Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 1

Recenze (1 358)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tahle rodinná kára už patří do šrotu. Ale nějaký komediální spin-off s hláškujícím Rockem a miniRockem Dieselem by mě bavil. 50% (4Dx je pohybově vymakané, ale ostatní slibované kejkle se ztratily někde v překladu: kde je vůně benzinu a spálených pneumatik, kde jsou další efekty? Jeden mořský vánek to rozhodně nespasí...) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ač by s tím mnoho lidových kritiků nesouhlasilo, ve srovnání s populárními kinematografiemi jiných zemí vyniká, že Hollywood zdaleka nejvíce staví na silných příbězích a jejich vyprávění a rovněž se snaží udržovat si alespoň rámcovou věrohodnost a realističnost - příliš velké excesy jsou vždy nějak racionálně vysvětleny (např. hrdinové Matrixu mohu provádět nadrealistické kousky díky tomu, že se nachází v ilusivní počítačové realitě), nebo jsou zakotveny v jiné formě populární kultury, která má k realističnosti tradičně volnější vztah (komiksy, počítačové hry). Linovy filmy ze série Rychle a zběsile se trendům vymykají tím, že v nich obrovská nadsazenost není motivována žádným z uvedených způsobů a snad právě to dráždí některé jejich zavilé kritiky. Na osudy Doma, Briana a jejich party už je nahlíženo spíše jako na seriál, takže postavy se v rámci jednoho filmu téměř nikam neposouvají a naopak se rozvíjí jejich vztahy z předchozích dílů. Jednotlivé díly také nepřinášejí kompletně novou fabuli, ale spíše staví před hrdiny další misi, jenž je v základních parametrech podobná té předchozí. Linův přístup k akci pak nepochybně zavání asijskou školou - věrohodnost ustupuje dynamice a potěšení z jejího sledování plyne z akcentování kinetické energie. Auta po nárazu létají vzduchem nebo dělají kotrmelce a i v kontaktních soubojích se protivníci vzájemně různě odhazují a rozbíjejí přitom okolní předměty: Rychle a zběsile 6 je zkrátka fascinováno rychlostí, hmotností a jejich destruktivním účinkem. A fascinaci se mu vesměs daří vzbuzovat i v divácích. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Všetko ja také, ako v piatom dieli. V podstate je to sterilnejší piaty diel pretočený do inej podoby, ale s rovnakými ksichtami a rovnako parádnou akciou. Fast and Furious 6 je dobrý film, určite sa ho oplatí vidieť, ide v šľapajach série, spája ju dokopy, herci sú ochotní rozprávať tie nezmysly čo majú na papieri a z ich úst to vyznieva ako logické a filozofické zlato. Zároveň je to ten typ filmov na ktorý musíte pozerať s istou striedmosťou, do kina ísť s tým, že je to rýdzi popcornový výplach so scenárom napísaným na kolene, s hercami, ktorý dostávajú tučné inkaso za pár ksichtov, hlášok a skokov z auta do auta, nereálnej akcie a soundtrackom, ktorý v podstate len tvorí akčné dunenie v pozadí a pri závodoch vytasí nejakú tú hitovicu. Taká malá jednohubka pred letným šialenstvom. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Pětka byla totální sračka, která těžila z přehršle akce, stříleček, nového prostředí a zahraní na nostalgickou strunu uceleným hereckým castem. Díky tomu jsem v rámci "filmového zážitku" přehlížel to ignorování fyzikálních zákonů a jen tupě čuměl na obrazovku. Pokud ze mě ale chtějí tvůrci udělat úplného debila tím způsobem, že v pokračování nabídnou ještě více sci-fi, ale zároveň směšně primitivní scénář s předvídatelnou sterilní akci a mizernými efekty, tak co kurva čekaj? Že se z toho opět poseru a vyplácnu prachy v kině, aby mohli znásilňovat původní film donekonečna? Pokud se člověk při sledování vysloveně stydí za ten nával nelogických situací, rozhodování postav, smrtelně kreténských dialogů a nepovedených pokusů o vtipy a zvraty, díky čemuž se mu akorát znechutí samotné postavy, na které šel ve 12 poprvé do kina, aby je viděl túrovat káry, závodit, balit frndy a zabíjet, tak je scénárista diletantský kokot. Udělat z gangu zlodějů aut Rychlé šípy vykazující vlastnosti nezranitelných superhrdinů, to už chce velkou dávku tvůrčí krize. Hype jako prase (pětka), na kvalitativní úrovni Tokijské jízdy. Se sedmičkou si už laskavě vyližte výfuky! 10% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuhle partičku s jejím nevtipným hláškováním potažmo kecy o rodině jsem nikdy moc nemusel a za první a poslední nadprůměrnou věc, co kdy předvedla, považuju epesní honičku z trezorem z finále minulého dílu. Ne, nemám pocit, že by ji v šestce něčím trumfli, i když dovalili na plac tank a Antonov. Scénář nepřekvapí (odhalení zrádce jsem odzíval) a kratší stopáž by určitě neuškodila, stejně jako nějaká pořádná akce hned na úvod po vzoru předchozích dvou dílů. Záporák je vysloveně chabý - Luke Evans byl fajn ve TŘECH MUŠKETÝRECH, ale tady absolutně nemá co hrát a za neméně neodpustitelný považuju fakt, že kosti Jordana Brewster a Elsa Pataky jsou každá ve filmu asi jen na tři minuty! ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Během natáčení na Tenerife bylo využito přibližně 150 aut, 4 tanky a 400 komparzistů. (virus10)
  • V čase 01:06:45 při závodě mezi Letty (Michelle Rodriguez) a Domem (Vin Diesel) je mezi stojícími auty poměrně malý rozestup, do kterého by se slečna, která startuje závod, nevešla. O pár vteřin později už je rozestup značně větší. (forkys)
  • V závěrečné akci, kdy letadlo jede po ranveji 15 minut rychlostí 115 mph, by rozjezdová plocha musela měřit 28,75 mil, přičemž nejdelší rozjezdová plocha na světě se nachází v Čině a měří 3,75 mil. (Kevin 3171)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama