Reklama

Reklama

Mladá tínedžerka zistí, že má nadprirodzené schopnosti. Ako sa s tým vyrovná? A ako ich využije? Chloe Kingová je mladé dievča s hmlistou minulosťou. Hoci žije v USA, jej nevlastní rodičia ju adoptovali z Ukrajiny. Chloe si privyrába v obchode s odevmi. Tesne pred dovŕšením šestnástych narodenín zistí, že má nadprirodzené schopnosti. Je mimoriadne obratná a rýchla. Zrazu sa jej fantasticky zlepší sluch a v neposlednom rade sa dokáže šplhať aj po hladkých stenách vďaka svojim nechtom, ktoré dokáže zmeniť na pazúriky. Čoskoro odhalí, že je príslušníčkou prastarej rasy. Navyše sa dozvie, že by mohla byť tou, ktorá ochráni svoj druh pred ľudskými zabijakmi prenasledujúcimi jej rasu po stáročia... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

numan 

všechny recenze uživatele

Nový americký teenagerský fantasy seriál bez roztleskávaček a americkýho fotbalu! HELL YES!!! Teda nebo aspoň BINGO! :o) Co se týče počtu všelijakých zlomů, zvratů, akcí, určitě patří mezi špičku. Děj mastí jako blázen, zdržovaček je minimum a jen tak mimochodem si taky možná uvědomíte, jak dnešní civilizace pekelně visí na mobilních telefonech - bez nich by to prostě nešlo. A taky bez nepřehlédnutelného pruduct-placementu - v tomhle případě na nákupní tašku Kia Soul. Kolikpak asi zatopili....... Zavzpomínal jsem i na legendární Buffy, liqidátorku upírů - s Chloe má leccos společného, i když je jenom člověk. Celá první série velmi slušně zadělává na pokračování, ať už nenápadným rozrůstáním mytologie seriálu (rasy ne-lidí se v ní objevují zatím jen dvě, takže jsme se podle Alekovy narážky mohli v pokračování dočkat dalších zábavných variací na egyptská božstva - chtěl bych doufat v krokodýlí potažmo hroší lidi :o)) nebo totálně otevřeným kickboxovým finále s celou řadou skoromrtvol, u kterých ovšem tak nějak tušíte, že na začátku druhé série opět povstanou. A pak na internetu zjistíte, že nepovstanou, protože seriál zrušili. Že by to bylo tou absencí roztleskávaček a americkejch fotbalistů? Byla snad Chloe King příliš málo pubertální? Ač jsem neteenager, na druhou sérii jsem se v tomhle případě docela těšil. Holt nic. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvním a pro mě posledním díle. Chloe zjistí, že je potomkém májského klanu lido/bohů... má drápky jak kočka a koho drápne umře. Objeví se jí podobní, kteří na ni dohlíží, a potom je tady další strana, která je chce zničit. Hlavní herečka mě vůbec nepřesvědčuje o tom, že by její tvářička neměla co do činění s výběrem na castingu. Díky jejímu herectví to určitě nebylo. Teen herci mě taky moc neberou... 1* za ... za první díl... ()

Reklama

chicab8 

všechny recenze uživatele

LAME... hlavní hrdinka nějak moc rychle akceptovala fakt, že je poslední spásou jakéhosi staletí starého a vzácného rodu čehosi, jednoduše řečeno koček, samozřejmě nemluvím o jejím domněle dobře zahraném rozhořčení nad tím, že už chudinka čičinka nebude normálně žijícím teenagerem. Klasický model Kapuletových a Montekových zaručen - "kočky" totiž nemohou mít nic s člověkem a ejhle muž snů naší ubohé šestnáctileté spasitelky je, věřtě nevěřte, člověk a ještě k tomu největší roztomilák se štěněčíma očima (ok, psí oči jsou v tuhle chvíli podivná metafora), fakt, že je synem pána, který "čičí" spasitelce usiluje o život, je doufám naprosto jasný. Další "muž" v Chloině zorném poli je chrabrý příslušník "čičí" rodu. Nejlepší kamarádi "čičí" spasitelky pochopitelně nemají problém s tím, že jejich kamarádka má devět životů a jiné kočičí vymoženosti, zkrátka očekávané, okoukané, neoriginálně vykrádající ostatní teenagerovské seriály - proč se nemůžeme dočkat nedehonestujícího zpracování catwoman? ()

Mirischka 

všechny recenze uživatele

Nápad je víc než dobrý, jen by to do postavy Chloe chtělo trochu lepší herečku...nic proti Skyler, ale na hlavní role jaksi nemá. A teď přímo k seriálu...první díl slušné a potom to šlo několik dílů pěkně z kopce. Od šestého dílu si ale nejspíše autoři uvědomili, co fanoušci chtějí a že se jim jejich trojúhelník Chloe-Alek-Brian nevydaří, protože postava Briana je prostě nijaká a bohužel nejsme u the Vampire diaries. Navíc postava Aleka je asi o milion procent zajímavější, jako jediný je vtipný a vždy pomůže zachránit kůži slečny Kingové....přidejte k tomu ještě obličej Benjamina Stonea a všem teenagerkám zaplesá srdce...prostě další americký seriál. Uvidíme jak daleko se dostane. ()

Sherman.X 

všechny recenze uživatele

Příběh o dívce Chloe, která je veskrze obyčejná... až do svých šestnácti let. Při naplňování jejího šestnáctého roku života se u ní začnou ráz na ráz projevovat nelidské schopnosti. Užívá si svých nových schopností, ovšem záhy zjistí, že tahle výjimečnost nepřináší pouze pozitiva... Zjistí od svých soukmenovců, že patří k pradávnému lidu Mai, který ochraňoval egyptské faraony, ale poté zrušili svou přísahu a byla na ně uvrhnuta kletba - nikdy nebude láska mezi lidmi a Mai. Jakmile člen společnosti Mai bude mít intimní vztah s člověkem, člověk ochrne nebo zemře. Navíc po nich jde organizace Řád, jež Mai po staletí loví. Legenda Mai praví, že se objeví Sjednotitel, jenž má devět životů a který je opět pozvedne ve společnosti... a tím Sjednotitelem se ukáže býti právě Chloe King. Přišlo mi to zajímavé, jako pilot uvádějící do děje dostatečné, a myslím, že jde o slabší verzi Heroes. Jsem zvědav, co na nás seriál chystá dál... Za první díl 3. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Předlouhou k seriálu je kniha "The Nine Lives of Chloe King" od Celie Thomson. (ČSFD)

Reklama

Reklama