Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $579,000▐ box až tak nemusím ale opäť rázne prevedený dokument strhol a dokonale zobrazil životnú dráhu týchto borcov, veľká spokojnosť /100%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc prima životopisný film o dvou sympatických bratrech a nesympatickém boxu. To, co jsem viděla, je opravdu někdy na hraně života a ty rozmlácené obličeje toho byly dokladem. Nedivím se mamce, že její mateřský pud jí pomohl v jejím rozhodnutí nic nevidět, ale hlavně slyšet, že to přežili. Celá ta rodina na mě působila, že si prožili své a přes ideje té doby, která jim byla všude vnucovaná si udrželi kluci zdravý rozum. A Coca cola v USA pak s nimi zamávala, ten strašlivý kapitalistický svět..........ale mňam, to byl jeden z momentů, kdy jsem se musela smát. Myslím, že i Černobyl otevřel oči jejich taťkovi, když slyšel, co se říká v médiích, ale sám byl svědkem něčeho zcela odlišného a jsem přesvědčená, že nebýt vyboxovaných peněz, tak už kluci tátu nemají. Ale to se musí vidět. Jak nemám box ráda, tak tenhle film mně sednul. A kluky jsem si pletla každou chvíli, jak si byli podobní:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oba bouchající bratři, jejichž buňky evidentně byly příznivě ovlivněny černobylskou radioaktivitou, jsou mi celkem sympatičtí, ale tento dokument nikoli. Na můj vkus se totiž málo boxovalo, moc se zpomalovaly záběry poletujících pěstiček a příliš prostoru dostalo tlachání nezajímavých lidí, kolem kterých Kličkovci někdy v životě prošli. Asi jsem potřeboval přímočařejší direkt mezi oči. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Současnou neporazitelnost těch dvou ukrajinských izotopů opravdu nechápu, neb já bych je zmydlil ve třech kolech a možná i oba najednou. Létal bych jak motýl, bodal jako včela. Byl bych tak rychlý, že den před zápasem bych šel zhasnout hlavní světlo v ložnici a než by byla tma, už bych ležel v posteli. Poslední tři slova, co by ti dva na podlaze ringu slyšeli, by byla „osm, devět, deset“, samozřejmě za předpokladu, že by byli při vědomí. Akorát mám podmínku, aby byli v jiném ringu, možná pro jistotu v úplně jiné aréně. Pak by platilo další velkohubé prohlášení, že jejich pěsti nemohou zasáhnout to, co neuvidí.. Ohledně dokumentu, oceňuji dvě věci. Neúctu k šedovlasému stojanu na zlaté řetězy známému též jako Don Král, co peníze bral a široký prostor kritickým momentům kariéry (porážky, zranění, neshody), které v kontextu s jejich současnou nadvládou potvrdily teorii Maxe Schmelinga o nutnosti umět se opakovaně zvednout ze dna (což se samozřejmě týká nejen oblasti sportu). A jestli by bylo pro box dobré zjistit, kdo z nich je vlastně nejlepší? Asi ne, maminky se mají poslouchat a stejně by to bylo, jako by Muhammad Ali boxoval s Cassiusem Clayem.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rešpekt a pokora! Slová, ktoré vyjadrujú môj obdiv k filmu, o ktorom som mal predstavu, že sa bude niesť v duchu glorifikácie týchto slávnych bratov. Mýlil som sa, je to ukážkový dokument, ktorý treba vidieť! Tie dve slová zároveň znejú ako motto, či životná filozofia týchto výnimočných osobností. Odteraz sa už na ich zápasy pozerám z úplne inej perspektívy a úprimne im držím palce vo všetkých sférach života. 90%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S boxem to mám asi tak: Naživo, případně z televizního záznamu by mě tyhle otloukací zápasy nejspíš děsně nudily a neviděl bych v nich nic jiného, než že se jeden hromotluk snaží toho druhého naklepat jako řízek. Chyběl by mi v tom zkrátka příběh, jakákoliv motivace, nějaký "cíl" (a pozor, "cíl" neznamená jen "vítězství"), ke kterému se chce boxer promlátit. Když ale vidím příběhy z ringu ve filmu (Zuřící býk, Rocky, Million Dollar Baby, Někdo tam nahoře mě má rád, Boxer a smrť...) či v dokumentu, jakým je právě Kličko, kde ten příběh je, jsem rázem spokojený. Co se týče tohoto snímku, ten má výhodu především v obou hlavních protagonistech, nesmírně sympatických bratrech Kličkových, a pak v tom, že jej natočili Němci, kteří jsou na "jejich" Ukrajince právem hrdí. Některé záběry se vryly do paměti (ano, hlavně Vitalijův zápas s roztrženým okem), chválím citlivě natočenou rodinnou minulost a minimum sentimentu. Čtyři a kus. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hlavně z nich nedělejme bohy, ano? Jsou vysocí, mají účinný styl a dnešní těžká váha založená zejména na byznysu jim neposkytuje soupeře, kteří by se jim mohli rovnat. O výsledku je tedy ve většině případů rozhodnuto ještě před gongem prvního kola. Kdyby bylo umožněno, aby boxovala špička těžké váhy mezi sebou, nechodili by proti těmto sourozencům soupeři s minimálními zkušenostmi. Ale to je téma, které tak úplně nepatří k hodnocení tohoto filmu. Kličkové boří mýty o rohovnickém sportu. Zejména tím, že jsou inteligentní a mají vysokoškolské vzdělání. Tento dokument je velmi zdařilý, obohacen dobrou hudbou a výpověďmi jejich soupeřů, trenérů, rodičů či přátel. Řada výborných záběrů a informace ohledně jejich raného mládí mě pak nutí ke konečnému hodnocení - 5*. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Výborně dávkované záběry z minulosti s monology, které nenudí, podrobný výběr toho nejdůležitějšího a hlavně sympaťáci v titulní roli. Co víc si přát? Snad aby o nich, proboha, nikdo netočil regulérní celovečerní film. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pokud vás alespoň trochu zajímá svět profesionálního boxu, jistě by vám neměl uniknout dokument sumírující život sourozenecké dvojice bratří Kličků. Dočkáte se zde nejen krátkých ukázek z klíčových zápasů, které předznamenávaly jejich profesionální vzestupy a pády, ale i rozhovory s trenéry, rodiči a krátkými pohledy do dětství, rozdíly mezi bratry. Zejména jejich mládí v Sovětském svazu, kdy rodina cestovala po štacích s otcem, profesionálním vojákem, formovala jejich myšlení. Černobylská tragédie a první návštěvy západního kapitalistického světa znamenaly velké změny, které by zamávaly s každým člověkem, ať sportovcem či nesportovcem. Železná vůle a zásadovost jim nakonec pomohla obstát i v cizím nebezpečném světě. Klobouk dolů před tím, co dokázali a stále ještě dokazují. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stačí se na toho idiota podívat a mám dost. Zavřít do klece a nepouštět ven. Box mám rád. Klitschka nenávidím. Vivat Chisora! 20% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Režisér S. Dehnhardt v rozhovoru pronesl „ nechtěli jsme natočit film, který by oba bratry ukazoval jako hrdiny-ikony. (Ostatně, tou je (zde) pouze jedna osoba,“bájná kobra” Chuck Norris- neuvěřitelné, ten chlap se zná snad s každým). Ani to pojmout jako exkurzi po jejich největších vítězstvích a úspěších. V prvním případě by to byla nuda, v tom druhém, by to nikoho moc nezajímalo resp. pouze skalní příznivce. Je to spíše dokumentární příběh o jedné nekonečné, trnité, namáhavé cestě dvou (ne)obyčejných bratrů s neutuchající vůlí. Nikoliv tedy (Hollywoodská) pohádka o tom, jak chudí chlapci z nuzných poměrů ke štěstí (bohatství) přišli a dobili (to doslova) Ameriku (svět), ale skutečný příběh plný vítězství, ale také pádů a porážek aneb není ostudou (férově) prohrát, důležitější je (viď Maxi) se opětovně zvednout a začít (od)znova. A třeba taky příběh o tom, že přestože prohrajete zápas, odcházíte (někdy) z ringu jako vítěz. Kličko je jednoduše dokument dvou výjimečných sportovců, (stejných a přece tak rozdílných bratrů-přemýšlivého Vladimíra, „hlíny“, která se lépe opracovává, ale podléhá snadněji opotřebení a přímočařejšího Vitalije-„těžko opracovatelné žuly“, mající nedostižnou výhodu v neopotřebovanosti, avšak nic není na věky, že.. ), mapující jejich dětství (na socialistické Ukrajině), přes jejich první boxerské začátky, návštěvu Měsíce (pardon Ameriky ), olympijský triumf, až k metě nejvyšší, (obhajobě) titulu mistrů světa. A troufám si rozhodně tvrdit i dokument, který si užijí nejen Ti, co dennodenně cedí “krev, pot a slzy” mezi provazy, ale i laická veřejnost. To pro jeho sympatickou civilnost resp. lidskost. Tvůrcům se totiž podařil malý zázrak, tj, zachovat si zdravý odstup a přitom se dostat (k oběma bratrům) tak blízko, jak jen to bylo možné. Nejsme tedy svědky „pouze“ efektivně nasnímaných fightů v samotném ringu, ale divák může nahlédnout i pod pokličku (viz chvíle naprostého soustředění v šatně, těsně před samotnými zápasy, reakcí nejbližší rodiny, trenérů, či střípků z osobního života). Jako více než dobrý nápad se také ukázalo, nacpat do jednoho záběru bojujícího Vladimíra (proti nigerijské “nightmare” Samuelu Peterovi) a hned vedle, z první řady, vše prožívajícího a „spolubojujícího“ bratra Vitalije. To aby si divák resp. soupeř zřejmě uvědomil, že nebojuje pouze proti jednomu, ale rovnou oběma bratrům dohromady, protože, aby bylo dostatečně jasno,… oni nejsou zaprvé: „žádné baby“, zadruhé: jsou teď mistři světa a zatřetí: „mají rádi svého bratra“. 90% P.S. to Gilmour93. „Neboj chlape, budu Tě krejt“……z baráku odnaproti. Jak poznáš, že tam jsem? Bude zhasnuto :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výborně naservírovaný dokument o největší bratrské legendě boxerského sportu. Nabízí detailní nahlédnutí do životů a kariéry těchto boxerů i pro lidi, kteří o nich slyšeli pouze někde v televizi. Nutno říct, že si bráškové prožili zajímavý život, takže je skutečně o čem vyprávět. Dokument je velmi zajímavý a plný dramatických momentů. Nabízí nejenom nahlédnutí do světa boxu, ale mapuje třeba i dřívější život na Ukrajině a vlastně i v celém CCCP. Všem doporučuji. Dokonce i těm, které box a ani sport totálně nezajímá. 4* ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Americký sen v ukrajinském podáni. Kluci ukrajinského "dělníka" si svůj respekt ve světě vybili. Je těžké dosáhnout ve vrcholovém sportu to nejvyšší místo bla, bla, bla... takový chvalozpěv to ale není, klidně to s nima zkusím, ale jen v brnění, ehm... 8/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

O box se nijak zvlášť nezajímám a rozhodně jsem viděl víc hraných boxerských dramat než skutečných boxerských zápasů. Nikdy mě ale nenapadlo, že tento sport mohou na vrcholové úrovni provozovat opravdu inteligentní lidé. Tihle dva ovšem matce slíbili, že nikdy nebudou bojovat proti sobě, takže spolu radši hrají šachy. Nebývale otevřené nakouknutí do zákulisí profi boxerského světa i na zjevné výhody vyrůstání v pozadí černobylské havárie. ;-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O boxu vím to, že se jedná o sport, kde do sebe dva řežou jak smyslů zbavení a čekají, kdo z nich skončí na lopatkách nebo na vozíčku. O Kličkovi jsem věděl to, že se jedná o jednoho z nejlepších (možná i nejlepších) boxerů současnosti. Tento dokument mi trochu přiblížil jeho život, boxerské začátky a i to, že mimo ring se jedná o charismatického chlapíka, kterému nejde jen o to z někoho vymlátit duši. Kromě těchto informací se jedná o velice zdařilý a dobře natočený dokument, který není pouhým studijním materiálem ale zábavnou podívanou z atraktivního boxerského prostředí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Boxerské filmy nemám moc rád, ale tento se dal. Mám opačný vývoj postavy než Kličkův otec, důstojník Rudé armády. Z nadšení pro USA přesvědčení, že v této zdegenerované zemi se nedá žít a na Floridě plné gangů, drog a seniorů už vůbec. Scéna s nátlakem na podpis smlouvy a samohrajícím piánem je poučná. Pobavilo mě "Na diskotéce je třeba vrhat správné pohledy správným směrem". ()

Reklama

Reklama