Reklama

Reklama

Magickou krajinou

(seriál)
všechny plakáty
Česko, 1993, 9x28 min

Režie:

Mojmír Hošt

Scénář:

Martin Stejskal

Hrají:

Petr Pelzer

Obsahy(1)

Dokument z cyklu o pátrání po historických záhadách v českých zemích. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

rivah 

všechny recenze uživatele

Dokumenty osvětlují tajemné jevy - s trochu přílišným důrazem na jejich tajemnost. Ale výborný Pelzer přednášející důmyslný text to povznáší. Díly: Ďábel a jeho pikle,Draci v Čechách,Mluvící kameny,Obyvatelé podzemí,Po stopách alchymistů, Za ukrytými poklady a Zázračné studánky (75%) ()

Crust 

všechny recenze uživatele

Vždy seriózní Petr Pelzer jako průvodce sérií dokumentů o pátrání po tajemných jevech, fenoménech a pověstech krajin Čech, Moravy a Slezska. Občas, ale jen zřídka, jsem měl sice pocit, jakoby tvůrci chtěli mlžný opar tajemna uměle vytvářet i tam, kde to nebylo zrovna na místě, ani zapotřebí, tuto nevýraznou slabinu ale bohatě vyvažuje množství nabídnutých informací, ojedinělých záběrů a Pelzerovo sugestivní podání, díky čemuž má tento cyklus z počátku 90.let skutečně uhrančivou atmosféru. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle "dokument" se magicky jen tváří. O nějaké informační hodnotě se také nedá mluvit, protože tvůrci se více soustředí na celkový "mystický" projev, než na něajké smysluplné hledání odpovědí. Docela bída. ()

Jizabela 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je díl od dílu v kvalitě různě zpracován. Některé jsou poučné, informují, fascinují (alchymisté). Jiné zas jakoby by byly laxně zpracovány, jsou informativně a duchaprázdné, ač se nabízí mnoho bohatých zdrojů (zjevení a přízraky). Zas si ale pán režisér vzal tvrdý oříšek - rozumně, smysluplně shrnout nějaký ten nad fenomén z celého území naší země! Uhrančivý projev průvodce, skvělé uvedení, dotazování se a hledání odpovědí, to vše mě na konci jako diváka s očekáváním uspokojilo. + Super béčková mysteriózní hudba v pozadí :D Víc takovýchto projektů, vždyť žijeme v tak nesmírně okouzlujícím kraji! ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Ano Petr Pelcer byl krásně magický a uhrančivý. Ale dovedu si představit ještě lepšího průvodce tímto tajuplným seriálem, který opravdu stál za to, protože narozdíl od mnoha jiných, zvláště pozdějších počinů nebyl tak pln hloupostí a pomateností. Tím, koho bych tam jako moderátora zvolil já, by byl skvělý český herec Ilja Racek. ()

Reklama

Reklama