Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 1

Recenze (1 357)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle díl zhruba na úrovni vysmívané dvojky - dobře natočený, ale jinak docela špatný. Zloději se mění v tajné agenty, auta se za jízdy hackují bondovskými vynálezy, zmrtvýchvstání Letty je podáno jako z té nejhorší možné telenovely, záporák je stejně špatná postava jako klaďasové... A k tomu otravný patos a akční scény, které se všemi těmi skoky z auta na auto, z auta na letadlo a z letadla na auto akorát pořádně plazí jazyk na realitu. Nic moc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

6. díl je možná zvládnutý režisérsky lépe než minulý a i akční scény vypadají určitě přehledněji. Nicméně Pětka byla přelomová, kdežto tady se prostě jen pokračuje. Z postav byla vypuštěna dvojice Brazilců a na stranu "dobra" se definitivně přidává Hobbs. Děj je velice prostý, až pitomý a akční zápletka vyloženě vycucaná z prstu. Na tankovou scénu asi nikdy nezapomenu. Minule trezor, tady je tank. Fyzikální zákony řešit netřeba. Tady prostě neplatí a příště nebudou platit projistotu vůbec. PS: "Jak jsi věděl, že mě chytíš?" "Nevěděl." 75% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJU TVOJI POMOC, DOME. POTŘEBUJU TVŮJ TÝM…“ /// Netrvá to dlouho a Rockovi při terapeutickým cvičení poprvý naběhnou na bicákách žíly. Nastal čas dát do kupy starou partu kolem Doma a Briana… Kurva! Konečně pořádně rychlá a zběsilá honička, okořeněná skokem z káry v rychlosti cca 250 km/h (možná i víc, v tom fofru jsem nestačil sledovat tacháč!) do hloubky cca 50 metrů (ber tu míru s rezervou, neměl jsem hloubkoměr!) - tedy z mostu na střechu pronásledovanýho sráče! (Uff, to jsem se zapotil! Ale co ten chudák? Víte, jak ho musej bolet záda!) Možná to bude znít blbě (po tom co jsem teď napsal), ale nezdá se to bejt zase tak blbý. Béčko, oslavující jednoduchost, rychlost žen a krásu aut. To, že jsou zde věci, na který tupě zírá i Bond (James Bond), jen navnadí akčněji založený intelektuály. Ta akce totiž nezná omezení a já lituju, že jsem nešel do 4DX! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Za věci, jako je sekvenční převodovka, turbodiesel nebo magnetický odlehčení bych i vraždil. 2.) Před každým žvancem děkuju Bohu za rychlý auta. (Policejní? Ti hrabe, ne?) 3.) Thx za titule ,,PrcekTK“ a ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stále to má všechno, co má film mít. Auta, zbraně, svaly, kung fu, ženský, výbuchy a charismatické postavy. Chybí jen smysluplnej děj, ale jeho absenci jsem u Rychle a zběsile schopnej tolerovat. V ostatních dílech mě vždycky nebavily ty hlubokomyslný proslovy o fotrovi atd. Fakt jsem u toho dost trpěl. V tomhle díle, ale to Dieselovo vyprávění o minulosti s Letty bylo příjemné. Přesto to na pětku nemá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku mám pocit, že 20. léta 21. století jsou o akčních sériích Expandables a Rychle a zběsile. Jenže zatímco Expandables mělo tendenci odkazovat na akčňáky osmdesátých a devadesátých let, tak Rychle a zběsile má hlavní prim ve vozovém parku s akcí, která je více než přehnaná, ale snést se v tomto díle sem tam i dá. Příjemnej relax a kopa známých herců. Nic víc, nic míň. Vzorově tupej, ale funkční blockbuster. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Ve scéně, kdy se v úkrytu v Londýně Roman Pearce (Tyrese Gibson) snaží dostat ke sladkostem v automatu na jídlo a agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) rozstřílí sklo automatu, je možné vidět, že automat obsahuje americké sladkosti namísto britských. (Shadowspark)
  • Scéna s obřím letounem An-124 je přinejmenším přitažená za vlasy. Letoun dokáže vyvinout tah 229,5 kN na každém motoru a je tedy nemožné, aby ho dva silné automobily byť jen silně zbrzdily. Proražení čumáku sportovním automobilem bez vážnějšího poškození je v podstatě nemožné - nákladový prostor je oddělen dvoudílnou sklopnou rampou, za kterou se navíc nachází podvozek letounu a přepážka s meteoradarem. (Foxhound#1)
  • Režisér Justin Lin dostal po úspěchu předchozího dílu Rychle a zběsile 5 (2011) mnoho nabídek na režii, mezi kterými se objevila například i možnost pracovat na snímku Smrtonosná past: Opět v akci (2013), ale zůstal věrný této sérii. Prohlásil, že tady už má jeho slovo nějakou váhu, kdežto všude jinde by byl jen najatý řemeslník. (S.W.A.T)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama