Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES VEČER JE VÝROČÍ ÚMRTÍ ČARODĚJNICE. DUCHOVÉ SE PROBUDÍ, A ONA PŘIVEDE MRTVÉ ZPÁTKY.“ ... ,, ALE JÁ JSEM JENOM DÍTĚ!.....“ /// V rámci rovnoprávnosti už ty, co nemaj vyřešenou (předsmrtnou) minulost nevidí jen chlastající spisovatelé, (hluchý) holky, ale i děti. No dobře… vím, vím, malej Cole … dobrá, tak kromě něj je tu ještě Norman. Ale ten navíc řeší i čarodějnou kletbu… Musím uznat, že temný barvy + všechny ty odkazy a drobný fórky na jiný filmy mě bavěj (ale vysvětluj parchantovi, kdo byl Jason Voorhees…). Taky (a překvapivě) jsou tu i ,,fujtably“ (ale vysvětlujte jim, že si nemaj zakrejvat voko, ale smát se…). I proto si myslím, že ,,pohádka“ o dítěti s velmi zvláštním darem, který chtělo, aby jej ostatní lidi pochopili bude spíš pro nás starší, než pro davy capartů, mířících z mateřský školky na hromadnou projekci. (ale možná by to pro ně mohla bejt solidní náhrada za masový vraždy) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcíp nám pes a děti by se s ním chtěly ještě vidět. 2.) S děckama máme nakoukaný všechny hororový pecky. 3.) Thx za titule ,,NikkiNicotine“ a ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, co konkrétně se mi na tom líbilo za plný počet. Ale když se nad celým snímkem zamyslím, tak nejsem schopen najít jedinou vadu na režii, zpracování ani scénáři, což je logicky známka absolutního úspěchu. Jak tak koukám na zdejší procenta, tak tohle nadšení se mnou moc lidí nesdílí, ale že by mi to vadilo, se říct nedá. 95% ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pověsíme ho - Nemůžeme ho pověsit, je 21.století - Tak ho upálíme.  U tohoto infantilního strašidýlka se nemůžu rozhodnout v hodnocení, ale hrstka podobných hlášek, občasná ulitlá atmosféra a (možná hlavně) závěrečný nenápadný  comming out  (už tak dostatečně vtipného) homosexuála už v deset let animáku (!!) ho přece jen povznáší k lehkému nadprůměru i bonusové čtvrté hvězdě.  Nějak mi to ve své době v doznívajícím boomu animáků uniklo, ale je to zajímavé, byť ta vážná duchářská linka mě tolik nebrala (i když měla svou myšlenku). Ale dobré vedlejší postavy (Otec),Norman poctivě vidí duchy.... a jo, dobrá blbinka. Víte, že byl nedávno Halloween? Doufám, že byl požehnaný. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a příjemně překvapen. Z tuctového námětu dokázali tvůrci vytěžit hodně a složit v podstatě milou poctu zombie hororům. První dejme tomu třičtvrtina stopáže šlape perfektně, má temnější atmosféru (nejmenší děti bych možná nechal doma) a servíruje i příjemné fórky. Sem tam se objeví narážky na horory a nemá to vlastně žádný problém. Pak se to ale kdovíproč zadrhne, svěží tempo zpomalí a úroveň malinko klesne. Najednou jde všechno stranou a na povrch vyplouvá okoukané poselství o tom, že ti utlačovaní bývají nejstatečnější a každý podivín má něco do sebe. Je to opravdu škoda, protože našlápnuto to má více než dobře a poměrně to baví, tohle ale výsledek zbytečně sráží. Konec už je zkrátka takový nijaký a očekávaný. Dabing sice není špatný, je ale trošku infantilní a docela rád bych viděl originál, který by to mohl posunout na jinou úroveň. Ještěže tvůrci zvolili bláznivou a pořád ještě neotřelou loutkovou animaci, čímž získávají body navíc. U mě za slušné čtyři a 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný a milý, velmi strašidelný a zároveň velmi smutný animák. Nezvyklá kombinace? Rozhodně. Ale tím spíš se mi Norman líbil. Originality je v něm více než se může na první pohled zdát a poselství, které chce předat, není zdaleka určeno jen dětem. A ty vizuální nápady - kéž by průměrný hraný film (nejen hororový) měl alespoň třetinu z nich! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)
  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Během posledních několika týdnů před premiérou rozeslal Laika 49 balíčků 49 osobám, včetně Neila Gaimana nebo Kevina Smitha. Každé balení se skládalo z dřevěné bedny plné špinavé hmoty, kterou se příjemci museli prokopat až k jednomu ze 7 prokletých zombíků. Ti sebou nesli veškeré informace o filmu. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama