Reklama

Reklama

Výjimeční

(seriál)
  • USA Alphas
Trailer
USA, (2011–2012), 17 h 24 min (Minutáž: 41–64 min)

Hrají:

David Strathairn, Ryan Cartwright, Warren Christie, Azita Ghanizada, Laura Mennell, Malik Yoba, Callum Keith Rennie, Raoul Bhaneja, Deborah Odell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Během evolučního vývoje došlo k radikální transformaci člověka. Mezi lidmi žijí evolučně vyspělejší jedinci, kteří mají zcela nové schopnosti a mozkové aktivity. Tito jedinci se nazývají Alfy a žijí běžným životem po celé planetě, většina z nich však nemá tušení, že jsou něčím výjimeční. Z pochopitelných důvodů se vláda snaží tuto skutečnost před veřejností utajit. Vedením a pozorováním skupiny Alf byl pověřen doktor Lee Rosen (David Strathairn), jeho výzkumný program ovšem oficiálně neexistuje.
Jedním ze členů Rosenovy skupiny je půvabná mladá žena, Nina Therouxová (Laura Mennellová). Nina dokáže pomocí sugesce snadno ovládat vůli a chování lidí, pro zmanipulování člověka jí stačí pouze krátký pohled do jeho očí. Další Alfou je vládní agent Bill Harken (Malik Yoba), který vyniká mimořádnou silou. Ve stresových situacích Bill je schopný nadlidských fyzických výkonů, ale těžko se ovládá. Čtyřiadvacetiletá Rachel Pirzadová (Azita Ghanizadaová) má neobyčejně rozvinuté mimosmyslové vnímání, navíc dokáže své běžné smysly několikanásobně zostřit. Když se Rachel zaměří na jeden ze svých smyslů, její ostatní smysly jsou dočasně „mimo provoz". Další pozorovanou Alfou je mladík Gary Bell (Ryan Cartwright), který dokáže vnímat, zachytit a dekódovat jakékoliv elektromagnetické pole nebo signál. Gary působí jako mentálně narušený kluk, který není schopný normálního života, jeho mysl je však geniální. Bill, Nina, Rachel a Gary pomáhají Rosenovu příteli Wilsonovi (Callum Keith Rennie) řešit složité kriminální případy, ale protože jejich organizace oficiálně neexistuje, jsou jejich vyšetřovací aktivity ilegální a často nebezpečné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Nezatracuji, ale ani nechvalim: Dalsi chytry serial rikate si... sazeji spise na promyslenost nez akci a fantasy prvky. No podle me je to jako kdyby nekdo vzal Vrazedny Cisla, Lovce lebek a zmychal je z Vyvolenymi... Spojovat to treba z x-men ( coz je asi prvni co cloveku hned po prvnim dilu prolitne hlavou) je podle me spatna definice. Kdybych treba zvolil treba Mutanty X. Ne, tohle je trochu jina liga... spojit zci-fi z krimi na prvni, no mozna az na ten druhy pohled neni zas az tak uplne marne. I kdyz, prvnich par dilu vylozene nudi. Slouzi spise k seznameni se zhlavnimy hrdiny a zejmena jejich schopnostmy. Ktere jsou nekdy namoute dost originalni. Ani jsem netusil ze nejake podobne schopnosti vubec existuji... Treba to jak ten autista kouzli z temy signali, Indka ma obnormalne vyvynute smysli a nebo treba hyperkineze ktera je tam podle me spise na oko, ale vypada to zatracene dobre. Po trikove strance nemam rozhodne zadnych vyhrad. Takze kde tenhle serial vlastne nefunguje a proc? Muzeme hodne bazirovat o tom ze tvurci napriklad ani sami nevedeli co od toho sami chteji a kdyz uz si to temer ve finale konecne vyjasnily, je bohuzel konec. Ten formelin uz byl docela pro smich.. Ale ne, to by se dalo prezit. Je mnoho serialu ktere po vetsinu prvni serie hledaji sami sebe... jako treba Grimm.. to toho nebudu ryt. Podle me neni problem nejen ve forme jako i v obsahu. Jednotlive serie sice dokazou prekvapit a obcas i nenudi, vzdy se tam objevi sem tam i neco originalniho a prekvapiveho (i kdyz pro me moc ne) jenze tomu tak trochu neco chybi... ano hadate zpravne. Patricni zaporaci vic napeti a akce.. min kecani mozna. Treba netopiri muz ve finale, tusim 10 dil... rozhodne potesil, jeho schopnost byla spravne drsna, i kdyz to zezacatku vypalo spis na nejakeho krtka. Bohuzel o tom zbytku uz se vylozene valne mluvit neda... chybi tomu proste forma, silnejisi dejova zapletka, zaporaci jsou spis takovy rozporuplny. Coz do uz tak slabeho a nejasneho deje vnasi tak trochu chaos. Takze za me tri hvezdy dam aspon. Ale vzhledem k prehulenym Vyvolenym jsem cekal trochu vic... snad bude i druha serie kde se to konecne vsechno poradne rozjede. Plus samozdrejmne jedna pulka ktera v hodnoceni nebude videt... :) Za celkem solidni soundtrack ktery si rozhodne sezenu. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Před prázdninami natrefím na No Ordinary Family, o prázdninách na Alphas.. Co mě čeká po nich..? Další superhrdinovský seriál, který se přece jen odlišuje. Nenajdete typické schopnosti jako létání, super-rychlost, ovládání ohně apod. Tady si tvůrci pěkně pohráli, zapřemýšleli a vynalezli schopnosti, které nenapadli ani samotného Stana Leeho. Děj se sice poněkud vleče, ale akce se tam vždy oběví a postavy jsou sympatické, teda až na Hickse (Warren Christie), který mi opravdu vadí. Nevím proč.. asi to bude tím jeho pořád-zamračeným xichtem. ()

