Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

Nach 

všechny recenze uživatele

Technicky skutečně výborný film, který potěší každého příznivce tohoto žánru i této formy podání. Příběhově však jde o průměr, který si toho hodně bere z atmosféry Burtonových filmů, ale přitom se jim ani zdaleka nevyrovná. Ano, jisté poselství tam samozřejmě jsou, ale ty už jsme viděli lépe zpracované jinde. Přesto ale ten průměr to alespoň má. 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

ParaNorman je filmem, kde příběh pokulhává za technickým provedením. Slabý animák, na který se dle mého soudu velice rychle zapomene. Plusové body pro mě tím pádem znamená pouze vyzváněcí melodie na mobilu alá Halloween. Upřímně přiznávám, že jsem do filmu jisté naděje vkládal. Nicméně i postavy jsou nezajímavé až běda. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V Normanovi se určitě poznal nejeden fanoušek hororových filmů a s úsměvem na rtech zavzpomínal na své začátky, kdy se bál třeba i panenky Chuckyho (ehm :-), ParaNorman je totiž poctou tomuto žánru a tak vy můžete jen odhalovat, kolik a kde na vás mrkne odkaz na nějaký ten horor (mě nejvíc potěšilo Normanovo vyzvánění mobilu (theme song z Halloweenu/, bo mám úplně to samé :-). Jenže... film je, narozdíl od sestřenice Koralíny, jedna velká nuda a hlavně- bez temné atmosféry, kterou Coraline tolik oplývala (v rámci animovaných filmů). Norman sice vypadá jak výše jmenovaná, resp. vizuál je i tady opravdu vyvedený, jenže je to celé takové ňuňu ťuťu, jak novější animáč od Disneyho. Což je škoda a promarněná šance zaskórovat v žánru, kde se v poslední době moc neurodilo (ani Burtonův Frankenweenie to nevytrhl). Takhle si na to nejlepší budete muset počkat až se závěrečnými titulky a to jen v případě, že jste fanoušci kapely The White Stripes- zazní tam totiž jejich pecka Little Ghost ;-) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hororovej animák co jsem zatím viděl u tohodle filmu jsem se fakt krásně zasmál hlavně nabouchanej bratříček tlustého Normanova kámoše neměl nejmenší chybku. Duchové a zombíci jsou rovněž bez chyby a nenudil jsem se ani vteřinu. Když jsem viděl nabušence jak kašle na holku a oplakává své autíčko jako bych zíral sám na sebe (slečny prominou ale narozdíl od vás auto nebolí hlava když chcete zběsilou jízdu třeba i třikrát denně) . Norman to nemá jednoduché jelikož ho za magora mají kromě mrtvých skoro všichni a nejvíc ho prudí Alvin i když tentokrát bez chipmunků. Norman se ale drží statečně a ten jeho budík a bačkory a kartáček jsem mu fakt záviděl asi začnu nakupovat věci do domácnosti. Super horor pro pětileté a úžasná zábava pro všechny. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, kterou ocení spíš hororoví fandové, než děcka odkojená Pixarem. ParaNorman není nabytý třeskutým, natož infantilním humorem. I přes ty zástupy duchů a zombies dokonce není ani tak morbidní jako Koralína. Prostě se na něj hezky kouká, a to hlavně díky vymazlené animaci. Mě osobně nejvíc potěšily vtípky a odkazy na hororovou klasiku (Halloween, Pátek třináctého), ale cizí mu není ani sexuální harašení mezi dvěma postavami, z nichž jedna je buzerant... docela odvážný krok. Škoda jen, že těch creepy momentů je tak požehnaně málo. Nejdůležitějším faktorem pro hodnocení se ale ukázalo momentální rozpoložení: vidět to kdykoliv jindy, čtyři hvězdy bych možná nedal. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • 7 prokletých zombie nese jména Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper a Wile London. (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)
  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama