Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 2

Recenze (1 357)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bližšie než k Rýchlo a zbesilo 5, má táto strojovo strnulá scénáristická rýchlokvaska k Smrtnosnej pasci 5. Porada, akcia, porada, akcia, porada, akcia a tak stále dokola. Pričom porady nie sú vtipné ako by chceli, a akcia je komicky prepálená a na najúspešnejšiu akčnú sériu súčasnosti nedostatočne prehľadná. Ďalej sa šestka neodohráva v príťažlivom exotickom prostredí ako päťka, má dejové odbočky, ktoré ju zbytočne naťahujú a uberajú jej na dymanike (návšteva väzenia, závody Diesela s Rodriguez), a všetky jej highlighty sme videli v traileroch. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film z tejto slávnej akčnej série. Má dobrý príbeh odohrávajúci sa krátky čas po udalostiach predchádzajúceho dielu, celá partia sa po dobre vykonanej práci rozišla po svete, aby si mohli užívať získané peniaze, ale keď sa Dom od Hobbsa dozvie, že jeho dávna láska stále žije a stala sa súčasťou mimoriadne schopnej a nebezpečnej zločineckej skupiny, rozhodnú sa zvolať celú partiu znovu dokopy, aby zločincov zastavili a ju zachránili. Spracovanie je celkom slušné, stále sa tu nájde dostatok scén, bez ktorých by som sa kľudne dokázal obísť, zápletka už nemá taký náboj, ako naposledy a navyše si nemyslím, že podobný typ filmu je vhodný pre takéto európske prostredie, ale aj tak to našťastie nenudí, je tu toho dosť, čo sa vydarilo, väčšinu času to príjemne graduje a tak sa je na čo pozerať až do konca. Akcie je tu dosť a je aj pomerne vydarená. Ako aj v predchádzajúcom diely je opäť veľkolepá, nadmieru deštruktívna a perfektne natočená, mnohí tvorcovia by si skutočne mali vziať príklad, ako sa má točiť veľkolepá akcia, prehľadnosť a množstvo strihov už takmer ani nemohli dopadnúť lepšie a ani tá prehnanosť mi vôbec nevadí, ale už nie je až tak nápaditá, nemá až taký silný náboj a navyše mi príde málo likvidačná, v obraze vidno len minimum usmrtených. Najviac sa mi páči celá situácia s tankom a pár celkom slušných súbojov, obzvlášť oba v metre, teda Gina Carano vs. Michelle Rodriguez, kde sa nájde viacero vydarených chvatov a samozrejme aj Joe Taslim proti dvom hrdinom, ktorý dopadol presne podľa mojich predstáv a zároveň opačne na pomery tradičných amerických postupov. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavná zostava sa prakticky nezmenila, The Rock je opäť výborný a poteší aj viacero nových tvárí, hlavne Joe Taslim, Gina Carano, ale aj Luke Evans, aj keď záporáci mi tentoraz neprišli celkovo až tak kvalitní. A ako bonus záverečné cameo. Réžia a technická stránka sú skvelé, iba o trošku zaostávajú za predchádzajúcim dielom, ale stále je to prakticky špička súčasnej americkej blockbusterovej produkcie. Piaty diel aj naďalej zostáva vrcholom série, mal zaujímavejší príbeh, nápaditejšiu akciu, lepšie lokácie a perfektnú chémiu medzi Vinom Dieselom a The Rockom, ale aj tak som spokojný, solídna akčná oddychovka, ktorú si ešte niekedy pozriem. 76% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl dal do kupy nejlepší možnou partu, která se po velkém úspěchu prostě musela vrátit. Navíc mají proti sobě konečně i pořádného záporáka a hlavně šesté pokračování nabízí jedno stylové zmrtvýchvstání. Lin musel změnit lokace, které nejsou tak atraktivní, ale akci v Riu už stejně nepřekoná. Stále se však i tady najdou momenty, které jsou tak daleko za hranou uvěřitelnosti, že zvedají ze sedadel. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ač by s tím mnoho lidových kritiků nesouhlasilo, ve srovnání s populárními kinematografiemi jiných zemí vyniká, že Hollywood zdaleka nejvíce staví na silných příbězích a jejich vyprávění a rovněž se snaží udržovat si alespoň rámcovou věrohodnost a realističnost - příliš velké excesy jsou vždy nějak racionálně vysvětleny (např. hrdinové Matrixu mohu provádět nadrealistické kousky díky tomu, že se nachází v ilusivní počítačové realitě), nebo jsou zakotveny v jiné formě populární kultury, která má k realističnosti tradičně volnější vztah (komiksy, počítačové hry). Linovy filmy ze série Rychle a zběsile se trendům vymykají tím, že v nich obrovská nadsazenost není motivována žádným z uvedených způsobů a snad právě to dráždí některé jejich zavilé kritiky. Na osudy Doma, Briana a jejich party už je nahlíženo spíše jako na seriál, takže postavy se v rámci jednoho filmu téměř nikam neposouvají a naopak se rozvíjí jejich vztahy z předchozích dílů. Jednotlivé díly také nepřinášejí kompletně novou fabuli, ale spíše staví před hrdiny další misi, jenž je v základních parametrech podobná té předchozí. Linův přístup k akci pak nepochybně zavání asijskou školou - věrohodnost ustupuje dynamice a potěšení z jejího sledování plyne z akcentování kinetické energie. Auta po nárazu létají vzduchem nebo dělají kotrmelce a i v kontaktních soubojích se protivníci vzájemně různě odhazují a rozbíjejí přitom okolní předměty: Rychle a zběsile 6 je zkrátka fascinováno rychlostí, hmotností a jejich destruktivním účinkem. A fascinaci se mu vesměs daří vzbuzovat i v divácích. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

O třídu (nebo dvě) slabší zábava než posledně a film, který už absolutně nedává smysl i tam, kde by měl. Akční scény tak zmatečně točený, že jsem na velkém plátně půlku doby nebyl schopen rozeznat co se tam vůbec děje. Jediný větší plus a něco, co to u mě dotáhlo aspoň na slabý průměr, byl jako vždy bývalý atlet a dnes Bůh - Dwayne "Samoan Thor" Johnson, v teď už totálně monstrózní verzi na druhou. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Na začátku filmu vedle sebe jdou Dominic Toretto (Vin Diesel) v Dodge Challengeru SRT-8 a Brian O'Conner (Paul Walker) v Nissanu GT-R. Leticia "Letty" Ortiz (Michelle Rodriguez) jezdí v britském Jensen Interceptoru. Luke Hobbs (Dwayne Johnson) používá International MXT-MVA. Na dálnici jede Dom v Dodge Chargeru Daytona z roku 1969, Brian ve Fordu Escort RS 2000 MkI z roku 1974 a Roman Pearce (Tyrese Gibson) ve Fordu Mustang z roku 1969. Dále se ve filmu objeví i BMW M5 z roku 2005, Chevrolet Camaro z roku 1967, Ferrari 360 Modena, Ferrari F430 Scuderia, Ferrari FXX Replica, Koenigsegg CCX, Lucra LC470, Subaru Impreza WRX STi, Alfa Romeo Giulietta z roku 2010, Land-Rover Range Rover Series III z roku 2002, Renault Magnum, Lamborghini Aventador LP700, vyráběné od roku 2011, a Lamborghini Gallardo Superleggera, vyráběné od roku 2007. (Steewe)
  • Ve scéně při honičce v tunelu Brian (Paul Walker) po přemetu s autem dopadá přes levé zadní kolo na všechna čtyři. V dalším záběru ale auto "klouže" po levém boku. (dandislav1991)
  • Snímek se odehrává před filmem Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006), přičemž se mnohokrát ve filmu objevuje Nissan GT-R, který šel do prodeje v roce 2007. A to pouze v Japonsku. Ve zbytku světa až v roce 2008. Podobný přehmat nastal i s vozem Alfa Romeo Giulietta. (bobrux)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama