Reklama

Reklama

Střet impérií: Bitva o Asii

  • Česko Příběh Meronga Mahawangsy (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Římský princ Marcus Carprenius je vyslán na malajský poloostrov, kde se má proti své vůli oženit s čínskou princeznou Meng Li Hua. Jeho flotilu však zasáhne obrovská bouře a Marcus je nucen se zbývajícími vojáky zakotvit v Indii. Místo aby počkal než z Říma dopluje nová flotila, rozhodne se pokračovat s některým z místních námořníků. Rozhodne se pro záhadného cizince, jenž se představí jako Merong Mahawangsa, potulný mořeplavec a potomek Alexandra Velikého. Přes počáteční neshody Merong nakonec souhlasí že Marcuse doveze na místo, kde se má setkat se svou nastávající. Když se po dlouhé plavbě konečně setkají s čínskou princeznou a jejím doprovodem, netuší že skutečné problémy je teprve čekají. Ještě tu noc je totiž přepadne pirátský kmen Garuda, který většinu z nich pobije a unese princeznu do své pevnosti. (Raztubyl)

(více)

Recenze (14)

plsek45 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco o hodně lepšího .... Začátek upoutá ale potom jde vše závratnou rychlostí dolů , postavy jsou nezáživné a naprosto nepromyšlené . Z námětu by se dal vytřískat zajímavější a poutavější film. Bohužel ani bitvy nejsou propracované což bych od historického akčního filmu čekal . Zkrátka velice slabí film ...... ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Jak pejsek s kočičkou vařili dort na asijský způsob ... Jednoduchý příběh, tragické dialogy, pár akčních scén. Římani, kteří si osvojili kung-fu se spojili s Číňany a spolu s přehrávajícím "novým" Sandokanem se pustili do křížku s malajskými piráty, které podporuje voodoo dědek a nezranitelný opičák - jasná slátanina roku! ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Rande na slepo na staroveký spôsob. Na jednej strane metrosexuálny blondák očividne ošľahaný mnohoročnými vojenskými ťaženiami po Germánii, Trácii a podobných lokalitách. Na druhej strane Číňanka na dobierku. Miesto stretnutia: odľahlé ostrovy na kraji riti, ktoré nevyhovujú ani jednej strane. Má to svoje opodstatnenie. Medzi vychudnutými cigáňmi bojujúcimi o to kto je viac pokérovaný sa nájdete veľmi rýchlo. Navyše pri takej konkurencii dĺžky charakterov pôsobí i vystajlovaný manekýn ako ugandský korunný princ. Spoločné záujmy: čo viac môže Číňanke zaimponovať viac než to, keď vidí svojho nastávajúceho mlátiť miestny plebs v štýle KarateKid. Na druhej strane sa do uška zašepká Viešus koľkus mámesus v kláštorus eunuchus na kláteniesus? Čo podvedomá latentná homosť vyhodnotí ako celkom perspektívny vzťah. A cigáňi sa mimochodom medzi sebou mrvia ďalej... Je ich ako pliev takže to bude ešte chvíľku trvať. Tri, dva a posledý je dole! Princezná uteká za svojím princom a zvyšný menej pokérovaný cigáni si čapkajú pretože získali ďalší ostrov o rozlohe 15 štvorcov. Pravda, tešiť sa treba i z maličkostí. Ahááá ja som zabudol spomenúť, že prostrednú časť som prespal. Vrátiť sa do deja však nebol absolútne žiadny problém. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Staroveké dobrodružstvo s jednoduchou zápletkou a s kopou súbojov. Aj takto by sa dal charakterizovať film, ktorý ma obstojného hl. hrdniu - taký malajský Kabir Bedi a aj súboje nie sú vyslovene zlé. Možno je divák namlsaný prepracovanejšou choreografiou, ale pri takýchto "barbaroch" určite obstojí. Netreba tu hľadať žiadne vznešené ideály či patetické pokusy o zblíženie protivníkov, ide sa priamočiaro po krvi. Horšie je to už so zasadením do histórie, prítomnosťou Rimanov, slabšími efektami a bohužiaľ aj prítomnoťou čarov, ktoré z toho celého robia "obyčajné" fantasy. ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem se dozvěděl že Malay Chronicles: Bloodlines režíruje Yusry Kru, začal jsem se obávat že nadějně vypadající film bude zmrvený stejným malajským způsobem jako jeho předchozí dva Cicakmani. Nakonec mě tedy velmi překvapilo že se snaží vypadat jako západní velkofilm a celkem se mu to i daří. Navíc je z větší části v angličtině a hlavní herci jsou angličani takže jim je dokonce i rozumět. Akční scény jsou sice stále poněkud zmatené, nicméně nesrovnatelně lepší než v předchozích filmech Yusryho Kru a navíc se už i malajci konečně naučili dělat normální triky. Scénář vychází z eposu o Merongu Mahawangsovi, sjednotiteli a prvním vládci Langkasuky, nicméně oproti legendě je hodně pozměněný a rozšířený o postavy římského prince a čínské princezny. Asi v žádném jiném filmu neuvidíte římské legie bojovat bok po boku s čínským vojskem proti malajským pirátům. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • První maljský film který se dočkal vydání na Blu-ray disku. (Raztubyl)
  • Ještě před uvedením do kin byla práva na promítání prodána do 69 zemí po celém světě. (Raztubyl)
  • S rozpočtem přes 8 milionů ringgitů se jedná o do té doby druhý nejdražší malajský snímek a také nejvýdělečnější místní film ve svém žánru. (Raztubyl)

Reklama

Reklama