Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 3

Recenze (1 357)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Všude na tuzemských webech se v článcích a diskuzích psalo, jak se u F6 nemá řešit logika a že scén popírajících fyzikální zákony bude hromada... Ty vole, ale tohle??? Tohle už je fakt dost! Už jedna z prvních scén, kdy Rock vyslýchá jednoho ze zadržených, vypadá jaksi divně, nevěrohodně a řekl bych zbytečně přehnaně. No a tak je to s celým filmem. Justin Lin se pro tuto sérii absolutně vyčerpal, přičemž pětka byla jeho vrchol. Zde se jen tlačilo na pilu v komponentech jako je: větší, silnější, rychlejší, přehnanější. Scénář, resp. dialogy a důvody k bleskovým přesunům z jedné lokace do jiné popsané jednou holou větou působí snad až směšné. Naštěstí se na to pořád dobře kouká, protože Linova režie je dynamická a hlavně mu před kamerou pochoduje hustá parta bouráků a drsňaček. Rock snad musí hrát jednoho z robotů v Pacific Rim, protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč je tak obří. Dieselův chraplák zase nikdy neomrzí. Evans zahrál slušného záporáka, Walker se naučil pár bojových komb a Gibson sype hlody a fakt baví. Akční scény udivují drajvem, monstrozitou a bohužel až přepáleností. Profláklá scéna "Guys, they got a tank" je pro mě akčním vrcholem filmu, ke vší smůle jí zakončuje let alá Clark Kent po trajektorii Charger Daytona - Michelle Rodriguez - protější strana dálnice. Závěrečné inferno s letadlem, které asi 12 minut sviští po ranveji, raději moc rozebírat nebudu, tam už jsem chvílemi nevěděl, kdo se kdy a kde pere s kým. Osobní fighty vcelku dobré, těšil jsem se na Kima Kolda, leč 140 kilová obluda z Dánska se neměla možnost příliš předvést. Soundtrack fajnový, We Own It fakt dobrá. Sedmý díl bude muset trochu ubrat z chamtivosti být co nejvíc cool a mega, protože ještě něco víc už se lidem líbit nebude. Nicméně to, že na něj opět půjdeme do kina, zaručuje Jason "vypadám už 15 let stejně dobře" Statham... 70% 160 miliónů dolarů(rozpočet)/787 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

... a bublina splaskla. NOS² testosteron³ ve zcela zbytečně přepálené CGI akci, která je více záznamem videohry než regulérním filmem. Pro Lina je to smutný návrat do nekonečné řady rutinérů neznajících míru. Jak byla pětka překvapivý (a zasloužený) vítěz akční první ligy, tak šestka se opětovně pohybuje na hraně sestupu do druhé ligy odzívaných tuctovek. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stále to má všechno, co má film mít. Auta, zbraně, svaly, kung fu, ženský, výbuchy a charismatické postavy. Chybí jen smysluplnej děj, ale jeho absenci jsem u Rychle a zběsile schopnej tolerovat. V ostatních dílech mě vždycky nebavily ty hlubokomyslný proslovy o fotrovi atd. Fakt jsem u toho dost trpěl. V tomhle díle, ale to Dieselovo vyprávění o minulosti s Letty bylo příjemné. Přesto to na pětku nemá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Och ola, tak tohle byl sexy bijáček, autíčka, holčičky, chlapečci, akcička, hmm každej si slízne to svoje o tom žádná. Mě osobně nejvíc dostávaly auto honičky a samozřejmě takovej předčasnej ježíšek v podobě fightu Michelle x Gina, mluvím o tom v metru, ten byl těžce stopořovací. Ten druhej na konci stejně jako celá závěrečná mlátička v letadle už byl prožvejkanej, protože rychlej střih a pojebanej zoom zesral víc než by dokázal sloní průjem. Přitom ty dvojice tam byly žurnalový a některý efektky rovněž zlatonosný, ale prostě kamera, ta kamera. Samozřejmě musím ocenit "mostní objetí" Vina s Mišelkou, tohle přesně dělám s holkama každou středu. A samozřejmě Jasonek mezi titulky hodně namlsal...sedmičko rychle pojď k páníškovi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Začíná se z toho stávat ryze rodinná záležitost. Tedy pro vysvětlení. Chemie mezi herci je fantastická. Hlášky, gagy i většina dialogů super. Tohle není precizně nacvičený herecký výkon, tohle je přirozená chemie lidí, kteří spolu spolupracují už několik let a tvoří neskutečně sympatický tým. Je to vidět, je to cítit. Improvizace, nikoli strojenost a z toho jsem měl radost největší. Zároveň je dobré si říci, že Rychle a zběsile pomalu spěje do stylu Expendables, protože herecké obsazení stále více bobtná nejen v rolích hlavních, ale i vedlejších (tentokrát Gina Carano). Už víme, že v příštím díle bude Jason Statham, takže nedostatek zajímavých obličejů určitě nebude. Přes to všechno ale není šestka lepší pětky, ani náhodou. Je možná "hladší", velkolepější a s vyšším rozpočtem, ale jedna věc je megalomanie (tank na dálnici) a druhá věc jsou scény, které naprosto postrádají (!!!) logiku a dělají z diváka debila. Likvidace tanku, Diesel superman, 10 kilometrů dlouhá ranvej. A toto nelze tvůrcům tolerovat. Potěší výborný body fight Carano vs Rodriguez v metru, specielně ta dnes už legendární scéna pádu ze schodů (kaskadérsky/kamerově/střihově hmatatelné a procítěné až za roh - strhující práce), pár kvalitně rozbitých aut a výborný zvuk jako takový. Zamrzí ale právě ty nemilé "scifi" prvky, kterými je snímek překrmen. Po pětce je těžké jít někam dál. Určitě se ale nemuselo chodit dál v akci. Mělo to být trochu jiným směrem. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 238,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 788,7 mil. (NIRO)
  • Snímek se odehrává před filmem Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006), přičemž se mnohokrát ve filmu objevuje Nissan GT-R, který šel do prodeje v roce 2007. A to pouze v Japonsku. Ve zbytku světa až v roce 2008. Podobný přehmat nastal i s vozem Alfa Romeo Giulietta. (bobrux)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama