Reklama

Reklama

Doktorka z Dixie

(seriál)
  • USA Hart of Dixie (více)
Trailer 2
USA, (2011–2015), 51 h 38 min (Minutáž: 40–41 min)

Tvůrci:

Leila Gerstein

Hrají:

Rachel Bilson, Wilson Bethel, Scott Porter, Jaime King, Laura Bell Bundy, Cress Williams, Tim Matheson, Kaitlyn Black, Brandi Burkhardt, McKaley Miller (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(76)

Zoe je mladá talentovaná lékařka, jejím snem je kardiochirurgie. Je ale tak zaujatá prací, že nedokáže vidět v pacientech lidi. Je si jistá, že dostane místo v nemocnici, ale šéf kliniky jí vytkne nedostatek citu. Podmínka pro získání místa je, že stráví rok jako praktická lékařka mezi lidmi. Zoe odjíždí do BlueBell, kde jí už čtyři roky nabízí místo místní lékař. Malé město je pro ni jako noční můra, ale zachrání život pacientce při porodu. Pak se dozvídá, že lékař, který si přál, aby po něm přebrala praxi, byl její otec. Rozhodne se zůstat a nevzdat se bez boje. (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (118)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nadšení - rozčarování - rozmrzelost. 1)  Zpočátku jsem byl nadšen. Uchvátilo mě barevné jižanské pozlátko, rychlý spád a groteskně ironické postavy. Po několika dílech však přišlo rozčarování, když se ukázalo, že jsem v jakési časové smyčce. Vše se opakuje stále dokola, nějaké nesmyslné oslavy, aby děvčátka mohla předvádět své modely. Pokud dojde k nějakému dějovému posunu, v novém díle začíná vše zase od nuly. Děj je stále hloupější. Ve druhé řadě jsem měl pocit, že sleduji americký klon Ordinace v růžové zahradě. Pokud jde o intelektuální úroveň seriálu, pak to zcela určitě nebyl jen pocit._____ 2)  Příznačná je nevyrovnaná kvalita epizod. No není ani divu. Seriál nabízí 76 dílů, na nichž pracovalo 22 scenáristů a 25 režisérů._____ 3)  Základním rysem díla je otravnost. Hloupá lékařka Zoe s pubertálním chováním možná rozesmává jí podobné Američany, ale mně přišla trapná a otravná. K ní bych se ošetřit nešel. Starostovy příhody a dialogy působí jako čistá vata, nic nikam neposouvají a jen (opět otravně) nudí. Všichni jsou stále (jaké překvapení) otravnější. Systém všichni se všemi se netýká jen toho, kdo s kým bude chodit a spát, ale i kdo kdy bude za sympaťáka a kdo za protivu. Očividně si autoři scénáře hodili kostkou na začátku každého dílu a co komu připadlo, to pak napsali._____ 4)  Pravda, nebylo všechno až tak hrozné. Lemon i její sestra mě zpočátku docela bavily (pár prvních dílů), zápas Zoe s doktorem Breelandem byl (několik dílů) rovněž zajímavý a celkový kontrast chování holky navyklé na velkoměsto a vhozené do jižanské Bohem opuštěné díry s maloměstským prostředím v BlueBell sliboval (a po několik dílů i lehce plnil) zábavné okamžiky. Ale nevydrželo to ani celou první řadu._____ 5)  A tak jsem seriál dokoukal (pomocí rychloposuvu) jen kvůli vysoce přitažlivému 27letému klukovskému Wilsonu Bethelovi (barman Wade), který chováním, vzhledem i oblečením mě opravdu dostal. Velký kus za ním skončil 32letý přesvalený Scott Porter (právník George), Ross Philips nezjištěného věku (prosťáček Tom), Wes Brown (zvěrolékař Judson) a pár dalších pěkných kluků._____ 6)  Věk protagonistů odpovídá roku prvního výskytu v seriálu._____ 7)  Příjemná hospůdka Rammer Jammer vystřídala upíry a další nadpřirozené bytosti ze seriálu True Blood za bezkrevné návštěvníky z Bluebell._____ 8)  Jméno seriálu Hart of Dixie (Dixie v lidové mluvě označuje jižanské státy) je nejlepším (možná jediným) vtipem, který ovšem pro českého diváka vyžaduje vysvětlení. Stát Alabama od padesátých let vyžaduje, aby na poznávací značce místních aut bylo společně s kresbou srdce uvedeno "heart of Dixie". Dát hlavní postavě jméno Zoe Hart (stejná výslovnost) je pak milým šťouchancem. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Válka Severu proti Jihu neskončila v roce 1865. Na jihu totiž tahle vojna neskončila nikdy. V mixu mezi Doktorem z hor a Sweet home Alabama přichází Rachel Bilson, aby jako sofistikovaná Newyorčanka obrátila jižanské tradice vzhůru nohama. Střet civilizací, trocha krotké romantiky a něco málo ze zdravotnictví pro začátečníky. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Prosím,mohly bychom jít na terapii a promluvit si o tom jako normální lidé? Hodně miloučký seriál, který mi svojí maloměstskou atmosférou připomíná Gilmore Girls. Po první sérii jsem to na nějakou chvíli se seriálem vzdala, protože finále potvrdilo, že středobodem bude předvídatelný milostný trojúhelník. Nicméně jsem Hart of Dixie dala druhou šanci a nelituji. Jako oddechovka poslouží opravdu dobře. Co se týče negativních stránek... ve druhé sérii je zcela odsunuta do pozadí Zoeina kariéra, takže to trochu působí, jakoby si do práce potřebovala zaskočit jednou za rok. A to jen a pouze v případě, že přijede žurnalista, který by s ní rád udělal rozhovor o její praxi. Takže potenciál sledovat doktora House v lodičkách vyšel naprázdno a s druhou řadou se rozjíždí v podstatě takový vtipnější a uvolněnější Beverly Hills, v němž randí každý s každým. Další frustrující skutečností je to, že lékařku Rachel Bilson nevěří ani obyvatelé Bluebell, natož diváci. Na někoho, kdo by údajně měl vystudovanou medicínu dost často působí jako přihlouplá puberťačka, která je s rozumem v koncích při každé prkotině. Nemluvě o tom, že děj každé epizody v podstatě spočívá v tom, že se nechá zmanipulovat nebo ovlivnit nějakým moudrem (nebo deníkem starým 250 let...), v závěru něco pokazí a na konec dílu zbývá POKAŽDÉ nějaké morální ponaučení. Že zvraty odhadnete dopředu snad ani nemusím předesílat. Nicméně tohle všechno se dá přehlédnout, především kvůli pletichám Lemon, drzému Wadeovi a jeho handrkování se Zoe, smyslu pro humor a prosluněné jižanské atmosféře. Bluebell mi nakonec tak moc přirostl k srdci, že bylo opravdu těžké se s ním rozloučit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

44/76 Home Sweet Alabama ♥ Americký jih v téhle podobě, to je láska na první pohled. Za jak dlouho prubnu tenhle maraton, když je to tak fajn? Dokonce ani nevadí, že se to celé točí kolem doktorky, je to svižné, vtipné, okouzlující, konfederační... a s nádhernou přírodou a skvělou kamerou. Jsem v tom až po uši. A maj tu krokodýly a žáby :D A cast je úžasný, hlavně Jaime King. ()

LaMangue 

všechny recenze uživatele

V originálním znění je seriál ještě ujetější, než se zdá...Ale takovým správným, jižanským, čerstvým, optimistickým (a pitomým) způsobem. Dokonalé odreagování, pokud si nějak zvlášť nepotrpíte na hluboké dojmy a zároveň vám nevadí postavy, jimž byste často nejradši jednu natáhli ;-) ...ale to sem zkrátka patří. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (7)

  • Název seriálu si pohrává s příjmením hlavní postavy Zoe Hart (Rachel Bilson) a přezdívkou pro stát Alabama "Heart Of Dixie", neboli „srdce jihu“. (hellstruck)
  • V oblasti, ve které se natáčí interiéry Wadeova (Wilson Bethel) baru "Rammer Jammer", probíhá také natáčení seriálové restaurace „Merlotte's“ ze seriálu True Blood (2008). (hellstruck)
  • Obě sestry Breelandovy Lemon (Jaime King) a Magnolia (Claudia Lee) byly pojmenovány podle stromů. (hellstruck)

Reklama

Reklama