Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (561)

POMO 

všechny recenze uživatele

Náladovo v duchu Eastwoodovej Mystic River, mixnutej Affleckovým The Town. Ale pomalšie, rozľahlejšie, pozornejšie k postavám a myšlienkovo vrstevnatejšie. Silný film o ľuďoch, činoch a následkoch, zodpovednosti, vine a odpustení. Divákove zaangažovanie do príbehu sa prehlbuje každou pribúdajúcou desaťminútovkou. Hudobné nekonvenčné, až hypnotické - tiché chorály, podfarbujúce poslednú štvrtinu filmu, mu v kontexte s vrcholiacou vzťahovou kolíziou dodávajú osudovú hĺbku, akú Terrence Malick v jeho posledných filmoch chorálmi iba predstiera. Tešil som sa na Goslinga, ale Cooper ho zatienil. Podáva tu zatiaľ svoj najlepší, veľmi komorný výkon. Prekvapuje ma, že producent Sidney Kimmel viacej nezaloboval u Akadémie, pretože toto je nezávislý americký film leoneovských rozmerov. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po tomhle jsem se konečně rozhodl, že okamžitě naběhnu do nejbližšího Šopinpárku a pořídím si to Nudítko. Pro ty z vás, co o něm ještě neslyšeli, se jedná o třicet centimetrů dlouhý, válcovitý předmět želatinové konsistence, vybavený na obou koncích žiletkovými omezovači tak, aby si ho ti, co by se při jeho používání dostatečně nenudili dle přiloženého návodu, nemohli zasouvat do různých tělesných otvorů. A tak jediné, co se s ním dá dělat, je jen tak mávat v luftě a sledovat, jak se nudně ohýbá, což jednoho po chvíli dokonale otráví. Za padesát tři kaček dostanete tedy něco, čím se během pár minut perfektně znudíte a nemusíte přes dvě hodiny čumět na tohle unylé, utahané, rádoby existenciální fňukdrama, které by v okamžiku uspalo i profesionálního insomnika. Úvod s mým milovaným panem Goslingem, vytapetovaným dle nejnovější valdické módy se ještě dá, pokud jste sběhlí v rychlém používání tlačítka FFW, jakž takž přežít, ale poté, co se na scéně objeví Bredly, prudce litujete, že ten průstřel kolena rozchodil a neskončilo to po čtyřiceti minutách. Mít už včera u sebe to Nudítko, ostré konce, neostré konce, narval bych si ho zoufale někam, kde by to hodně bolelo! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám s tím v podstatě podobné problémy jako s Cianfranceovým předchozím kouskem Blue Valentine. Režisér a scenárista v jedné osobě se opět snažil vytvořit všeříkající indie sociální drama, ale přitom není schopen přesvědčivě vystavět a obhájit ani jednotlivé dílčí konflikty, na kterých celý děj stojí. Celý konstrukt pak nutně působí jako vylhaná a manipulativní bejkárna, která sice vypadá důležitě, ale to je tak všechno. V prvním aktu se to ještě jakž takž ztrácí, navíc hodně pomáhá Goslingovo charisma, takže potud OK. V druhém aktu už to ale začne skřípat ... no a ten závěrečný už je de facto až směšný. Veliké zklamání, docela dost jsem se těšil, holt ale asi s Derekem nemáme stejnou krevní skupinu. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Epická americká tragédia v troch dejstvách. Skoro je mi ľúto ľudí, ktorých takáto parádna filmárčina neosloví.. Tá úľava, keď po strašne dlhej dobe konečne narazíte na dokonalý scenár. K tomu dokonalá réžia a perfektní herci. Toto bolo určite nominované na 20 Oscarov... alebo nie? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických osudových filmů s velkými hollywoodskými herci, které se už moc netočí. Když už jo, tak je to jeden, dva filmy do roka a víc ani ťuk. Asi na ty příběhy vyprávějící život někoho v rozmezí desetiletí a déle už nejsou scénáristi. Přeci jen vymyslet takový rodinný příběh plný tragických událostí by dneska kde kdo už nemusel ustát. Mně se ale Za borovicovým hájem líbilo. Jen je škoda, že se tu vlastně lomí dva různé příběhy. V jednom exceluje Ryan Gosling a když si ho už oblíbíte, najednou na scéně máte Dane DeHaana, který si okamžitě uzurpuje plátno pro sebe. Trochu nevyrovnané, scénáristicky to může někoho nasrat, ale při zamyšlení nad kontextem celého filmu hodně zajímavý kousek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $21,403,519Tržby Celosvetovo $44,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Gosling to rozbehne, Cooper pekne zavŕši, komorná dráma z dvojtvárnym zrkadlom, ktorá sa miestami dokáže pekne zvŕtať a niektorý herci(Cooper, Mendes) až na nespoznanie iný /80%/ __moja recenzia ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bez spoilerovania nejde vcelku presne uviest co mi vadilo, tak len okrajovo. Ryan Gosling je naozaj James Dean sucasnosti a momenty, kedy je na platne nemaju chybu. Svoju postavu dokaze dokonale predat v kazdej polohe. Ovsem ked s pribudajucimi minutami a s nastupom jedneho dramatickeho zvratu film zacne jasnejsie krystalizovat cim vlastne chce byt, nastalo u mna urcite rozcarovanie, ciastocne sposobene aj narastajucou schematickostou a predpovedatelnostou, co bola ingrediencia v prvej polovici filmu sa nevyskytujuca. 6-7/10 (EFM 2013) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nejdříve to vypadalo, že autoři použili málo vídaný koncept ,,v půli filmu nečekaně vyměníme hlavního hrdinu", který jsem naposledy zaznamenal u Davida Lynche blahé paměti, když uprostřed Ztracené dálnice z neprodyšně uzamčené vězeňské cely nechá nějakým iracionálním eskamotérským trikem zmizet jednoho hrdinu a místo něho se bez bližšího vysvětlení zjeví druhý, pak ale Derek Cianfrance nechá hrdiny prostřídat znovu a vznikne klasický postmoderní vztahový propletenec, kde nakonec vše souvisí se vším. Ryan Gosling byl opravdu uhrančivý a osobně jsem litoval, že jeho hrdina nedostal prostor na celé ploše filmu. I když... ten příběh, s nejstarší možnou motivací - pomstou, ozvláštněný tím, že jde o pomstu transgenerační, mu vlastně prostor sekundárně dává...respektive jeho genům. :-) Po formální stránce jsou všechny tři dějové plochy oddělené střihovým přechodem asocizujícím vodu a vodní plochu, jež vytváří jakýsi magický halucinogenní dojem, zaujme také několikeré použití postupů převzatých z počítačových her, konkrétně ono již dříve zmíněné procházení filmem v rolích jednotlivých hrdinů coby obdoba RPG her, nebo scén, v nichž kamera sleduje hlavního hrdinu formou snímání 3rd Person Games, tedy dlouhá kamerová jízda, při níž kamera snímá zátylek a část zad hlavního hrdiny. Škoda jen té předvídatelnosti, scénář mohl být trochu rafinovanější... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iñárritovina v podobě filmového Kinder Surprise; také nabízí hned tři (ne)sourodé věci v jednom balení. Ohromně silné v mnoha aspektech; od detailů "nosí ošuntělá trika naruby" až po budování hutné atmosféry. Co poněkud kazí nadšení je třetí akt, který sice sám o sobě špatný není, ale i tak se krčí hluboko ve stínu úvodních dvou. Je totiž schématický, dlouho dopředu čitelný a poněkud školometský. Což vzhledem k tomu, že by měl kruh uzavírat je poněkud nešťastné. Poněkud hodně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to hodně, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak to nemělo nějak důmyslný účel věnovat se postupně tolika postavám. Chvíli jsem čekal, jestli třeba ještě jeho syn nesplodí potomka a nebude to pokračovat až do vzdálené budoucnosti, a pak třeba až do postapokalyptické doby. Každopádně důležité je, že mě všechny části filmu bavily a nejvíc k srdci mi přirostla Eva Mendes, jelikož jsme jí mohli sledovat celou dobu a samozřejmě je to stále krásná žena. Hudba byla debilní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, NEMYSLÍTE SI, ŽE MÁTE POTÍŽE DÍVAT SE NA VLASTNÍHO SYNA PROTO, ŽE TEN DRUHÝ CHLAPEC UŽ NIKDY NEBUDE MÍT OTCE?.…“ /// Ryan s Evou ležej, povídaj si o minkovi a každej ví, že tenhle týpek, co to začne dělat jedný bance po druhý, to má sečtený. Jen to mohli vodplácat rychlejc, než za ¾ hodiny. Pak zvrat – svět se zbavil padoucha a máme tady vítěze - místo pomalovanýho Luka, hrdina socialistický práce (soráč, možná tomu na západě říkali jinak…) Cross. Leží si to s manželkou, povídaj o traumatu a vo miminku, a já…TÁPU. Co mi chce básník říct? Jsem pomalejší a tak až pozdějc mi dochází, že se jedná o jakousi zkrácenou verzi ságy dvou rodin. Překvapivě (?), trochu nuda. Zvlášť, když jsou na řadě parchanti a se mnou furt nic dramaticky nesmejká. Spíš se jedná o věci, který nechápu – myslím tím lidsky. Asi proto se tam, za borovicovým hájem podle mě toho nakonec stane ještě míň, než Za trnkovým keřem. (a proti tomu, co se stává za flaškou slivovice… ti moudřejší vědí…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě příběhy, který řeší, jak daleko padaj jablka vod stromu. (jasně, pak je to calvados… za flaškou vod něj jsou taky k vidění zajímavý kousky!) 2.) Fascinuje mě pohled na omalovanýho chlápka. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Amazing! Záběr s motorkama na začátku filmu byl nekompromisní Over the TOP. Ryan Gosling opět zahrál bravůrně,ikdyž nedostal tolik prostoru,jak jsem očekával.. Film má poutavý příběh s minimem akce a pravděpodobně se jedná o nejvíce Ambiciozní film Roku. Při 140 minutové stopáži jsem ani na sekundu nemrkl a bavil jsem se skvěle,což se vyskytuje u mě zřídka .. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S takovou dvojicí v hlavních rolích to snad ani jinak dopadnout nemohlo. Bradley si gradujícím výkonem bez zaváhání krade každou scénu a Ryanovi zase stačí jediný pohled na to, aby filmové motorky nebyly jako dřív. Tyhle borovice se nejdřív zdají jako pořádná sonda do duší na rozdílných stranách barikády, jako výborný dramatický oblouk, o kterém budu ještě nějaký čas vyprávět. Jenže za tím balvanem v žaludku, co mě přes dvě hodiny táhnul dolů, je zkrátka něco víc. A když si divák nechá proběhnout před očima pár zlomových momentů a spojí si je znovu v jeden celek, tak to člověkem ještě aspoň jednou pořádně zatřese. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá s tím, jak je rozdělený na tři části a přehrává tři navazující příběhy třech postav. A první z nich (Gosling) mi bohužel přišel o hodně silnější než další dva. Nakonec ani nevím, co si z toho všeho odnést, jen je to cítit osudovostí tak že moc nevoní. Cianfrance měl skončit u nešťastné romance. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle jděte do háje a ani nemusí být borovicový. S Blue Valentine mě pan Cianfrance namlsal na trpké ovoce života, ale tahle tragédie o třech horkou jehlou sešitých dějstvích dopadla ve svých ambicích asi jako ambice mé osoby (164 cm) podívat se z očí do očí manželovi (188 cm). P.S. A taky chci žít ve světě, kde za 15 let budu vypadat líp než dnes. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané, dokonale zrežírované, skvěle zahrané. Hlas Goslinga u přepadávání bank je nezapomenutelná záležitost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vyrazil jsem za borovicový háj, ale nějak mne to tam emocionálně nevcuclo, nýbrž mne to začalo nudit a vydrželo to celý dlouhý čas. Sice se mezi tím mihla slušná jízda na motorce, zahoupaly se kozičky Evy Mendes a proběhlo trochu i u nás dobře známé policejní korupce, ale zkrátka se mi nelíbilo ve světě, kde za stejný čin hrozí 15 let nebo jeden den vězení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sportovní terminologií se tomu říká přepálit start. Když je vaše závěrečné dějství tou nejslabší částí filmu, máte problém. Bez ohledu na Goslinga a skvělý rozjezd. 70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Epos rozsáhlý přes dvě generace s ambicemi vykreslit všechny možné stránky společnosti, které však nebyly úplně naplněny. Myšlenka filmu je pěkná, ale provázanost a pojítka mezi jednotlivými událostmi a samostatně fungujícími scénami nejsou dostatečně silná, aby způsobila celistvý a komplexní zážitek. Konečné "uzavření kruhu" pak působí vyloženě vynuceně. Ryan Gosling i Bradley Cooper hrají chvalitebně, nicméně ani jedna z postav nehraje vyloženě prim, proto je obtížné k něčemu ve filmu takříkajíc přilnout. 140 minut lze překvapivě hravě strávit, snímek má v každém momentu, co říct, jenže k dokonalosti tomu chybí patřičný Drive :) Taktéž kamerové filtry v sobě skrývají cosi lehce nesympatického. 6/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zdejší administrátoři mi zajímavost zamítli jako "nepatřičnou", tak ji dám sem: Scéna, ve které Luke (Ryan Gosling) ujíždí na motorce před policií, se natáčela ve městě Schenectady, mimo jiné i v ulici Plymouth Avenue, ve které v létě 2002 během své prázdninové brigády v USA bydlel významný uživatel CSFD Dadel._____ To je super, ne? Nešlo o žádnou hlavní avenue, ale úplně tuctovou předměstskou ulici s bílými domky s verandami a americkou vlajkou, jakých je (ulic, domů, verand i vlajek) i v tak malém městě spousta. O to větší náhoda to je!____ A abych se vyjádřil i k tématu: docela dobrý film, je s podivem, že jsem ho neznal. Nejlepší je samozřejmě zásadní zvrat po třetině filmu, to se dnes už nenosí. ()

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama