Miluju svůj mobil a počítač (TV film)

• Kanada

Crackberry'd

Dokumentární

Kanada, 2010, 53 min

D.m.s.n. jako jasný důkaz pro potvzení valné části pohledů a tezí obsažených v tomto >popularitním< dokumentárním filmku jsou >diskuzní< fóra a hodnotitelské a komentátorské anály téhle dadabáze... %-) Že to některým >masovým< užívačům přes tu hlavinku ani nemuselo moc přerůstat je pak už jen drobný detail, >vylepšující< můj výše zmíněný názor a tvrzení... ;o] . . . On totiž takzvaně chytrý smartfoun či rychlý web z blba chytrého ani bystého neudělají a že by sociální sítě vedly k nějaké vyšší socializaci stáda ani nemluvě... Jak dennodenně vidno je to spíše naopak a co si budeme namlouvat - ANO, ta SPOLEČNOST přes všechny nebývalé pokroky v rozvoji technologií stále více a více POVRCHNÍ!... °-/ . . . Však on nakonec ukáže ten čas, že. A taky (tvrdím JÁ!) - jednou se to té naší civilizaci celé dosere, věřte nevěřte, a je jedno, jestli za tím bude židovský spiknutí, putimkinoffský medvěd, duch MaaEskapáda, síajejenesejjůesej, katkolíci, ilumináti nebo jacíkoli jiní >bastráti< vedení nezlomným lidským duchem nebo jen pošahanými politickými a ekonomickými záměry. Víc se mi to nechce pitvat, Velký Blbý Bratr naslouchá... ;o))) . . . Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 19.6.2011 na >cracklém prostoru< , hodnocení 33., komentář zde jako druhý - 19.6.2011)(19.6.2011)

ach ti universitní profesoři..přece, když věděj že sou mozky jejich posluchačů zdegenerovaný psaním esemesek a že jejich studenti následkem moderní technologie trpí poruchou pozornosti a sou schopný přijímat jen krátký informační dávky, tak se tomu maj přizpůsobit....já vždycky tvrdil že výklad by neměl přesahovat 160 znaků(24.6.2011)

Svět jde dopředu a my s ním. To přináší mnoho negativ, stejně jako pozitiv. Je hezké na to poukazovat, ale co takhle podat řešení?(21.6.2011)

• SexyAjinka

Každý člověk, který se chytne rádoby novodobé problematiky a natočí pár lidí, kteří do kamery přiznají, že jsou na moderní technice závislí pro mě skutečně není dokumentem. Bylo to stále jen ze strany na stranu, od člověka k člověku a do toho opět rádoby odborníci, kteří do toho vkládají své (upozorňuji) pouze subjektivní názory. Už mě to skutečně začíná štvát. Kde najít skutečně kvalitní dokument, když mě takovéto počiny velmi odrazují a uráží. To jsem si klidně mohla před kameru stoupnout i já a řekla bych vám to stejné...(16.6.2011)

V mnoha ohledech docela zajímavý dokument, který mě nutil k zamyšlení. Některé pasáže byly docela dobré a hlavně se mi líbilo, že zde nikdo rovnou neodsoudil ty co jsou na mobilech či PC závislý jak to bývá v podobných tipech těchto pořadů, takže si myslím, že i zarputilý odpůrci moderních hraček můžou změnit názor na tyhle vymoženosti. No já se zamyslím nad svou závislosti na netu a tomuhle kousku dávám 60% :-).(23.6.2011)

Už jen to, že se o podobném tématu točí dokumenty naznačuje, že je vážně něco špatně! Já se bez telefonu také neobejdu ........... Ale jen v práci a pak mi doslova visí u zadku! :-) 50% - 3***(18.7.2011)

Takmer celý čas dosť jednoznačne zamerané na kritiku technológií a zlo ktoré prinášajú, a až ku koncu to trochu vyrovnajú smerom k objektivite. Napriek tomu zaujímavé sledovanie, z ktorého si každý rozumný človek odnesie niečo.(17.8.2011)

Znepokojující zrcadlo dnešní realitě nastavují tvůrci vcelku zdařile. Na první pohled povrchní téma je však cokoli jiného, jen ne prvoplánový kalkul na vytvoření trendy, cool a new gen dokumentu. Ve skutečnosti je zde nastíněn problém, který brzy svůj stín překročí a nebudeme-li schopni se adaptovat, budeme pod nánosem prázdných informací jen těžce hledat ztracenou kreativitu a unikátnost osobnosti.(23.6.2011)

• nickymilka

Tento rádoby dokument byl úplně o ničem. Sice jsem se dozvěděla o tom, jak je nebezpečné řídit a telefonovat při tom, ale fakt, že je mládež závislá na počítačích není nijak nový nebo objevný. Novináři a studenti před kamerou přiznávajíc, jak jsou závislí, mě fakticky nedojmou, protože jsou na tom úplně stejně jako polovina mých přátel a známých.(26.10.2011)