Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 2

Recenze (1 357)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Pětka byla totální sračka, která těžila z přehršle akce, stříleček, nového prostředí a zahraní na nostalgickou strunu uceleným hereckým castem. Díky tomu jsem v rámci "filmového zážitku" přehlížel to ignorování fyzikálních zákonů a jen tupě čuměl na obrazovku. Pokud ze mě ale chtějí tvůrci udělat úplného debila tím způsobem, že v pokračování nabídnou ještě více sci-fi, ale zároveň směšně primitivní scénář s předvídatelnou sterilní akci a mizernými efekty, tak co kurva čekaj? Že se z toho opět poseru a vyplácnu prachy v kině, aby mohli znásilňovat původní film donekonečna? Pokud se člověk při sledování vysloveně stydí za ten nával nelogických situací, rozhodování postav, smrtelně kreténských dialogů a nepovedených pokusů o vtipy a zvraty, díky čemuž se mu akorát znechutí samotné postavy, na které šel ve 12 poprvé do kina, aby je viděl túrovat káry, závodit, balit frndy a zabíjet, tak je scénárista diletantský kokot. Udělat z gangu zlodějů aut Rychlé šípy vykazující vlastnosti nezranitelných superhrdinů, to už chce velkou dávku tvůrčí krize. Hype jako prase (pětka), na kvalitativní úrovni Tokijské jízdy. Se sedmičkou si už laskavě vyližte výfuky! 10% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Rychlá pětka způsobila jedno z nejpříjeměnějších zjevení na poli akčních filmů za poslední roky, a tak není divu, že tvůrci se v dalším pokračování drží úspěšného konceptu zuby, nehty. Rutinní zápletka, vynucený "poslední" job, který je třeba splnit, stará dobrá parta, kladoucí patetický důraz na přátelství přerůstající v rodinu, Dieslova pseudomoudra a svaly The Rocka... Paradoxně do očí b(l)ijící popírání fyzikálních zákonů a nezranitelnost hlavních hrdinů příliš filmu neškodí. Všudypřítomná nadsázka a obrovksá chytlavost akčních scén úspěšně zamezuje těmto excesům, aby vám zkazily královskou zábavu. 8/10 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak mě pětka bavila, tak mi šestka přišla dokonale otravná a vykalkulovaná, ustupující od toho dobrého a více se věnující tomu "méně dobrému". Hromady CGI, absence vychytaných honiček v atraktivních lokacích typu favely (místo nich absurdní tyjátry jako supertanky valící dvoustovkou po dálnici), stopadesát kilometrů dlouhá ranvej, hopsy, skoky a lety tak daleko za hranicí reality, že to i v rámci žánru uráží, neskutečné kolísání tempa a odbočky "nutné" k tomu, aby se aspoň jakž takž vysvětlilo to s Michelle Rodriguez (kvůli které je tam minimum Elsy Pataky, kterou velmi pravděpodobně příště neuvidíme vůbec:P), celkově o dost slabší scénář mimo jiné s podivuhodným ignorováním zjevných hrozeb jen aby mohla být ta honička na stopadesátikilometrové ranveji. A to ještě není konec - Gina Carano je pohříchu poněkud nevyužitá, když to srovnám se vstupem Rocka do série (a že si holka jedna šikovná takové srovnání zaslouží;)) a bohužel vstup Rocka do tohohle konkrétního dílu je poznamenán naprosto zbytečným počítačováním tam, kde by si ranař jeho formátu vystačil s vlastními silami. Tohle pokračování se podle mě na rozdíl od pětky výrazně nepovedlo. Technické kategorie a design věcí i lidí to ale vytáhnou na 60%. No a snad to sedmička napraví. Statham na to potenciál rozhodně má:) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chris Morgan | Hudba: Lucas Vidal | Produkcia: Neal H. Moritz, Vin Diesel, Clayton Townsend | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Original Films, One Race Films | Rozpočet: 160 miliónov $ | Tržby: 317 mil. $ || Fast Five nasadil očakávania do nebies, takže bolo jasné, že to Lin napotretí krát nebude mať ľahké. Epické hlášky síce padnú (hlavne Dom) - ale na "This is Brasil" z 5ky to nemá ani zďaleka. A to aj presne vystihuje celok: Akcia prekrútená, hodnotový obsah neprekonaný, skôr omielaný. Ale aj napriek tomu je to dobre, pretože sa Lin nekopíruje, a pristúpil k materiálu viac tradične - pouličné naháňačky sú plnokrvné, s batmanovskými autami nepriateľa. Akcia je brutálna, občas na hranici neprehladnosti, Londýn chladný a vlhký ako sa patrí. Jediné, čo šiestemu dielu chýba, je beznádejnosť šíriaci záporák. Ale zo záverečného titulkového videa už vieme, že v F&F7 o to bude postarané :) Ps: Nutná druhá projekcia. Lin to s tým skokom Diesela nemohol myslieť vážne :D | Videno v CinemaCity Praha, 24.5.2013, sál 2 | ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomohlo nehodnotit bezprostředně po zhlédnutí. Tenhle těžkotonážní výplach sice rozhodně zrát nebude, první dojmy ale byly hodně rozpačité. Já rozumím tomu, že se to nebere ani zbla vážně. Chápu, že slovo fyzika tu musejí hlavní postavy hledat ve slovníku cizích slov. Ale když má letištní runway tolik mil, že ji v nejrychlejším sporťáku na planetě neprojedete ani za deset minut, a Vin Diesel dělá ve scéně na dálnici opovážlivou konkurenci Snyderovu Man of Steel, stejně to diváka praští do očí. Neradi odpouštíte přehané scény na úkor zábavy? Tady budete trpět. A pak je tu ta nejdůležitější strana mince: v ní hláškují The Rock, Diesel a Tyrese Gibson jako o život, zavodí se tady mnohem častěji než posledně (už od super začátku!) a hlavně je to po x měsících první blockbuster se skutečně přehlednými akčními scénami. Žádné tři střihy na jeden úder pěstí - přesně naopak. A vůbec, co může být špatného na snímku, ve kterém udělá během výslechu Dwayne Johnson ze zadržovací místnosti s podezřelým doslova kůlničku na dříví? Asi nic. Nechte půl mozku doma, do sálu výjimečně kýbl pop-cornu, a užijte si Váš osobní "film roku". Wrong team, bitch! ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Owen Shaw (Luke Evans) je první "záporák" filmové série, který není ani drogový magnát, ani zkorumpovaný policista. (S.W.A.T)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama