Reklama

Reklama

Ledový teror

(TV film)

Obsahy(1)

Horníci na Aljašce těží diamanty. Jednoho dne vyvrtali velkou díru do permafrostu a z té vylezlo monstrum v podobě obřího ještěra. Tento ještěr začne požírat a zabíjet všechny horníky. Několik z nich se stihne ukrýt v karavanu. Pak se děj přesouvá k řidičům kamionu. Mezi ty nejlepší patří Neil a Jack. Šéf, který kamioňákům velí, říká, že potřebuje ještě jednu jízdu. Do dolu je potřeba dopravit náklad trhavin. Šéf nakonec přesvědčí Jacka a Neila za trojnásobnou mzdu. Jack musí vzít do kamionu vědkyni jménem Rachel, kterou dostal do míst kongres. Rachel zkoumá arktické větry a musí situaci prozkoumat, jinak by mohl být důl uzavřen. Po cestě dojde k problémům a náklaďáky se musí dostat přes rozbředlý led. To se nakonec podaří a po několika hodinách dorazí oba vozy do lomu. Tam je ale spoušť. Všude jsou mrtvá těla. Pod dekou se schovává přeživší horník jménem Tyee. Je to Inuk a vypráví starou legendu o tvoru zvaném Wen Šu, který zabíjí lidi. Po chvíli se ještěr objeví. Všichni se nejprve schovají a poté utíkají k náklaďákům, do kterých nastoupí. Přidá se k nim další přeživší Karl. Kamiony se vrací po ledové stezce, když se najednou ještěr objeví na jednom z nich a zabije Tyee. Poté začne hořet Jackův kamion a všichni musí za jízdy přeskočit k Neilovi. Když odjedou od ještěra dál, musí zastavit na kontrolu kamionu. Tam se ale znovu objeví ještěr a zabije Karla. Neil, Jack a Rachel pak znovu odjíždí a po několika kilometrech zastavují kvůli opravě vozu. Opět se objevuje ještěr a Rachel s Neilem se schovají ve sněhu. Jack se také schoval do sněhu. Ještěr zmizel a všichni tři jdou sněhem do jediné chaty, která se v okolí nachází... (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Oni to dají!" „Plesk! Šplouch" Přerostlý varan je z těch nejlevnějších pixelů, ale jinak by to i šlo. Ještě vystřihnout cvrlikání dvou hrdliček v chajdě a dát větší prostor krásné přírodě a dal bych o hvězdu navíc. Nechybí několikrát střeva ven, utržené ruce, nohy i hlava, a anžto ještěr má kovaný ocas, dojde i na citaci z Vetřelců. Ta mrcha ví samozřejmě přesně, koho má odkráglovat. Je to dílko od SyFy, tudíž nelze čekat zázraky, a každý by měl zvážit, zda se na film podívá. p.s. generátor byl sice v háji, ale lampy vesele svítily, jako by se nechumelilo... ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Studio Syfy je velkou konkurencí studia Asylum, takže si lze živě představit, co že je to za dílo. Fůra nesmyslů a nelogičností se tu sešlo v takové míře, že jeden nestačí kroutit hlavou. Plastičnost pixelového ještěra je tak obrovská, že záběry na něj jsou značně krátké a aby se to vyrovnalo, tak velmi časté. Zvláštností je, jak se neustále měnila jeho velikost. Herecké výkony jsou taktéž slabé. Jejich hrůzu ve tvářích se opravdu uvěřit nedá. A když byli v mrazivé krajině, jaktože jim nešla pára od úst? I ta finální jednoduchost likvidace ještěra je tak neskutečná, že to snad scénárista udělal schválně, aby si zjednodušil práci. Na druhou stranu musím ocenit výbornou práci kameramana. Jeho dokonalost a smysl pro prostor je na takovýto brak škoda. Přesto se jedná o výtvor, který kdyby nevznikl, vůbec by v kinematografii nechyběl. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

O co chudší by byl náš filmový svět bez společností jako Asylum či SyFy?:D Já jsem spokojená. Překvapivě docela povedený scénář a hlavně i dialogy. Samozřejmě nějaké ty chybky se v něm najdou, ale celkově mě netahal za uši, což je častý problém u podobných kousků. Prehistorický dinosaurus naopak disponuje typickým laciným digitálním "kabátkem." Velmi mě překvapila romantická chvilka dvou ústředních hrdinů, která se mi moc líbila a vůbec mi nepřišla patosovitá či klišovitá, stejně jako mě zaujal jejich rozhovor v tomto intimním momentu:) Už dlouho se mi nestalo (a jestli vůbec), aby se mi ve sci-fi, katastrofických a podobných béčkovitých filmech zalíbila nějaká romantická "vsuvka." Zde na mě působila jako vystřižená z kvalitního dramatu. Takové... hezké:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi trochu nefér zrovna tenhle film potopit. O odpad rozhodně nejde - režisér je docela zručný a kameraman dokonce chvílemi vynikající. Na to, jak omezený na tohle musel být rozpočet, jaké (ne)herecké hvězdičky vyfasovali, a na to, že trikaře dělal Pepíček Nováků z 5. třídy pomocné školy, o scénáři nemluvě, na to se snažili rejža, kameraman, střihač i někteří herci hodně. Když je ale základ na prd, vyjde z toho nezáživná jednohubka na sobotní noc, takový ten film pro letní autokina. O logických nesmyslech, dějových nesmyslech, nedomyšlenostech ohledně toho, co predátor umí, a neumí, o mizerných tricích a tom, že ještěrka vypadá chvíli velká jako dům, a v dalším záběru je sotva vysoká jak náklaďák, nebo otázkách typu, proč přeskakovali mezi auty, když mohli zastavit, čím se asi živila příšera doposud, o tom už tady je řeč v jiných komentářích. Ale mne film docela ve svém žánru "jednohubka na letní noc v autokině nebo doma sám" bavil, líbila se mi nejednoznačná postava předáka z dolů, a jen jsem si říkal, jak by to asi vypadalo, kdyby měl film větší rozpočet a scenáristu alespoň s jednou mozkovou buňkou. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Ledový teror je nízkorozpočtové béčko o pravěké příšeře, která vylezla při kopání diamantů z permafrostu. Je to prej nějakej Predátor-X nebo-li Wind shu, což má být mýtická postava. Ve svém CGI provedení vypadá jak nějaký odfláklý dinosaurus. Na druhou stranu je vidět po celou dobu filmu, a tím je to i vcelku hodně zábava, ačkoliv kolikrát dost dementí, která neodpovídá fyzikálním základům. Například, když několikatunový ještěr si jen tak v klidu stojí na stříšce verandy, která by jej rozhodně neunesla. Ovšem nejvíce komické je jeho zabití. To zničení by nepřežil vůbec nikdo, přičemž lidé z toho vyváznou bez jakékoliv spáleniny. Že se na filmu dosti šetřilo, je vidět po celou dobu. Stačilo pár herců, dva kamiony a výroba jedné CGI potvory. Proti tomu dialogy a především kamera je na béčko hodně slušná. Záběry jedoucích kamionů zasněženou a zledovatělou krajinou jsou překrásné. Ovšem i zde najdeme záběry, které popírají fyzikální zákony. A to když dinosaurus strhne Kuregera pod led a je vidět, že led má tak možná jeden centimetr tloušťky. A přitom vedle toho stojí několikatunový kamion. Je to sice strašná blbost, ale je to zábavná blbost. Ovšem nejhezčí na celém filmu je poster. Ten je doslova překrásný a mohl by sloužit i jako obraz. [436. hodnocení, 14. komentář, 20%] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Britannia Beach v Britské Columbii v Kanadě. (lost815)

Reklama

Reklama