Reklama

Eygam 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách to vypadá hlavně jako CSI Heroes, jen s dost otřepanou zápletkou (aspoň zatím se to tváří tak, že děj se ponese ve stylu "boj hodných a zlých hrdinů", nebo "boj dobrých hrdinů proti supertajemnému zařízení, které zavírá nebezpečné lidi se schopnostmi...popřípadě se prostřídá obojí). Postavy převážně nejsou ani zajímavé, ani zábavné...snad kromě Garyho, který ale zase těžko utáhne celý seriál. Někteří herci mi docela lezou na nervy (konkrétně David Strathairn), stejně jako některé postavy (konkrétně Nina, která neustále všude tahá kabelku a chodí v podpadcích - a to i přesto, že se ve všech akčních scénách běhá). No ale uvidíme, jak se to vyvine dál. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Malý příjemný béčkový seriál plný nedokonalostí, ale s příjemně zvoleným vědeckým přístupem k superschopnostem a skvělou interakcí mezi postavami. I přes všechny neduhy pro mě hodně příjemně strávený čas a vždy jsem se těšil na další díl. Takové moje guilty pleasure :-) P.S.: hvězdička navíc za dokonalý výkon v roli autistického Garyho (herec Ryan Cartwright) EDIT PO DRUHÉ SÉRII: Nakonec se z nenápadného béčkového seriálu vyklubal perfektní kousek, který vás vtáhne, nepustí a díky postavám člověka opravdu pohltí. Druhou sérii jsem sjel skoro na dva zátahy a furt jsem neměl dost. Bohužel zapadá v kopě "velkých" seriálů s propracovaným marketingem. Doufám, že se někdy objeví i na českých televizích s původním anglickým dabingem, protože bych velmi nerad slyšel např. zprzněného Garyho, jehož neustálé autistické mluvení by byl asi oříšek věrohodně předělat do češtiny aby to neznělo pitomě (což většinou v našich TV zní i u normálních postav). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla soudit jen podle pilotu, bylo by mé hodnocení tak o dva stupně slabší, protože tak neoriginální a šablonovitý úvodní díl k seriálu se jen tak nevidí. Naštěstí mají Alphas s každou další epizodou vzestupnou kvalitu, zpočátku nezajímavé postavy (kromě autisty Garyho, toho jsem si stejně jako ostatní oblíbila hned) se začínají v rámci příběhu vyvíjet a výhodou jsou také docela nápadité a inovativní schopnosti výjimečných jedinců. V čem má ale seriál pro mě velkou výhodu nad podobnými v rámci žánru je naprosto vtahující napětí a výborné akční scény, které mě v podstatě každý díl přiměly k zaujatému sledování. A tou akcí nemyslím ani tak superhrdinské eskapády, vůbec schopnosti hlavních hrdinů jsou sympaticky využívány jen minimálně a vsází se spíš na starou dobrou, poctivou akci a taky potěší ne zcela jednoznačný pohled na dobro a zlo, které občas nutí přemýšlet,zda je vždy pravda na straně těch "dobrých", kteří si navíc také občas neštítí ušpinit si ruce. Jako napínavá oddechovka rozhodně vyhovující, jen škoda toho předčasného ukončení ve druhé sérii, pár dílů bych ještě klidně snesla. ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama