Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES VEČER JE VÝROČÍ ÚMRTÍ ČARODĚJNICE. DUCHOVÉ SE PROBUDÍ, A ONA PŘIVEDE MRTVÉ ZPÁTKY.“ ... ,, ALE JÁ JSEM JENOM DÍTĚ!.....“ /// V rámci rovnoprávnosti už ty, co nemaj vyřešenou (předsmrtnou) minulost nevidí jen chlastající spisovatelé, (hluchý) holky, ale i děti. No dobře… vím, vím, malej Cole … dobrá, tak kromě něj je tu ještě Norman. Ale ten navíc řeší i čarodějnou kletbu… Musím uznat, že temný barvy + všechny ty odkazy a drobný fórky na jiný filmy mě bavěj (ale vysvětluj parchantovi, kdo byl Jason Voorhees…). Taky (a překvapivě) jsou tu i ,,fujtably“ (ale vysvětlujte jim, že si nemaj zakrejvat voko, ale smát se…). I proto si myslím, že ,,pohádka“ o dítěti s velmi zvláštním darem, který chtělo, aby jej ostatní lidi pochopili bude spíš pro nás starší, než pro davy capartů, mířících z mateřský školky na hromadnou projekci. (ale možná by to pro ně mohla bejt solidní náhrada za masový vraždy) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcíp nám pes a děti by se s ním chtěly ještě vidět. 2.) S děckama máme nakoukaný všechny hororový pecky. 3.) Thx za titule ,,NikkiNicotine“ a ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zaujímave skĺbenie rozprávkovej tematiky a paranormálnych skutočností. Miestami k slovu až príliš pustené morbídne gestá, ktoré sú paradoxom milých detských postáv. Duchovia a zombíci v dosť nesympatickom zobrazení mi veľmi nevyhovovali, ale priateľstvo podivína a malého objemného chlapca bolo presne tým čo zotavuje podobné osudy nepochopených detí. Dobre bolo však čerpanie a dávanie vlastnosti jednotlivých postáv zo skutočnej reality, ktorý svojím správaním dokázali pobaviť. Aj keď to dostalo pekne 3D prevedenie, nesplnilo a neprinieslo to ten správny zážitok, takže priemerne hodnotenie 50%. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku solidní překvapení. (Opět se ukázalo, jak je fajn nic od filmu nečekat.) Odkazování na hororové filmy (například hudba ála Carpenter) potěší, stejně jako zápletka, která by s malou obměnou mohla zvesele fungovat jako horor pro dospěláky. S obměnou a doplněním - ParaNorman působí spíš jako povídka roztažená na délku románu, což je škoda. Odpustíte-li Normanovi trochu toho klišé v první půlhodině, uvidítě atmosfericky (a výtvarně) povedené a zábavné dílko, které by si však rádo hrálo s Koralínou, ač na její "dospělost" nedosahuje. 70% ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Pomalej rozjezd, ale druhá půlka odsýpá parádně, silná burtonovitost těší, náhrada za Tima je tohle solidní, Norman má fajn atmošku a vysolí i pár pecklovních hlášek plus hodně hodně působivý finále se silnou citovou dohrou. Cílovka filmů od Laiky je bohužel specifická a úzká a o to víc se musí jejich tvorba cenit. Z čistě osobních sympatií sázím rád čtyřku. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, kterou ocení spíš hororoví fandové, než děcka odkojená Pixarem. ParaNorman není nabytý třeskutým, natož infantilním humorem. I přes ty zástupy duchů a zombies dokonce není ani tak morbidní jako Koralína. Prostě se na něj hezky kouká, a to hlavně díky vymazlené animaci. Mě osobně nejvíc potěšily vtípky a odkazy na hororovou klasiku (Halloween, Pátek třináctého), ale cizí mu není ani sexuální harašení mezi dvěma postavami, z nichž jedna je buzerant... docela odvážný krok. Škoda jen, že těch creepy momentů je tak požehnaně málo. Nejdůležitějším faktorem pro hodnocení se ale ukázalo momentální rozpoložení: vidět to kdykoliv jindy, čtyři hvězdy bych možná nedal. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Během posledních několika týdnů před premiérou rozeslal Laika 49 balíčků 49 osobám, včetně Neila Gaimana nebo Kevina Smitha. Každé balení se skládalo z dřevěné bedny plné špinavé hmoty, kterou se příjemci museli prokopat až k jednomu ze 7 prokletých zombíků. Ti sebou nesli veškeré informace o filmu. (Dr Lizal)
  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama