Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyučený elektrikář Jirka Prouza se cítí nejlépe v truhlářské dílně svého dědečka. Ambiciózní matka však chce, aby studoval vysokou školu. Stejný názor má i jeho dívka Káťa. Jirka si tedy proti své vůli podá přihlášku, studium ho ale nebaví a prospěch není valný. Přemlouvá dědu i mistra Fulína, aby mu v podniku zařídili místo údržbáře, ale ti v obavě z chlapcovy matky odmítají. Autoritativní matka Jirku přinutí, aby ve studiu pokračoval. Jirka se rozejde s Káťou, začne zanedbávat školu a shání melouchy, aby si vydělal peníze a mohl odejít z domova… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejlepší část trilogie, což je asi dáno tím, že už jsem nic zajímavého neočekávala a herecké obsazení také nenabízelo mimořádný zážitek. Ale nudila jsem se nakonec nejméně, postavy jsou také poněkud neživotné, herecké výkony omšelé, režie z výprodeje, ale příběh sám dává celkem smysl, to je v rámci trilogie vítaná změna. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zrůdnost. Jak jsem si umínil , odpady dávat nebudu , ale tohle "dílo" je 1 z mála , které jsem shlédl a docela jsem přesvědčen , že by si ho zasloužilo.  Ono , už to , že Z.Buchvaldek zde jako 1 z mála zúčastněných má relativně normální roly a jinak všichni ostatní představují takové neuvěřitelné ko..ty a ku..y mě mělo dostatečně odradit . 54 minut skutečného utrpení. Průvodce Václav Babka tomu dodal onu pomyslnou korunu , Blee. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná moralitka, v ktorej hlavný hrdina zmietajúci sa medzi vlastnou túžbou manuálne pracovať a prianím matky, aby študoval na vysokej škole, neváha dať sa na cestu zločinu. Pekné je porovnanie rodinných pomerov, kde náš remesla chtivý geroj pochádza z rodiny intelektuálskej, zatiaľ čo jeho vyvolená vysokoškolská študentka z rodiny robotníckej. Okolo toho kopa rečí o tom, ako sa kto kedy nesprávne rozhodol, aké to malo na jeho život dôsledky a prečo je lepšia tlačenka s pivom než honosná hostina. Pobavilo. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne příliš zdařilá moralita, která jednak silně šustí papírem a jednak ji nesmyslně narušují komentářové vstupy, které ji ještě víc srážejí do jakési didaktické brožurkovitosi pro slabomyslné diváky, kdyby se třeba sami neuměli rozhodnout, komu a čemu fandit. To už nemohly zachránit ani herecké výkony, kdy mladý Roman Hájek byl uvěřitelnější než některé etablované herecké osobnosti. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl mazáka Hasmana v jiné roli, což mě zaujalo na tomto televizním filmu asi nejvíce. A Stanislav Tříska měl zase to své pivo. Třídní boj mezi rodinami v době socialistické rovnosti ničím jiným příliš nenadchl. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama