Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

salalala 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a příjemně překvapen. Z tuctového námětu dokázali tvůrci vytěžit hodně a složit v podstatě milou poctu zombie hororům. První dejme tomu třičtvrtina stopáže šlape perfektně, má temnější atmosféru (nejmenší děti bych možná nechal doma) a servíruje i příjemné fórky. Sem tam se objeví narážky na horory a nemá to vlastně žádný problém. Pak se to ale kdovíproč zadrhne, svěží tempo zpomalí a úroveň malinko klesne. Najednou jde všechno stranou a na povrch vyplouvá okoukané poselství o tom, že ti utlačovaní bývají nejstatečnější a každý podivín má něco do sebe. Je to opravdu škoda, protože našlápnuto to má více než dobře a poměrně to baví, tohle ale výsledek zbytečně sráží. Konec už je zkrátka takový nijaký a očekávaný. Dabing sice není špatný, je ale trošku infantilní a docela rád bych viděl originál, který by to mohl posunout na jinou úroveň. Ještěže tvůrci zvolili bláznivou a pořád ještě neotřelou loutkovou animaci, čímž získávají body navíc. U mě za slušné čtyři a 70%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nevýrazný animáč o klukovi, co vidí duchy a jen na něm záleží zda zachrání svoje město před chystanou apokalypsou. Zvláštní je že nevím, jestli bych to doporučil dětem - sice se chová jako černá komedie pro celou rodinu, ale drsnějších a lekavých situací je tam taky dost - v dnešní době jsou však děti asi otrlejší. Animace je slušná a k tématu se docela hodí. Ode mě dostane jen silnější 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slušný animovaný film určený nejen pro děti, ale i dospělé. Dá se tu narazit na slušnou atmosféru, nechci říkat děsivou, ale určitě je poutavá a děj díky tomu rychle odsýpá. Kromě spousty hororových pod-odkazů, dvousmyslných narážek a humorných situací (nejen těch s černým nádechem), mají i jednotlivé postavy docela zajímavou charakteristiku. Nechci tady tvrdit, že se z Normana posadíte na prdel, ale podobně jako „Coraline“ určitě stojí za zhlédnutí. Navíc český dabing nebyl tentokrát zas až tak hrozný.70% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hororovej animák co jsem zatím viděl u tohodle filmu jsem se fakt krásně zasmál hlavně nabouchanej bratříček tlustého Normanova kámoše neměl nejmenší chybku. Duchové a zombíci jsou rovněž bez chyby a nenudil jsem se ani vteřinu. Když jsem viděl nabušence jak kašle na holku a oplakává své autíčko jako bych zíral sám na sebe (slečny prominou ale narozdíl od vás auto nebolí hlava když chcete zběsilou jízdu třeba i třikrát denně) . Norman to nemá jednoduché jelikož ho za magora mají kromě mrtvých skoro všichni a nejvíc ho prudí Alvin i když tentokrát bez chipmunků. Norman se ale drží statečně a ten jeho budík a bačkory a kartáček jsem mu fakt záviděl asi začnu nakupovat věci do domácnosti. Super horor pro pětileté a úžasná zábava pro všechny. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Trochu to kazí konec, který trvá dvakrát déle, než by bylo nutné. Jinak sympatický film. Tak akorát odkazů pro hororové fandy, tak akorát primitivnějšího humoru pro děti. Tak akorát dvojsmyslů pro dospělé. Nic objevného a člověka zamrzí, že neudělal Norman ten chybějící krůček k něčemu víc ultimátnímu. Ale nezlobím se za to. Na pomezí tří a čtyř. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)
  • Během posledních několika týdnů před premiérou rozeslal Laika 49 balíčků 49 osobám, včetně Neila Gaimana nebo Kevina Smitha. Každé balení se skládalo z dřevěné bedny plné špinavé hmoty, kterou se příjemci museli prokopat až k jednomu ze 7 prokletých zombíků. Ti sebou nesli veškeré informace o filmu. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama