Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

  • USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic společnýho s příběhem prvního dílu, ba co víc, nemá to nic společného s Connecticutem jako takovým. Jasně, pokračování značky je pokračování značky, ale to by byl opravdu takový problém, aby sequel pojmenovali jednoduše - The Haunting in Georgia (původně se to tak jmenovat mělo)? V tomhle stylu by pak mohli vesele pokračovat u dalších 48 dílů. Je to prkotina, ale svým způsobem mě tahle nelogika strašně vytáčí. Povídky z Čech 2: Co se stalo v Belgii. OMG. /// No, ale k věci. Líbilo se mi to tak zhruba na hranici dvou a tří hvězdiček, ale protože o třídu lepšímu prvnímu dílu jsem svého času dal jen silnější trojku, musím sáhnout k nižšímu hodnocení. Režisér je celkem snaživý, řemeslně film obstojí, člověk se nenudí. Možná je té snahy o strašení až příliš, neustálé ukazování duchů (kteří tu sami o sobě nijak děsiví nejsou) se v souvislosti s mikroflashbacky a střídáním barevných filtrů po pár desítkách minut zají a po dalších pár desítkách minut začne otravovat. Ale kecal bych, kdybych říkal, že to vůbec nefunguje. Sem tam funguje. Nejzásadnější výtkou ovšem je, že je to celé dosti hloupé. A zcela neoriginální (a to nechci žádný zázraky, stačilo by mi něco podobně nápaditýho jako ta "ektoplazma" z jedničky). Škoda, stačilo málo a byl bych vyloženě příjemně překvapenej. Čekal jsem to mnohem horší. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie ako kvalitná jednotka, ale vlastne som to aj čakal. Zápletka je veľmi podobná ako v prvej časti (rodinka, domček, duchovia, kostlivci atď.), akurát na inom mieste a s inými postavami, čo by až tak nevadilo, ale v tomto prípade si myslím, že platí, že menej je niekedy viac. Tie efekty, masky a duchárske scény boli síce spracované pekne, a duchov ukazovali omnoho častejšie, čiže dalo by sa povedať, že táto časť pôsobí omnoho akčnejším a svižnejším tempom, no atmosféra pokrivkáva, a to poriadne. Tento horor podľa mňa nevydesí, ani keby sa postavil na hlavu, pretože technicky je síce nakrútený na výbornú, ale to množstvo flashbackov, prehnane rýchly strih v akčnejších pasážach či neustále striedanie kamerových filtrov ma štvalo ako už dlho nič. Odporúčať to myslím môžem, pretože herci to nepokazili a nájde sa tu aj pár ľakačiek, ale oproti naozaj vydarenej jednotke je to pre mňa sklamanie, keďže duchárskym hororom fandím viac než dosť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Né tak špatný, jak jsem čekal.. Je to poměrně svižná Duchařina, ve které se pořád něco děje,tak jsem se naštěstí nenudil. Pochválil bych zvukovou a technickou stránku, která mně neurazila, ale Proč se film odehrává v Georgii a né v Connecticutu mi hlava nebere! Film bych doporučil spíše Slečnám závislým na Duchařinám, ty by mohly slušně Hopsat radostí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klasický případ "sequelu", který s původním filmem nemá absolutně nic společnýho, jen si skrz jinou značku chce pojistit úspěch. Duchové z Georgie však působí oproti těm z Connecticutu mnohem víc nedočkavěji: divákům se zbrkle ukazují hned od první minuty a už se nepřestanou srát do každého druhého záběru. Někoho sice může těšit velká spousta lekaček, ale film tím zákonitě ztrácí na překvapení a atmosféře. Na druhou stranu je to hezky natočený, má to pěkný masky a kupodivu ani FX nejsou vyloženě průser. Navíc závěrečná třetina pak slušně graduje. Takže nakonec za tři, i když s odřenýma ušima. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kvalitného duchárskeho kúsku je podľa očakávania o niečo slabšie, no stále sa našťastie jedná o dobrý horor. Mladá rodinka sa nasťahuje do starého baráku, kde postupne zisťujú, že tu s nimi prebýva ešte niečo ďalšie. Začnú sa zjavovať duchovia, diať podivnosti a je iba na nich, aby si to dali dokopy a niečo vymysleli, ak chcú prežiť. Čo samozrejme tak rýchlo nebude, veď o čom by to potom bolo. Našťastie to vôbec nenudí, je to pekne natočené a na diváka tu čakajú nejaké tie ľakačky, duchárske výjavy, kvalitné masky a efekty, tradične hlasné zvuky, ale aj porcia slušnej atmosféry a sympatickí herci. Ja som teda spokojný; duchárčinám až tak nefandím, no toto bolo fajn a určite sa pozriem aj na tretie pokračovanie, ktoré sa už pripravuje. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nuda v Albertě aneb nesnáším, když mi zlo chrchlá z autorádia (!!!) Ale ono by to celý nevypadalo vysloveně lacině, kdyby The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia už od první minuty (opět) tak netlačilo na pilu, kupa vidin a ty studpidní "průblesky". Nějak nechápu, proč se Tom Elkins snaží sesypat toliko pilin na jednu hromadu, jakoby se snažil vyložit hned všechny karty na stůl, atmosféra ať z toho vznikne nějak sama a divák, ten se v tom snad zkusí zorientovat. Nijaký postavy bez historie, charakteru, nezajímavě zahraný, místy až nepříjemně otravná Abigail Spencer. Nevím, jestli ji víc proháněla schíza z duchů nebo menstruace?! A pak ten ksindl, co vypadá jako Kane z Poltergeista. Když by se tahle Hrůza neodkazovala na původní Haunting in Connecticut, se kterým nemá (až na ten vynucenej název) vůbec nic společnýho, byl by to průměrně nudný horor, slušně nasnímaný, s předvidatelným koncem. Takhle se ale vystavuje zcela zbytečnýmu srovnání neporovnatelnýho a jednoznačně prohrává. S tímhle se jdětě vycpat ;-) Pro mě jen velmi slabých [final rate: 35%] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia, ktorí prídu na svet s plodovou blanou bývajú obdarený mimoriadnymi schopnosťami počuť či vidieť veci ktoré sú pre iných záhadou. Lisa je jedným z nich. Snaží sa ich však potlačiť liekmi. Nakoľko sa jej to nedarí, ďalším krokom je zmena prostredia. Nie je však jediným členom rodiny, ktorý má tento dar a presun do starého opusteného domu na okraj mesta je len štartovacím motorom nového sledu udalostí, ktorý odkrýva temnú minulosť pozemku v okolí. Toľko duchov či prízrakov na meter štvorcoví som hádam ešte nikde nevidel. Snaha o vybudovanie "správnej" atmosféry od prvej minúty filmu sa režisérovi uprieť rozhodne nedá. Ani lakačky, ktorých je taktiež viac než dosť neboli najhoršie. No jedno staré príslovie hovorí: "Menej je niekedy viac", čo sa v tomto prípade potvrdilo na 100%. Som, ale rád, že som to videl, lebo vysloveným sklamaním tento horor nebol. Fanúšikov si nájde - 50%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto tuctový, rutinně natočený horor s předvídatelným scénářem, který nezachrání ani slušné obsazení plné povědomých ksichtů. Nejvtipnější a nejzájímavější věcí tak na tom zůstal ten název. Proč je to proboha druhý díl filmu, se kterým nemá společného postavy, děj a ani se to neodehrává v Connecticutu? Dneska už se meze k natočení sequelů opravdu nekladou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když chcete zažít něco hnusného, odstěhujete se na samotu, kde krvácely dějiny. Malá Heidi dokáže vidět mrtvé, což její teta považuje za dar, naopak její matka za prokletí, s nímž sama marně bojuje. Trochu mi to připomnělo Poltergeista, hlavně když se tam neustále motal pan Gordy, o němž nebylo dlouho jasné, na jaké straně vlastně stál. Více jak polovina je rodinné drama s neustálými záblesky z minulosti místa, kam se rodina nastěhovala. To neustále zjevování duchů bylo až monotónní a ubíjející, ale pak se naštěstí vše zlomilo. Nejlepší je poslední třetina, kdy film dostal atmosféru a spád. Občas se objevil pěkný surrealistický obraz, na příklad teta Joyce a jehla s nití preparátora. Po úděsné jedničce jsem byl nakonec příjemně překvapen. Snad jen omšelé konstatování - podle skutečnosti - mě vždy lehce nadzvedne ze židle.... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Návaznost na jedničku žádná a film nemá s Connecticatem nic společného kromě názvu. Jde o obyčejnou duchařinu, která neurazí. Působí velmi lacině a nízký rozpočet je znatelný, ale to tempo panečku? Obdivuhodné, poněvadž od první minuty se něco děje a až do samého závěru. Nemám rád horory, kde se musí čekat do poloviny, než se vůbec něco stane. Tohle není ten případ a z toho mám obrovskou radost. Příběh je celkem slušný, řekl bych nadprůměrný, atmosféra pouze průměrná a i pár lekaček najdeme, bohužel jen laciné. Kdybych tento horor řadil do průměru, tak ho urazím.. 7/10 = 71% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie jednotky veľmi nepresvedčilo. Ubralo sa na strašidelnosti aj na atmosfére. Situáciu sa snažila zachrániť dejová linka s akože prekvapivým pointovým rozuzlením, ale ostalo iba pri snahe. Jediné čo zaujalo boli slušným spôsobom zakomponované flashbacky a pár duchárskych scén, hlavne ku koncu. Na priemer však toho bolo málo. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Padne slovo o přednostovi stanice, ale Vlastu Buriana tady nečekejte ani omylem. A zase se straší podle skutečných událostí, ale s prvním dílem, a podle mě lepším, to nemá zhola nic společného. Tentokrát rodinka Wyrickových se v létě roku 1993 nastěhuje do historického domu v Georgii, kde je nepříjemně obtěžována duchy zemřelých otroků, kteří ani po smrti nemají klid a do toho se malé holčičce zjevuje předchozí majitel domu a také jistý "vycpávač" a to nejen lesních zvířat. Kdo je hodný a kdo zlý, to záhy pochopíte. Následuje kolovrátek bezpočtu lekaček s triky, které jakoby skutečně vypadly z počátku devadesátých let minulého století. Režie inklinuje k televiznímu pojetí a jedná se ve srovnání s jinými horory o takřka běžný standard, kdy největším šokem je vyzvracený hmyz. Kolovrátek s přehršlí lekaček se ne a ne zastavit a tak vlastně ani nevzniklo žádné vzduchoprázdno, vzdor obehranosti a jednotvárnosti děje. Herci celkem povědomí a odehráli to v pohodě. V závěru film zabrnká na lyričtější notu, na autentické fotografii se představí rodinka Wyrickových jak vypadá dnes a dozvíme se, že tatínek už skonal. Kdo má rád televizní horůrky postavené na reálném základě s přihlouplými efekty i zápletkou, tak si jistě přijde na své. Nic extra nečekejte. Mé hodnocení: 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Televizní pokračování jednoho z povedenějších duchařin posledních let. No nedopadlo to tak dobře jak bych čekal. A to z jednoho prostého důvodu. Tenhle film je až násilně dlouhej. 100 minut sice není zas tak moc ale na takovýhle typ filmu je to až moc. Strašně zbytečných scén které jsou nudné. Konec který nedával moc smysl, a působil zbytečně. A ani herci nepatřily mezi bůh ví co. Je to sice pěkně natočené ale i tak si myslím že tohle pokračování(které nemá nic společného s předchůdcem)je tak trochu zbytečné. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Proč jsem se vůbec na tu dvojku koukal? Herecké výkony na přes držku, stejně tak i nelogické chování postav. Snad jediný dobrý vykon podal Murray. Jinak nudná slátanina bez pořádnýho námětu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S původním filmem to samozřejmě kromě duchů nemá nic společnýho, akorát se to potřebovalo přiživit na osvědčeným jméně.Haunting in Connecticut 2 je duchařinou postavenou ne na základě postupného objevování duchů a zvyšování napětí, ale duchové jsou vidět hned od záčatku, pořád a všude.Zajímavý ale je, že tím napínavost nijak zvlášť neutrpěla a režisérovi se daří atmosféra dost dobře, můžou za to hlavně výborné masky, povedený lekačky, zajímavý příběh a hodně sympatické herecké obsazení se skvělými výkony.Co si budem povídat, hlavně to obsazení dělá opravdu hodně, dlouho jsem necítil ve filmu k postavám takové sympatie.Škoda, že režisér nemá evidentně moc zkušeností, protože jak mistrně dokáže s některými scénami pracovat, tak si v jiných vede dost neohrabaně a bohužel v pár scénách i docela komicky, např. scéna s vymítáním byla vážně těžce mimo mísu a scénář bohužel občas dovolí postávám vést dosti pitomé dialogy.Jinak je to takový zajímavý a neškodný film o souboji hodných a zlých duchů a nebýt křečovitého konce, asi by měl film větší hodnocení.O proti jedničce je to samozřejmě o třídu, možná o dvě slabší, jelikož první díl byl opravdu neskutečným překvapením, který v USA vidělal neskutečný prachy.Tohle je dejme tomu průměr s hodně odřeným preparátorem.50%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

O něco horší než o čtyři roky starší bratříček, přesto se i v tomto případě jedná o slušný atmosférický horor s dějepisným přesahem :-) I když za ten sladkobolný konec jsem měl sto chutí to mrsknout do odpadu, film jako celek si to ale nezaslouží, duchařské horory mě prostě baví a tento patří určitě k tomu lepšímu. Seru na to, do Connecticutu a Georgie nikdy nepojedu, stejně jsou to vidlácký díry :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jen před pár hodinami jsem se dodíval na film The Haunting in Connecticut (2009) a přestože se jednalo o dosti průměrnou podívanou, neodolal jsem a sehnal si volné pokračování s podtitulem The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia. Již samotný název sice ve mně vyvolával docela velké rozpaky, ale od Američanů jsem už zvyklý na lecjakou kulišárnu. K mému zklamání se však jedná o klasického „parazita“, jehož tvůrci se jen sprostě snažili přiživit na známém názvu. Oba filmy toho moc společného nemají a navíc se oba odehrávají v naprosto odlišných částech Spojených států. Šlo jen o marketingový tah, přitom stačilo film pojmenovat úplně jinak. I na tento podraz bralo dost diváků zřetel při svém hodnocení, ale já budu hodnotit především kvalitu samotného příběhu (filmu). Ten je svým způsobem na stejné úrovni jako jeho předchůdce, protože ani jeden z filmů mě nějak závratně neokouzlil. I zde se dočkáme již vyčpělé duchařské zápletky, touze uvězněných duší po svobodě a odplatě a průměrných hereckých výkonů. Navíc mi přišlo, že se zápletka dala v pohodě o polovinu zkrátit, protože tu bylo dost nudných pasáží, které zbytečně zpomalovaly tempo příběhu. Našel jsem zde několik pasáží, které v sobě skrývaly slušnou atmosféru i porci napětí, ale ty se objevily až ke konci filmu. První hodina moc záživná nebyla a těch několik rádoby lekacích scén bylo už tak okoukaných, že jsem měl sto chutí to prostě vypnout... 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No o dost lepši jako jednička nemůžu říct že by to nějak navazovalo ale přesto bez pochyby natočeno fůra lekaček. užasne záběry a příběh skutečnosti tomu dává bonus. Chad Michael se mi výborně líbil pro roli jako stvořeny jen škoda že nemá vice podobných filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že to nemělo s první Hrůzou nic společnýho mi je úplně jedno. Já jsem viděl duchařinu a to ducahřinu dobrou. Nemusím moc filmy, kdy na první zavlátí prostěradla dojde v závěrečný dvacetiminutovce a v tomhle směru je Duch Georgie prvotřídní. Bubáci se objevej už v prvních sekundách a z obrazovky prakticky nezmizej. A co víc, ono to, až na výjimky, nepůsobí vůbec účelově. Naopak. Místy jsem byl z toho rejdění a hustě dávkovaného napětí docela nervózní, takže jsem ani moc nevnímal chybějící prachy od producenta. Sedlo herectvo, tudíž jediný, co bych vytkl, je samotnej závěr. Toho mě mohli ušetřit. Ale jinak s touhle hororovou jednohubkou nemám problém. 75% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je těžký, když ti lidi nevěří, že jo ?!" Navzdory zdejšímu hodnocení Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie, pro níž používám hravě obsažný pracovní název Jedna, dvě, pan Gordy jde, rozhodně platí za nesmírně osvěžující duchařinu a především za víc než dobře řemeslně zvládnutou žánrovou prácičku debutanta na režisérské židli Toma Elkinse, který v sobě střihače nezapře ani omylem.. Ten se totiž, což velmi oceňuji, ani při pasážích s rozkládajícími se duchy, kdy by se to přímo nabízelo, neuchýlí k samoúčelnému explicitnímu bordelu, a využívá svoji nejsilnější stránku, totiž brnkání na nervy v místy neskutečně gradujícím snímku prověřenými triky v podobě nervózního střihu, invenčního snímání či hry se světlem, to vše šikovně podepřené nejen zvuky, ale i parádním soundtrackem, díky čemuž mu sežerete i to finále, kde ten zprvu originální mix duchařiny a potenciálně silného tématu převaděčství poněkud zaskřípe.. Opravdu až nečekaně dobrý snímek, v což jsem upřímně po výborném předchozím filmu, když však oba příliš mnoho společného skutečně nemají, ani nedoufal, tvůrci vzhledem k omezenému rozpočtu učinili velice inteligentně natočenou záležitostí, kterou táhne vysoko nad průměr zejména přímo skvostný přesvědčivý výkon Emily Alyn Lind coby Heidi, která dává vzpomenout na kreaci Drew Barrymore v legendárním E.T. Mimozemšťanovi.. ()

Reklama

Reklama