Tajemství křišťálových lebek (TV film)

• CZ název

Legenda o křišťálové lebce

• Velká Británie

Legend of the Crystal Skulls

Dokumentární

Velká Británie, 2009, 47 min

Pěkně zpracováno, konspirátoři a naivci sice stěží uvěří, ale to je jejich boj. Nádherný příklad, jak snadné je zmanipulovat davy tak, aby věřili i všelijakým záhadám a nesmyslům.(31.10.2011)

Klasický dokument z cyklu Mýty a fakta historie o křišťálové lebce, která byla "nalezena" na místě aztéckého sídliště. Hudba: Steve Isles(7.11.2011)

Tak zajímavý námět a tak povrchní zpracování! Škoda. /29. 10. 11./(29.10.2011)

Tak jak to bylo doopravdy? Francouzský dobrodruh a obchodník s uměním Eugene Boban se nahoře na obláčku nebo dole v kotli musí tlemit jako blázen, jak že nám to zavařil škeble a vychutnal si britské i francouzské národní muzeum, když jim jako starodávné mayské či aztécké artefakty prodal křišťálové lebky a tato věhlasná muzea si potom navzájem potvrzovala pravost, jo když to má i to druhé musí to být ok. Nejen lebky ve výše uvedených muzeích, ale i slavná skull of doom, lebka zkázy, ano je to ta, kterou jste mohli vidět v úvodních titulcích slavného seriálu Arthura C. Clarca Svět tajemných sil, všechny vykazují použití moderních brusných nástrojů. Nicméně zastánci "pravosti" tvrdí, že to je pouze důkaz toho, že je vyrobili ufóni. No asi je opravdu vyrobili ufouni, protože ti přece mají nejmodernější obráběcí technologie nebo je rovnou vyřezali laserem. Tak jak to teda je?(19.11.2011)

Krásná to lebka, slabý to dokument.(30.10.2011)

Námět mě okamžitě zaujal, ale zpracování dokumentu už ne. Raději bych viděla různé pokusy, jak by bylo něco takového možné vytvořit, než jen pouhé hledání důkazů pro popření od lidí, kteří jsou předem rozhodnuti o nepravosti (i když na tváři objevitelky/majitelky byla patrná nepochybná touha po senzaci :) ).(23.2.2012)