuselo být ani tolik detailních záběrů – protože ty právě prozradily, že je gore slabší ). Chování postav je otřesné a nejvíc sráží celkový zážitek. Plus je, že jsem se vůbec nenudil a přiznám se, že jsem chvíli uvažoval o třech hvězdičkách, ale nakonec dám +4/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První dva Zápachy blažky sice nebyly žádný zázrak, nicméně nepochopím, že po úkladné vraždě třetího dílu dostane usvědčený pachatel další šanci k zločinu! Scény se navzájem trumfují, která bude dementnější, nadhled zoufale chybí, dějová lacinost prýští a společné foto ústředních hrdinů by klidně mohlo sloužit v encyklopedii cizích slov jako ilustrační obrázek u termínu "kretenismus". Těm, kterým se líbilo lidské fondue, doporučuji sbalit v parku bezdomovce, napíchnout ho doma na vertikální tyč a odřezávat z něj kousky na gyros. Ta opravdovost násilí pak zajistí i zaručeně domácí dresink.. Kleine spoiler: škoda, že na konci děvčata ztratily hlavu a nemohly to velké vítězství nad degeny náležitě oslavit. Takhle zůstává jediným vylízaným Declan O´Brien.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Luxusný, našlápnutý prequel hororovej série Wrong Turn sa osviežujúco presunul do zimného prostredia a po chvíli konkrétne do opusteného sanatória, kde sa počas snehovej búrky ukryje zablúdená partia mladých. Onedlho však zisťujú, že sanatórium má svoju temnú históriu, ktorá je divákovi predstavená už v štýlovom masakri pred úvodnými titulkami a že tu svoje útočisko má trojica zmutovaných, ale šikovných kanibalov. Tí sa novému "jedlu" samozrejme potešia a začnú ho veselo loviť, čím sa začína krvavá zábava pre diváka a srdce hororového fanúšika (alebo aspoň fanúšika tejto série) môže zaplesať. Takže som nadšený; kanibali sa slušne vybláznili, ich stvárnenie a masky boli už tradične fajnové, kamera ničomu neuteká a tak je v ponuke dostatok gore, násilnej zábavy, skvelých nápadov i vydarenej atmosféry, ktoré z filmíku robia výborný, hoci béčkový horor. A aj keď by sa našlo zopár slabších chvíľ a niekomu môže chýbať aj nejaká tá originalita, tak z môjho pohľadu séria celkovo nemá zatiaľ žiadny slabý článok a už teraz sa teším na ďalšie pokračovania. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, snažil a navíc mám tuhle řezníkovskou sérii poměrně rád, ale na víc to vážně nevytáhnu. Čtvrtý díl je logickým krokem vycucat z téhle kravinky další dolary. Za kameru si stoupl režisér už mizerné trojky (Declan O´Brien – natočí mimochodem i páté pokračování), hlavní hrdiny vytáhl z lesa do léta zavřené chátrající psychiatrické léčebny uprostřed zasněžené krajiny. Jak jinak, než bez mobilního signálu. Povinnou ukázku několika párů koziček si odbydeme hned po úvodním (poměrně zdařilém) prologu. Herecká dřeva se pak přesunou na chatu, osud a scénárista tomu ale chtěl, aby si mezitím nuceně zaskočili právě do léčebny, kde ale přebývá i partička, která má vřelý vztah k lidskému masu. Pokud první a druhý Pach krve nabízel ryzí brakovou zábavu, z které se vyklubal místy originální mišmaš, ve kterém se kamera pečlivě zajímala o partie lahodící pánskému oku, tady je to velká bída. I když jde zřejmě o nejkrvavější díl série, málo se snažil hlavně scénárista. Společně s O´Brienem do maximálního extrému vytáhl nelogické kroky postav (kterých je poměrně hodně, aby alespoň něco smysluplného vymyslely), což shazuje všechno kolem (vše tak vypadá asi, jako kdyby se před vámi svlékla krásná ženská, vy vzali noviny a šli si číst na záchod). Ve finále se tak alespoň mladí řezničtí učni podívají, jak se (až bude nejhůř) porcuje lidské maso, gastronomičtí labužníci se zase inspirují masovým fondue. Pětkou se snad tvůrci proberou!! Stále doufám a věřím.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bol jeden z najtrapnejších slasher horrorov, čo som v poslednom čase videl. Tá banda mladých blbcov a tupých kuriev mi bola tak protivná, že som si prial, aby som ich mohol sám rad radom utĺc kladivom alebo zmasakrovať sekerou. Najmä na tej hnusnej afro-americkej lesbe by som si zgustol. Našťastie ich všetkých vykántrili tí traja zdegenerovaní, retardovaní bratia. "Wrong Turn" na mňa nikdy nedokázal zapôsobiť. Štvrtá časť je suverénne najslabší diel tejto primitívnej série. Pri jej sledovaní som ani na chvíľu nezavetril "Pach krvi", celý čas som cítil len nechutný pach nepodarenej, zbytočnej filmovej sračky. * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Spolek vyjebaných čurin a namachrovaných blbečků vyfasují pořádnou porcovačku; a že se v týhle sračce ocitli není při jejich intelektu nic divnýho. Oproti tomu bráškové z Votlemova nejsou žádný hezouni, ale v dýni jim to šrotuje na plný otáčky - jenže hledat v tomhle logiku je těžší, než si zauzlovat střevo v prdeli. Jen Danielův švédský stůl neměl chybu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wrong Turn 4 má len jedno šťastie. Že je tak blbý až je zábavný. Určité zlepšenie oproti žalostnej trojky tu je, hlavne väčšia inklinácia k prvým dvom dielom. Všetko však troskotá na debilných postavách, nevyužití priestorov sanatória, slabých mordoch pri ktorých anatómia a fyzika tvorcom veľa nehovoria (tie podarenejšie si nechajú až na záver), naviac kanibali sa tu správajú ako dementné deti a nie ako loviace neľútostné stroje. Čo už na tom že scenárista zobral komando báb z Descentu a zasadil ho do zasneženého prostredia Cold Prey keď vo výsledku je podobne hlúpy ako nový The Hills Have Eyes II. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Kvantita pitomostí je tu tak extrémní, že je prakticky nemožné brát Wrong Turn 4 vážně. Bohužel se zdá, že to Declan O'Brien a spol. vážně mysleli, z čehož vyplývá, že je tahle báchorka jedním z nejhorších slasherů všech dob. Parta debilů neustále souloží, okamžitě se ztrácí, cestu domů hledá přes vzdálený horský masiv a když už se bez rozpaků vláme do jakéhosi baráku, udělá si tradiční mejdan. Klučina vulgárně huláká na neznámou postavu, ačkoliv se vloupal do cizí budovy a nenapadne ho, že třeba huláká na správce/majitele objektu. Všichni permanentně ječí a běhají, nicméně v kritické chvíli během pěti sekund vymyslí dokonalý akční plán. Maník, hlídající tři KONEČNĚ polapené mutanty, okamžitě usne. Zřejmě rezignoval, protože jeho parta krátce předtím spustila moralistickou ódu na téma "nejsme přece jako oni!" Poslední dvě přeživší se samy dekapitují, čímž podtrhávají mou myšlenku, že jde o imbecilní počin plný imbecilních kreténů. Odpustil bych mnohé, ale ona v tom vážně není ani špetka nadhledu. Digitální gore také sráží body. ()

Reklama

Reklama