Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by niekto z obsahu nadobudol dojem, že by snáď “Charlie musí zomrieť”, mohol byť dejovo obdobným zážitkom, ako v prípade snímku “Rómeo musí zomrieť”, môže si smelo prepláchať oči kyselinou. Jedná sa totiž o z 80-tich minút absolútny “slow-emotion and motion” drama počin, ktorý pookreje až v záverečnej dvacke. Je to navyše príbehovo príliš idealistické nato, aby to bola akceptovateľná pravda. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to taková jakože rádoby "Boylovka", která má výrazný vizuál, místy se snaží diváka pohltit mocinky intenzivním soundtrackem a kvalitním LaBeoufem... Bohužel ale tahle lehce pozérská a dnes už poněkud vyčpělá forma válcuje slaboučký obsah.. Špatné to není, ale prostě jsem měl pocit, že variací na tohle jsem už viděl hromady a mnohdy byly lepší.. ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Svou prostoduchostí a naivitou je tato pohádka vlastně upřímná a sympatická. Bohužel ale nezapře, že si tak trochu mastí triko. Na scénář se moc nehraje, ten je prosťoučký až hanba. Hlavní emoce se odehrávají v melancholických sekvencích, Mobym podkreslenými slowmotiony a podobnými klipařskými hrátkami. A často mu to prochází. Za chvíli do té formální pasti spadnete a necháte se unášet krásnou kamerou, moderní hudbou a snovými flashbacky. Nakonec si ale vždycky uvědomíte, že to byla jen taková past a že vlastně těm postavám a celému příběhu zase tolik nerozumíte i když všechna ta klišé znáte. Klasický případ výhry formy nad obsahem, okořeněný sympatickými výkony všech herců. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Téměř až bizardní romantika, která vyniká především díky luxusnímu obsazení, netradičně pojatému zpracování, vizuálu a v podstatě i celkovému vyznění, které i přes jistou dějovou tuctovost dokáže zatraceně trefně zaujmout a nepustit až do divokého finále, o kterém si může myslet každý co chce, chladným ale nechá asi jen málokoho. Každopádně, podívaná to není určitě pro každého, žánrově jde tedy skutečně v první řadě o love story, ovšem říznutou pořádnou dávkou dramatičnosti a vlastně i thrillerového koření, což znamená, že film disponuje i nemalou drsností, nekorektností a napětím. Samotnou zápletkou film tedy určitě vyloženě nijak nevyčnívá, čehož si ovšem byli nejspíš vědomi i sami tvůrci, a tak zde spíš kladli hned od začátku daleko větší důraz na stylovost a vizuální zpracování, což se pak ve výsledku ukázalo jako poměrně smysluplný a především pozitivní rozhodnutí, neboť mě v tomto ohledu dokázala tato podívaná skutečně zaujmout a bavit. Ono je to ale v podstatě vážně těžké nějak celé přiblížit, je to fakt strašně zvláštní, nicméně i podmanivé a okouzlující, prostě fakt divočina :-). Jak už jsem ale hned na začátku zmiňoval, hlavní předností celé této podívané je každopádně účast opravdu výrazných hereckých osobností, Shia LaBeouf je i přes veškeré kontroverze spojené s jeho osobou vážně výjimečně talentovaný herec, který se snaží stále zbavit nálepky „toho kluka z Transformers“,a já osobně bych řekl, že výběrem rolí a filmů se mu to daří více než zdatně a možná se od něj dočkáme ještě velkých věcí. Opomenout ale nemohu ani neuvěřitelně sexy Evan Rachel Wood, od které jsem takovou přitažlivost vůbec nečekal a samozřejmě třešničku na dortu v podobě Madse Mikkelsena, nepřehlédnutelnou hvězdu první velikosti, který strhává veškerou pozornost na svou postavu jen jediným pohledem, prostě machr jak bejk! Kdo má rád zkrátka něco jiného, než se objevuj v běžné distribuci, výběrem tohoto snímku jistě chybu neudělá, davy nestrhne, ovšem filmové gurmány uspokojí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čtyřmi hvězdami (70 procent) blbinu, která od začátku nedává moc smysl, nad níž jsem musel několikrát nevěřícně pozvednout obočí, kde se chování postav mění jako aprílové počasí, v níž je jasné snad jen to, že Charlie je ten dobrej a Nigel darebák. Sálá z toho ale láska, což tomu dodalo bezvadnou atmosféru, kterou jenom podtrhnul výběr muziky. Věřím, že Charlie musí...figuruje na vysokých příčkách žebříčku rozporuplných filmů, protože o jeho kvalitách rozhodují zejména emoce. Někomu se může úžasně líbit, někdo z něj může být totálně otrávenej. Já osobně nejsem vyhraněnej, ale být o něco mladší, pěju na to tady možná ódy. Generační film- takhle to vnímám. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu) verejne zaútočila na MPAA (The Motion Picture Association of America) na Twitteri za to, že prinútila režiséra Fredrika Bonda odstrániť scénu z tohto filmu, kde jej postava dostáva orálny sex, aby film bol povolený aj pre mladšie publikum. Pomenovala to ako ďalší hanebný príklad cenzúry ženskej sexuality zo strany MPAA, zatiaľ čo organizácia v tomto filme povolila mnoho aktov grafického násilia bez toho, aby vyžadovala úpravy. (Arsenal83)
  • Na krátkou chvíli, kdy se obsazený Shia LaBeouf vzdal své role, měl hlavní postavu ztvárnit Zac Efron. Po Shiově návratě o účast však opět přišel. (TammiLargo)
  • Film sa natáčal v Bukurešti (Rumunsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama