Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to odkazuje na spoustu hororů, co na tom, že animace je zajímavá ( ale nemám jí rád ) , co na tom, že místy to má na animák husto přísnou atmosféru, ze který bych se jako dítě nejspíš posral a schovával se za maminčin rukáv a držel hrdinům palečky....když je scénář jen kýbl sraček.Asi si scénárista myslí, že dnešní děti jsou úplně vylízané ( dobře, v tom bych mu zase nekřivdil ) ale je opravdu nutné nechat pobíhat partičku příšerně nezajímavých postaviček po place a nechat ty průměrné herce aby jim do úst vkládali neskutečně duchaprázdný hovna?To je ten kámen úrazu, až asi na 5 opravdu povedených scének a pár odkazů je film neuvěřitelně prázdný a tupý, není napínavý, není dobrodružný, není absolutně výpravný..... dost velká mizérie a jak už jsem se zmiňoval, americký animovaný film jde pořád dolů :/ 40%. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Přes průměrný námět se film vyklube do celkem dost slušného animáku, který utlumí typické žánrové pilíře (rodinné hodnoty, přátelství) a typizace hrdiny (šikanovaný slabý chlapec pro svoji jinakost...neviděli jsme to už někde?). První polovina je přesto neskutečně zábavná a prostě jiná, ale pak se probudí pár né úplně krvelačných zombií a vše jde do kopru. Pár posledních minut s čarodějnicí už situaci nezachrání. Děti budou spokojeni a rodiče se pobaví u pár cílených situací (pár znalých rodičů určitě pobaví scénka s "hokejem"), ale to je tak vše. Škoda, s originálním zněním by možná hodnocení bylo ještě o chlup pozitivnější. Takhle ušmoulaných 6,5/10. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zvláštny animák - síce nominovaný na Oscara, ale mňa takmer vôbec ničím nezaujal. Prvé dve tretiny sa stále len točilo okolo toho istého, ako Norman dokáže vidieť duchov a všetci ho majú za čudáka. Posledná tretina už bola o čosi lepšia, ale ani to nebolo nič prevratné. Jediné čo pobavilo bolo zopár scénok a hlášok, no a aj záverečná "rozprava", keď Norman zažehnal kliatbu, bola celkom pekná. Ale inak nič moc - tie animované postavičky mi skôr pripomínali plastelínu a ani príbeh nebol až tak prevratný, za čo čiastočne určite môže aj moja averzia voči príbehom o zombie a duchoch. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od pohledu je jasné, že co se týče cílové skupiny, Norman cílí spíše na mladší diváky. A nebudu mlžit, je to škoda. Chris Butler sepsal celkem povedený scénář, ale na Pixar to prostě nemá. Druhou slabinou je animace, která nemusí sednout každému. Neřekl bych, kdyby film startoval v přelomu tisíciletí, ale u animáku z roku 2012 bych si představoval větší péči. Je jasné, že malé studio Focus určitě nedisponuje podobným kapitálem jako třeba Dreamworks, takže se to dá pochopit. To ale dětem zřejmě vadit nebude. Hlavní je zábava. Pár vtipných scének se ve filmu najde, ale občas jsem se i nudil. Jak jsem psal na začátku, je škoda, že autoři chtěli připravit Normana pro ty nejmenší...60% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělé Coraline je to, bohužel, slabší. Minimálně v tom pokusu o morální ponaučení, náležející dětem, kterým zase ale není tak úplně určen obsah filmu, což jsou dvě věci, které se tak trochu mezi sebou bijí a film tím ztrácí. Filmu byl vyčítán i humor, který zřejmě něbyl mnohými, právě po temné Koralíně, tak úplně očekáván. Nicméně musím uznat, že jsem se párkrát zasmál, i když právě jen "párkrát". Do doby, než se udál osvícený proslov to bylo za hezké 4*, pak ale film trochu upadal a sklouzával do klišé. Žádného Jona Briona neznám, ale minimálně "Norma's Walk" se mu povedl na výbornou. ~~~ Pixar má své roky za sebou a p*del mu nakopává už nejen Dreamworks, ale už i Laika. Sice možná ne technologicky, ale rozhodně se rád podívám kdykoliv na Koralínu a ani paranormální paraNorman mě ani v nejmenším neurazí :) ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)
  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)
  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama