Star Trek Enterprise - Setkání u Broken Bow (TV film)
Enterprise
Enterprise: Broken Bow
Sci-Fi / Dobrodružný / Akční
USA, 2001, 92 min
James L. ConwayHudba:
Dennis McCarthyObsah
Duben 2151. Po téměř 100 letech potýkání se s "přátelským" mimozemským národem "Vulkanců" je lidstvo opět připraveno k mezihvězdným průzkumným letům. Enterprise NX-01 je vyslána na svou první misi. Poraněný Klingon, který na Zemi hledal útočiště před ostatními pronásledovateli z cizích planet, je postřelen a vesmírný koráb ho má dopravit domů. Mimozemšťané ale nenechají svůj terč na pokoji. Riskantní podnik, který kapitána Jonathana Archera a jeho posádku postaví tváří v tvář tajuplnému a inteligentnímu nepříteli ze vzdálené budoucnosti. (oficiální text distributora)
AngelAngie
Velmi špatné a nic na tom nemění to, že nejsem fanynkou série. Na tohle se prostě příliš koukat nedalo.(9.2.2009)
Subjektiv
Seriál nabízí výrazně lepší chvilky než jeho pilot. Nabízí však i horší.(19.7.2007)
berg.12
Následující stejnojmenný seriál neznám, ani jsem dlouho neutušil, že nějaký existuje, takže základní dojmy z tohohle pilotu mi zůstaly: ultralaciné, ultratelevizní, ultraprůměrné.(16.3.2006)
Fingon
Suverénně nejhorší startrekovský pilot...(28.10.2008)
Yardak
Velké překvapení je pro mě pilotní díl k seriálu Star Trek: Enterprise. Sympatická posádka, skvělé efekty, slušný příběh. Velmi kvalitní pilotní film ze světa seriálových Star Treků :-). Udrží seriál takovou laťku? :o)(30.11.2009)
Honzíno
Slabé tři za celkem slabý pilot (na star trek). Líbí se mi Enterprise NX-01, celkem sympatická posádka (T'Pol:) ), ale seriál mi zatím nabídl mnohem lepší okamžiky než jeho pilot. I když je to celé mnohem méně logické než klasické série z let minulých. Na druhou stranu proč neletěla Janeway do Gamma kvadrantu najít ústí červí díry, kterou střežil Deep Space Nine na druhém konci, asi by to měla blíž.:) 55% pro Enterprise (TV film)(25.5.2009)
maty39
Úvodní film k seriálu. Není to žádný zázrak, jako samostatný sci-fi film naprosto nefunkční, ale jako součást seriálu odpovídající.(13.3.2006)
Deywid
Najnudnejší pilot k Star Treku vobec....a tá úvodná zvučka je doslova nechutná....(8.2.2009)
pepa3rd
Úvodní film tohoto vynikajícího seriálu pro mě balancuje na hraně mezi samostatným filmem, kdy nemůže obstát a úvodem k serálu, kde má své pevně stanovené místo a je přesně takový, jaký by měl být. V hodnocení se přikláním spíše k první variantě průměrného filmu 60 %.(29.9.2010)
Helo
Žádná dokonalost (u Star Treku podivné, že? (sarkasmus)), ale na druhou stranu docela slušné s pěknými efekty a hlavně bez nelogických (ne, nejsem vulkánec) pitomostí jako u ST: Voyager. Jen na té hudbě by mohli trošku zapracovat... Btw: obrazově luxusní úvodní znělka nehorázně zazděná do Star Treku se nehodící písní!! V tomto ohledu stále vede znělka z Nové generace.(25.1.2012)
filmmovier
Dobře voni! Pilotní díl ke Star Trek: Enterprise začal velice, velice dobře. Byl jsem s ním spokojen a doufám, že stejnou kvalitu udrží i zbytek seriálu. Je to zvláštní, koukat na Star Trek ještě před Kirkem, nutno ale dodat, že Scott Bakula je jako kapitán Archer velice dobrý. Zatím jsem si nezvykl na novou posádku, ale to bude jen chvilková záležitost... Jinak triky jsou v tomto díle naprosto ohromující, herci slušní a příběh byl také dost zajímavý. Enterprise je opět krásná. Myslím, že další Star Trek série dopadne velmi dobře, protože pilot byl pro mě ohromující. A titulní zpívané intro se sice značně odlišuje od ostatních sérií, ale mě se velmi líbí i píseň.(20.1.2012)
njuska
Az nedavno jsem se dostal k tomuto filmu (a posleze i serialu) a musim konstatovat, ze je velmi povedeny! Myslim, ze solidni nasledovnik Star Treku.(9.2.2009)
grisos
Star Trek aneb jako to začalo.(20.4.2011)
chaotic
Hmm? Enterprise jako třída Akira? Enterprise předKirkovská? Ne, děkuji stačil mi již Pike. Těšil jsem se na světelné efekty alá Star Trek, ale to co jsem shlédl bylo obyčejné Cčkové zklamání. Navíc se mi despota Archer i arogantní T'Pol znelíbili.(28.7.2008)
Allein4
Úvodní film opravdu povedený a hned se STEnterprise zapsalo na seznam mých nejoblíbenějších seriálů (kde žádný Star Trek zatím nefiguroval). Potěšilo mne také herecké obsazení, především Connor Trinneer jako Trip (nebo Michael z SGA).(15.9.2008)
IsaacClarke
Perfektní pilot k perfektnímu seriálu. Je to Star Trek se vším co k němu patří, ale bez všech těch pitomích klišé. Ano je to jen pilot a jako film nefunkční, ale dobrý pilot k perfektnímu seriálu.(26.1.2012)
Související
- Star Trek: Enterprise (TV seriál) (2001)
- Star Trek: Voyager - Ochránce (TV film) (1995)
- Star Trek: Voyager (TV seriál) (1995)
- Star Trek: Nová generace - Všechno dobré... (TV film) (1994)
- Star Trek: Hluboký Vesmír Devět (TV seriál) (1993)
- Star Trek: Hluboký vesmír devět - Vyslanec (TV film) (1993)
- Star Trek: Nová generace - Střetnutí na Farpointu (TV film) (1987)
- Star Trek: Nová generace (TV seriál) (1987)
- Star Trek (TV seriál) (1973)
- Star Trek (TV seriál) (1966)
- Star Trek: Klec (TV film) (1966)
- Star Trek: Kam se dosud člověk nevydal (TV film) (1966)