Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

DonQ 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné. Z větší části je sport v pozadí vztahu obou bratrů. Věděl jsem, že to jsou inteligentní sympaťáci a tenhle film to víceméně jen potvrzuje. Možná to jen chtělo ještě chvíli počkat a film natočit až po ukončení kariéry obou bratrů, aby to s odstupem času vypadalo uceleně. Palec nahoru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výborně naservírovaný dokument o největší bratrské legendě boxerského sportu. Nabízí detailní nahlédnutí do životů a kariéry těchto boxerů i pro lidi, kteří o nich slyšeli pouze někde v televizi. Nutno říct, že si bráškové prožili zajímavý život, takže je skutečně o čem vyprávět. Dokument je velmi zajímavý a plný dramatických momentů. Nabízí nejenom nahlédnutí do světa boxu, ale mapuje třeba i dřívější život na Ukrajině a vlastně i v celém CCCP. Všem doporučuji. Dokonce i těm, které box a ani sport totálně nezajímá. 4* ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc prima životopisný film o dvou sympatických bratrech a nesympatickém boxu. To, co jsem viděla, je opravdu někdy na hraně života a ty rozmlácené obličeje toho byly dokladem. Nedivím se mamce, že její mateřský pud jí pomohl v jejím rozhodnutí nic nevidět, ale hlavně slyšet, že to přežili. Celá ta rodina na mě působila, že si prožili své a přes ideje té doby, která jim byla všude vnucovaná si udrželi kluci zdravý rozum. A Coca cola v USA pak s nimi zamávala, ten strašlivý kapitalistický svět..........ale mňam, to byl jeden z momentů, kdy jsem se musela smát. Myslím, že i Černobyl otevřel oči jejich taťkovi, když slyšel, co se říká v médiích, ale sám byl svědkem něčeho zcela odlišného a jsem přesvědčená, že nebýt vyboxovaných peněz, tak už kluci tátu nemají. Ale to se musí vidět. Jak nemám box ráda, tak tenhle film mně sednul. A kluky jsem si pletla každou chvíli, jak si byli podobní:-) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasický sportovní dokument o boxujících bratrech, kteří v dnešní době nemohou najít přemožitele. Stále tomu tak nebylo a jak už to bývá, cesta na vrchol rozhodně nebyla jednoduchá. Bratry sužovali problémy, ale oni to zvládli a dostali se nahoru. Klasické dokumentární řemeslo. Nenudí, ale bohužel ani výrazně nenadchne. Stačí jen smeknout před bratry Kličkovými. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Skutočný bojovník je ten, ktorý dostane knock out, narazí na tvrdé dno a následne sa zdvihne a stane šampiónom." Perfektný dokument. Bratia Kličkovci sú fenoménom nie len vo svete boxu, ale športu všeobecne. Obaja sa venujú boxu, obaja na profesionálnej úrovni a obaja sa stali majstrami sveta... niekoľkokrát. Doteraz som o týchto dvoch toho veľa nevedel, ale tento dokument mi mnohé objasnil a ukázal bratov v pravom svetle. Myslel som si, že sú to len dvaja nie príliš inteligentní svalovci, ktorí nevedia nič iné ako mlátiť rukami, ale nie je tomu tak. Kličkovci sú inteligentní a oddaní športovci, telom aj dušou. Ich prístup k boxu a športu všeobecne je ukážkový a ich úspechy sú maximálne zaslúžené. Ani som netušil, že to mali na začiatku ich profeionálnej dráhy tak ťažké. Vladimír dokonca prehral tri dôležité zápasy a celé Amerika sa mu smiala a odsudzovala ho ako boxera bez srdca a duše. Ĺudia ho strátávali na ulici a smiali sa mu. Potom sa však zdvihol a za krátku dobu sa stal svetovým šampiónom. V dokumente vystupuje aj množstvo ľudí z najbližšieho okolia bratov. Teda členovia ich tímov, tréneri, doktori, ale aj rodina: manželka Vitaliho, matka, otec. Všetko sú to veľmi zaujímavé rozhovory s ľudmi, ktorí stáli pri bratoch najbližšie počas celej ich kariery. Hlavným odkazom tohto dokumentu je však pre mňa posolstvo nepoddať sa osudu a nenechať sa zlomiť za žiadnych okolností. Pretože nie je hanba padnúť na dno, ale ostať na ňom. 90 %!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama