Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (200)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie totálně o ničem s obrovským množstvím známých herců, které ale rádi uvidíte v čemkoliv to bude. Zázraky nečekejte, zdravý odpočinek ale zajistíte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $21,819,348Tržby Celosvetovo $45,447,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ hrôza na takéto obsadenie, prázdnota prázdna akurát tak na pospanie /20%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠECHNO TO VYCHÁZÍ NA POVRCH“... /// Sázka na ,,starý“ ksichty a sexy fóry. Vodvážný… (mladýho to baví, třeba ta scéna s ,,lízačkou“…), ale jinak je to místy trapný, místa, kde starouši senilně něco řešej, jsou duševně ,,prázdný“ a nudný. To všechno lehce přebije oněch pár ftipnejch okamžiků. Velká svatba je prostorem pro hodně postav. Každá tu dostává prostoru zhruba stejně. Bohužel se roztáčí jen a pouze kolotoč vztahů, takže je to fakt, jako v nějaký telenovele. To jste kurva nebyli nikdy na pořádný svatbě? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na komediích mám nejradši, když si dávaj pěstí. 2.) Jsem sentimentální důchodce se sklony k alkoholu a nekromanský promiskuitě. 3.) Thx za titule ,,retvi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Velký průšvih. Ideově český film (Troška+Poledňáková+ Vejdělek= důchodci, každý s každým) v opulentním americkém obalu. Áčkoví herci, béčkový scénář a eRkové tlačení na pilu. 30%. Více v recenzi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem profesionálním vymetačem svateb a vlastně mne spíše děsí svatební nadšení lidí, kteří si za pár let polezou krkem, ale na svatbu Missy a Alejandra bych se hrozně rád nechal pozvat. Velká svatba je totiž až neuvěřitelně zábavným počinem pro každého, kdo má rád pohodový humor a nepotřebuje při komedii prožívat existenciální drama. Navíc jsem měl velkou radost z toho, že jsem se za celý film ani jednou za nikoho nemusel stydět, protože všechny očekávané trapné situace byly vyřešeny s takovým nadhledem, že jsem něco podobného ještě neviděl. Pro mne prostě bylo hrozně příjemné sledovat nadrženého fackovacího panáka Dona, kterak se zkušeným klidem přijímá rány osudu a pokud se naskytne příležitost, tak neváhá zasunout. I ostatní svatebčané mě bavili, takže ve mně získal tento snímek svého diváka. Dle zdejšího hodnocení nás moc není, ale to nevadí, protože já se stejně nerad mačkám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Aniž bych byl nějak úzkostlivý na pořádek v kuchyni, když se Bobby v úvodu chystal zkontrolovat S.Sarandon pavučiny na lince, docela jsem se vyděsil.. Sexuálně uvolněná komedie, která by i přes svou tradiční dějovou klišovitost měla na víc, kdyby se na svatbě nezačali vytahovat z almar kostlivci a divák neměl na závěr pocit, že ten optimismus nemůže ani jedinému páru vydržet déle než pár hodin. Starouš De Niro už zřejmě definitivně dokončil stěhování ze škatulky vážený mafián do škatulky zhýralý nezodpovědný dědek se sklony k vilnosti a alkoholismu a nutno říct, že si vede celkem přesvědčivě.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.5/10] | me: Priemerná komédia typu: pozrieť a zabudnúť. Neurazí, nenadchne ... My mom is Jbuddist, which is Jewish slash Buddhist, and my father thinks that organized religion is for... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená, lehce bláznivá americká komedie o jedné rodině a velké svatbě, která se může velmi lehce poněkud zkomplikovat. Hvězdné obsazení hraje jasný prim a nebýt jeho, jednalo by se jen o jeden z mnoha (pod)průměrných a lehce zapomenutelných příspěvků do žánru. Snímek obsahuje spoustu vtipných scén i dialogů, ale celkově působí jaksi křečovitě a mnohdy až přehnaně, chybí mu lehkost. Velká svatba mohla být lepší, ale také i horší, takto se na ni ve výsledku ještě dalo dívat a vnímat ji jako odpočinkový americký "produkt." ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zápletka nápaditostí nehýří. Dialogy šustí papírem. Vtipy moc nefungují. Jenže, upalte mě, bylo to mnohem lepší, než jsem po traileru a recenzích čekala, a nemám pocit ztracených devadesáti minut. S největší pravděpodobností je to jen důsledek toho, že jsem mohla sledovat pohromadě několik herců, které mám velmi ráda, ale stejně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebejt toho nabitýho obsazení, asi určitě bych tento film v klidu vynechal. Příběh neni nic moc, jedná se prostě o klasickou letní vyplachovačku, nic víc, nic míň. Taky mě bolí, když vidim, že v tom hraje třeba De Niro nebo Williams, ale když už tam jsou, tak si jejich přítomnost alespoň "užiju"... 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokaždé mi rve srdce, když vidím plejádu hereckých legend a talentovaných hvězdiček, které okupují mizerný scénář v nějaké průměrné báchorce. Mělké role většiny zúčastněných to jen potvrzují. Málokdo pronese něco vtipného nebo alespoň „ze života“, jednotlivé situace nenaplňuje ani název filmu, dějové linie končí předvídatelně a svatební trapasy se nekonají. Respektive na ně raději hned zapomeneme. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bláznivá americká komedie, která se zjevně nebere vážně a vznikla především pro divákovo pobavení. Takhle nějak bych asi vnímal tento film, který je milý, docela vtipný a především je to odpočinková nenáročná záležitost, kterou si někdo, kdo nechce u filmu moc přemýšlet, dokáže krásně vychutnat. Herecký ansámbl je přímo skvostný, věřil bych i tomu, že si to jednotliví herci perfektně užili, a celkově ten film vyzařoval velice pohodovou a uvolněnou atmosféru. Ovšem vyznat se ke konci filmu, kdo, kdy, s kým a co měl, to už jistou divákovu pozornost vyžadovalo, ovšem já mám vypointované konce rád, a když ještě vedou k docela solidnímu divákovu pobavení, tak není co dodat. Jen mě trochu mrzí, že film neměl nějaké vyšší ambice, mohlo to být ještě totiž o něco lepší, takhle se obávám, že časem si ani nevybavím, o co ve filmu šlo, prostě na jedno skouknutí příjemný film, který pobavil a zaujal, v dlouhodobějším vnímání jen průměrná komedie, která mi za chvíli splyne s řadou podobných filmů. I proto nakonec uděluji pouze průměrné tři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak debilní, morálně zvrácené a trapně nevtipné, až se mi chtělo ke konci brečet. Jestli si někdo z tvůrců či štábu opravdu myslel, že točí zábavnou komedii se sympatickými charaktery, tak film opravdu točila parta debilů. Další důkaz toho, že Diane Keaton se v posledních letech objevuje jen v naprostých břečkách a Robert De Niro už se k ní pomalu přibližuje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

DeNiro hraje to, čo hraje v posledných rokoch a tá jeho bieda už trvá dosť dlho. Herecky dobre obsadený film sa prezentuje dosť trápnym humorom, o ktorom som si naivne namýšľal, že vyšiel z módy. V závere zistíme, že každý spal s každým atď... Celkovo scenár je jedna veľká katastrofa a tak rozmýšľam ako DeNiro sedí doma, číta túto sračku a dokáže prikývnuť... Áá, hraje tam môj kámoš R. Williams a Susan? Ok, idem do toho, bude sranda! Jediným prekvapením pre mňa bola S. Sarandonová, ktorá na svoj vek vyzerá výborne. Tri veľmi tesné hviezdy a aj to len z dôvodu, že mám DeNira stále rád. Slabý priemer, ktorý stačí vidieť raz. 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt De Nira tak se jedná o kravinu na kvadrát. Postavy se chovají naprosto debilně. Nepokouším se zde ani nastiňovat zápletku, protože bych se musel opět naštvat. Ale každý tady snad opravdu chrápe s každým. Řeší se půl hodinové orgasmy atd. Zkrátka sex, sex, sex .... pořád o něm dokola postavy žvatlají. Nevkusné, hloupé a trapné. Ještě že ten Robert dá alespoň občas vzpomenout svým "What's the fucking matter with you" projevem na lepší časy. 25% ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

50% svatební komedie s velkým potenciálem, který mohl být využitý hereckými hvězdami - myslím, že nebyl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ze svatby mám větší paniku než žirafa z podchodu pro chodce. Jenom to slovo někde zaslechnu nebo uvidím a už se mi kříží všechny prsty na rukou. Ve skrytu duše tajně doufám, že je to s ní stejné, jako s tímhle filmem; člověk od něj nic moc nečeká, dívá se na něj jen kvůli ostatním, ale nakonec je to celkem príma. Jenže i kdyby, svatbu opravdovou nemůžete jít po vystřízlivění vrátit do půjčovny. Anebo jo? ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu zdejší srovnání s Mamma Mia, to opravdu ani omylem, Mamma Mia byla tak o tři třídy výš. Tady to pro mě bylo docela zklamání, a to jsem nečekala, že to bude nějáká bomba. Asi jediné co na tom stojí za to je to obsazení, jinak vtipy snad žádné, příběh taky nic moc. Přidávám hvězdičku za to obsazení. 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Film som si pustil hlavne kvôli De Nirovi a Sarandonovej. Prišiel však trest. Nestačil som sa čudovať do akej filmovej sračky to vošli. Nešlo o to, že by zle hrali, svoje postavy zvládli ako vždy skvele. Ide čisto o námet a scenár. Niečo tak neskutočne ploché a nudné sa len tak ľahko nevidí. A navyše bol Williams ako vždy slizký a hrozný. Na mojej čiernej listine hercov su dvaja a on je jedným z nich. Chcelo to viac nápadov, lepšiu zápletku, nejaké hlášky, viac humorných dialógov a mohlo to celé dopadnúť inak. Takto jedna hviezdička pre De Nira, druha Sarandonovej, film sám o sebe je odpad ako vyšitý. 30/100 ()

Reklama

Reklama