Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný kurýr přepravuje zásilky pro různé lupiče, gangstery a další osoby z podsvětí. Během návštěvy svého přítele Stitche kurýra zadrží neznámý muž, který si ho najme na další zakázku - má předat zásilku tajemnému Evilu Sivleovi, u kterého ovšem není známo jeho aktuální místo pobytu. Neznámý kurýrovi vyhrožuje, že pokud úkol nesplní, ublíží Stitchově rodině. Stitch proto si blízké odveze do ústraní a svěří kurýrovi jako pomocnici svou nevlastní dceru Annu. Společně se tedy vydávají po Sivleových stopách, přičemž kurýr hledá stopy v databázi FBI, do které se nahackoval. Při pátrání po Sivleovi však je nucen zabít několik mužů a brzy je zatčen policií. Brzy je však propuštěn a vyjde najevo, že neznámý, který si ho najal, je ve skutečnosti agent FBI, který pátrá po Sivleovi jako po jednom z nejhledanějších zabijáků. Kurýr je prý jedinou šancí, jak se k Sivleovi dostat. Mezitím se kurýr sbližuje s Annou, ovšem Sivle na ně posílá své zabijáky, aby je nemohli najít. Anna s kurýrem se podaří utéct, ovšem zabijáci zabíjejí Stitche. Kurýr zjišťuje, že Anna spolupracuje s FBI a jejím úkolem je předávat jim informace o tom, jak pátrání po Sivleovi pokračuje. To kurýra natolik rozladí, že Annu opouští a vydává se hledat Sivlea dále sám. Je však zadržen manželskou dvojicí zabijáků, kteří ho zadrží a mučí ve svém domě. Kurýrovi se podaří utéct a oba zabije. Manžel mu však před smrtí stačí říct, že Sivle je v Las Vegas... (TV Prima)

(více)

Recenze (50)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Název filmu velmi svádí porovnati kvalitu s Kurýrem, kde vynikl J. Stathamem. Ale je to chyba. Tyto snímky se porovnávat prostě nedají. Žánrově si jsou zcela odlišné. Statham předvedl dokonalou akční jízdu, zato Jeffrey Dean Morgan, který si tu střihnul roli onoho kurýra, hraje převážně drama. Ano, žádné dech beroucí honičky, rvačky či přestřelky se tu nekonají. Takže pro mnohé velké zklamání. Zde platí pravidlo: i když dva dělají totéž, není to totéž. Kurýr z podsvětí se tedy spíše snaží budovat dramatickou a v jistém smyslu temnou atmosféru, což se svým způsobem daří. Některé scény mi sice přijdou krapet zbytečně natahované, ale na druhou stranu tak zase vyzdvihují jisté napětí. Mickey Rourke je překvapením. Jeho role člověka vystupujícího jako Elvis je perfektní a i když je tato rolička malá, dobře tu vyniká. A padouši jsou prostě současně sví. A tak tu máme snímek, kterému málokdo přijde na chuť, ale svým způsobem neprávem. Jde si svou cestou a vůbec se neohlíží po konkurenci. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok začína celkom slušnou scénou, ktorá pripúta diváka, ktorý chce vedieť, čo sa bude diať ďalej. Kuriér ktorý dostane vždy predvolanie a nevie od koho a musí splniť odovzdanie do jednej hodiny, inak príde o svojich blízkych. Lenže po chvíli pochopíte, že starší kuriér, ktorý nemá už toľko síl, len tak všetko stíha. Na scéne sa tiež objaví Mickey Rourke, ale bohužiaľ len asi na 5 minút, čoby tučný Elvis Presley. Určitá nápaditosť tam je, ale je to málo slabšia kópia kuriéra, ako ho poznáme s Jasonom Stathamom. Každopádne Jeffrey Dean Morgan hrá veľmi presvedčivo v každej snímke a aj kvôli nemu som dal také hodnotenie. Rozhodne neoľutujem, ak vám to odporučím. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina podpořená rádoby neprůhlednou zástěrkou a strašnými hereckými projevy, jimž vévodil prkenný J.D.Morgan. Akce, která to mohla alespoň trošku zachránit byla jak ze zpomalenýho filmu, navíc podkreslená naprosto nehodící se neoriginální hudbou. V Nazarethu se opět neurodilo a začínám si říkat, jestli je to náhoda. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že Jeffrey je odkázaný upísať sa takýmto podivnostiam, snaží sa to byť tajuplné i akčné, ale konečný výsledok je skôr zamotaný a ťažkopádny, bolo by príliš zjednodušené zhodiť to len na ukážkovo mdlé tempo, tu neklapalo takmer nič, azda jedinou pasážou, ktorá stála za niečo, bola mikrotortúra vo vani, takže 20%. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

K odpadu a nedokoukání do konce mi stačily dvě věci. 1) Mám silnou alergii na scény, kdy je někdo uvázaný na dlouhém provazu za ruce (nohy, pás apod.), padá docela dlouhý pád a po napnutí provazu a následujícím škubnutí, se tomu člověku vůbec nic nestane. Nějaké vykloubení rukou nepřipadá v úvahu. A tak se tam ženská houpe jak na dovolené, namísto toho aby řvala bolestí. 2) Když někdo udělá tak parádní CGI krev, kterou nepoznám, ani když o tom vím (Poslední samuraj s Cruisem), tak proti tomu nic nemám, pokud to ale tvůrci neumí a CGI krev tekoucí záporákovi z nosu je viditelně CGI (blbě natrackovaná, včetně divné konzistence), je to urážka diváka, urážka filmařiny a fušeřina tvůrců. To, že to byl typ filmu, který jde jedním okem tam a druhým ven, už je jenom takový bonus. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, kde Kuriér (Jeffrey Dean Morgan) vyťahuje kufrík z pod stola, z neho trhá papierik ľavou rukou. Následne ho však krčí v pravej. (Johnny.ARN)
  • Keď je Kuriér (Jeffrey Dean Morgan) po druhýkrát v dome agenta FBI, priloží mu na hlavu pištoľ, pričom natiahne kohútik. V nasledujúcom zábere je však kohútik v pôvodnej pozícií. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama