Reklama

Reklama

Ledový teror

(TV film)

Obsahy(1)

Horníci na Aljašce těží diamanty. Jednoho dne vyvrtali velkou díru do permafrostu a z té vylezlo monstrum v podobě obřího ještěra. Tento ještěr začne požírat a zabíjet všechny horníky. Několik z nich se stihne ukrýt v karavanu. Pak se děj přesouvá k řidičům kamionu. Mezi ty nejlepší patří Neil a Jack. Šéf, který kamioňákům velí, říká, že potřebuje ještě jednu jízdu. Do dolu je potřeba dopravit náklad trhavin. Šéf nakonec přesvědčí Jacka a Neila za trojnásobnou mzdu. Jack musí vzít do kamionu vědkyni jménem Rachel, kterou dostal do míst kongres. Rachel zkoumá arktické větry a musí situaci prozkoumat, jinak by mohl být důl uzavřen. Po cestě dojde k problémům a náklaďáky se musí dostat přes rozbředlý led. To se nakonec podaří a po několika hodinách dorazí oba vozy do lomu. Tam je ale spoušť. Všude jsou mrtvá těla. Pod dekou se schovává přeživší horník jménem Tyee. Je to Inuk a vypráví starou legendu o tvoru zvaném Wen Šu, který zabíjí lidi. Po chvíli se ještěr objeví. Všichni se nejprve schovají a poté utíkají k náklaďákům, do kterých nastoupí. Přidá se k nim další přeživší Karl. Kamiony se vrací po ledové stezce, když se najednou ještěr objeví na jednom z nich a zabije Tyee. Poté začne hořet Jackův kamion a všichni musí za jízdy přeskočit k Neilovi. Když odjedou od ještěra dál, musí zastavit na kontrolu kamionu. Tam se ale znovu objeví ještěr a zabije Karla. Neil, Jack a Rachel pak znovu odjíždí a po několika kilometrech zastavují kvůli opravě vozu. Opět se objevuje ještěr a Rachel s Neilem se schovají ve sněhu. Jack se také schoval do sněhu. Ještěr zmizel a všichni tři jdou sněhem do jediné chaty, která se v okolí nachází... (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

O co chudší by byl náš filmový svět bez společností jako Asylum či SyFy?:D Já jsem spokojená. Překvapivě docela povedený scénář a hlavně i dialogy. Samozřejmě nějaké ty chybky se v něm najdou, ale celkově mě netahal za uši, což je častý problém u podobných kousků. Prehistorický dinosaurus naopak disponuje typickým laciným digitálním "kabátkem." Velmi mě překvapila romantická chvilka dvou ústředních hrdinů, která se mi moc líbila a vůbec mi nepřišla patosovitá či klišovitá, stejně jako mě zaujal jejich rozhovor v tomto intimním momentu:) Už dlouho se mi nestalo (a jestli vůbec), aby se mi ve sci-fi, katastrofických a podobných béčkovitých filmech zalíbila nějaká romantická "vsuvka." Zde na mě působila jako vystřižená z kvalitního dramatu. Takové... hezké:) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bola takmer hodina a pol crazy, nízkorozpočtovej, ultra béčkovej hlúposti. Nezmysel z produkcie mizernej americkej spoločnosti SyFy, natočený v roku 2011 neschopným televíznym režisérom Terry Ingramom. Hlúpy scenár, otrasení herci, príšerná kamera, nevhodný soundtrack, debilné dialógy, primitívne digitálne triky. Celé zle! Total shit! Absolútny brak! Napriek tomu som sa pri tom celkom fajn pobavil. Zrejme preto, že som vedel do čoho idem a najmä preto, že som mal v sebe asi tak šesť pív. Monster movie "Ľadový teror" (Ice Road Terror) je vhodný jedine ako absurdné spestrenie konca prehýrenej noci. Úlet. * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Uf, to jsem se zase posmála, div jsem si neucákla do pyžama! Jste-li odpaduchtivý divák, vřele doporučuji se taktéž podívat na Arktidu v letním období (sice tam jednou ochotníci simulují div ne umrznutí, ale dojem kazí chybějící obláčky páry u úst, absence jektání zubů, třesení a podobně), kde se pomocí výbušnin dělají do permafrostu díry a z těch lezou prýeskymácké pohádky, tedy velmi čilé přerostlé ještěrky. Dobrá, jedna ještěrka, co v některých záběrech vypadá velká asi jako varan, zatímco v jiných scénách se vztyčí na zadní a shlíží na svůj jídelníček rudým zrakem z výšky šestipatrového činžáku. Menu má tento obojživelník poměrně chudobné: těžaře, hrdinné kamioňáky, nezbytnou (a úplně zbytečnou) kozatou ekoložku plus nějaké ty arktické poustevníky. Ještěrka je slepá, hluchá, bez čichu a blbá, přesto se jí průběžně daří ulovit jednotlivé chody a prožrat se až do trpkého konce. Během degustace je schopná trhat plechy unimobuněk (kde tři zákusky strčí před dveře stůl, přestože se dveře otevírají ven;-)) a přerážet ocelové sloupy, aby o chvíli později bezradně kroužila kolem papundeklové letní chatky arktických penzistů (zvenku něco jako větší kůlna, uvnitř to má ovšem prostory jako Labská bouda). Okamžik, kdy uprchlíci v této papírové haciendě zakrývají okna záclonami, aby ještěrka netušila, kde se skrývají, je vskutku výživný! Jako by je předtím nebyla schopná sledovat desítky kilometrů pod vodou, zatímco uháněli v kamionu po tajícím ledu. Led přinesl další úžasně vtipné okamžiky: kupříkladu jeho dramatické praskání a rozevírání přímo před náklaďáky skončilo tím, že řidiči museli přejet pár rozbředlých louží. A podezřelé bylo také vynoření ještěrky vedle stojícího kamionu, prorazila asi půlcentimetrovou ledovou krustu... ty náklaďáky musely být nějaké hodně odlehčené, když se na tak tenké vrstvě nepropadly, a v Arktidě muselo být sakra žhavé léto! Má vůbec smysl rozepisovat se o dementním chování postav, třeskutě stupidních dialozích a zcela nepřítomné logice (o fyzikálních zákonech a chemických či biologických procesech ani nemluvě)? "Ta příšera asi vidí naše teplo, tak počkáme do rána, to nás neuvidí tak dobře!" :-))) A ráno vylezli před chatrč s plamenometem:-))). Akorát mě mrzí, že jsem zalomila v okamžiku, kdy hladová ještěrka zakousla dezert z poslední trojice a jen podle zdejších fotek se mohu dohadovat o obojživelníkově bídném skonu. Zmínku si zaslouží speciální efekty a animace monstra: před čtvrt stoletím by to celkem ušlo... na rok starý film je to ukrutná bída. Nádherně špatný a debilní kousek ve všech ohledech, uzřela jsem však nedávno omylem "Hotel Paradise" a tak vím, že existují i mnohem horší sračky než "Ledový terror", proto dávám 10% třeba za exteriéry a 5% za hezké oči dvou hlavních mužkých hrdinů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Oni to dají!" „Plesk! Šplouch" Přerostlý varan je z těch nejlevnějších pixelů, ale jinak by to i šlo. Ještě vystřihnout cvrlikání dvou hrdliček v chajdě a dát větší prostor krásné přírodě a dal bych o hvězdu navíc. Nechybí několikrát střeva ven, utržené ruce, nohy i hlava, a anžto ještěr má kovaný ocas, dojde i na citaci z Vetřelců. Ta mrcha ví samozřejmě přesně, koho má odkráglovat. Je to dílko od SyFy, tudíž nelze čekat zázraky, a každý by měl zvážit, zda se na film podívá. p.s. generátor byl sice v háji, ale lampy vesele svítily, jako by se nechumelilo... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatické scífko/horor od Syfy. Nečekám že tu bude semnou nikdo souhlasit, ale film se mi líbil. Nenudil jsem se a i efekty mi přišly fajn. Od Ingrama jsem nečekal nic extra ale nakonec se z toho vyklubal aspoň průměrný béčko se sympatickým ještěrákem. Jóóóo bejt kamioňákem není žádný med. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ta romantika tam vážně být nemusela vubec se to do dané situace nehodí. Trucky na ledě ktomu přidejte debilně vytvořenou počítačovou příšeru a 3 hlavní "hrdinové" který vubec neumějí hrát a chovají se jako by tohle prožívali každý den. Soundtrack docela dobrý ale spíš než ze strachu jsem měl husí kůži z grafického provedení a velmi nudného děje. Komu se libil film Varan vs. Kobra a podobné slátaniny tohle se nemuže nechat ujít! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi trochu nefér zrovna tenhle film potopit. O odpad rozhodně nejde - režisér je docela zručný a kameraman dokonce chvílemi vynikající. Na to, jak omezený na tohle musel být rozpočet, jaké (ne)herecké hvězdičky vyfasovali, a na to, že trikaře dělal Pepíček Nováků z 5. třídy pomocné školy, o scénáři nemluvě, na to se snažili rejža, kameraman, střihač i někteří herci hodně. Když je ale základ na prd, vyjde z toho nezáživná jednohubka na sobotní noc, takový ten film pro letní autokina. O logických nesmyslech, dějových nesmyslech, nedomyšlenostech ohledně toho, co predátor umí, a neumí, o mizerných tricích a tom, že ještěrka vypadá chvíli velká jako dům, a v dalším záběru je sotva vysoká jak náklaďák, nebo otázkách typu, proč přeskakovali mezi auty, když mohli zastavit, čím se asi živila příšera doposud, o tom už tady je řeč v jiných komentářích. Ale mne film docela ve svém žánru "jednohubka na letní noc v autokině nebo doma sám" bavil, líbila se mi nejednoznačná postava předáka z dolů, a jen jsem si říkal, jak by to asi vypadalo, kdyby měl film větší rozpočet a scenáristu alespoň s jednou mozkovou buňkou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

SyFy přišla po delší době s další monster peckou, kterou tentokrát umístila do zasněžené a štiplavě ledové Arktidy. Vysoké hory a husté lesy jsou pokryté sněhovou nadílkou, led začíná tát (z toho by měl jistě náš president radost) a k tomu se k životu probudí další prehistorický ještěr (jak jinak). Ani tentokrát nepůjde o žádný skvostný klenot, ale další podprůměrné béčko, které naštěstí netrvalo moc dlouho a tak se dá určitě přežít. Naštěstí to tvůrci pojali i trochu akčněji a příznivci trucků si tak také přijdou na své. Samotné monstrum hrůzu svým zjev sice nenažene (vždyť jde o poněkud přerostlejší ještěrku), ale díky jejímu apetitu nám bylo nabídnuto docela dost krvavých záběrů. Ruky, nohy a dokonce i hlavy se párkrát proletí přes obrazovku, ale žádné solidní gore efekty jsem tu bohužel neviděl... ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ako sa hovorí: Holywood je továreň na sny. Áno je to pravda! Kde inde by sa dal splniť sen partii netalentovaných a nesympatických ľudí, ktorí túžia zahrať si vo filme. Áno, Ice Road Terror spĺňa všetky technické náležitosti k tomu aby sa filmom mohol nazývať. Ďalšia sorta netalentovaných individualít najskôr však opatrená o jazvy, vredy či lepru, a teda nehodných otŕčania sa pred kamerou, stojí za logistikou celého natáčania i keď je rovnako talentovaná. Takže poslíček Terry, ktorý celý život nosil kávu iným sa chopil šance a dokázal, že na to jednoducho má. Pustil však do sveta 87 minútovú romantickú komédiu, po ktorej neostane jedna bránica celá. Samozrejme že si ju vychutnajú len hľadači podobných prerastených ľudožravých monsteriek ako som ja. Takže s konštatovaním, že na novovznikajúci vzťah nieje nič lepšie než mrte rozporcovaných kámošov a jeden mŕtvy plaz, musím toto SyFybéčko len a len odporučiť. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Při prvním záběru na ještěra, který vlezl z díry po odstřelu, jsem dostala záchvat smíchu. Ta digitální potvora byla opravdu příšerná. To se fakt nedalo. Pan režisér viděl zřejmě pořádnou zimu asi jenom z rychlíku. Nevšimla jsem si, že by se třeba lidem "kouřilo" od pusy nebo, že by se třeba klepali zimou, vždyť na sobě neměli ani pořádné zimní oblečení. Příště se raději kouknu na dokument Trucky na ledě. Ty jsou daleko zajímavější. Ti řidiči mají opravdu tvrdý chlebíček. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Chudáci horníci, řidiči a další zaměstnanci dolu, kteří s pomocí trhavin zbavují akrtidu diamantů. A k tomu to zlé gobální oteplení způsobuje, že tito nebozí lidé nemohou utéci od problému, který zavinili, protože je honí zlé "zvíře". ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Tak nějak klasický céčko s pravěkým zvířátkem a lacinými digitálními triky, akorát tam z nějakýho divnýho důvodu funguje romantická linka a po skončení filmu jsem měl chuť zkouknout Trucky na ledě. Co je ale hlavní, pořád to je tak strašně skvěle nelogický v jakémkoliv chování a rozhodování postav, že mňam. ()

honz odpad!

všechny recenze uživatele

Slušně a mírně řečeno: hodně stupidní sci-fi horor, výsměch diváckému vkusu. Jakoby tvůrci a priori točili film pro duševně zaostalé... ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Šílená hovadina. Fakt, že jo. A bohužel není ani vtipná jako některá jiná "céčka". No a triky jsou snad úplně bez komentáře :-) ()

herr_carter

všechny recenze uživatele

Co to je za potvoru?? Wejnšjů... co to je zač? Venšjů....sakra co to je za zvíře? Vejšjů.... inuitská bytost, pojmenovaná predox.... no ty kraaaaaso, to zas byla dávka na prima cool :))))))) ()

bruceman7 odpad!

všechny recenze uživatele

Co si pamatuju, je to druhé dílo SyFy co jsem viděl a zároveň i druhý odpad. Už po prvních deseti minutách (vynoření ještěrky a stříkance barviva na ovoce po zdech) bylo v podstatě rozhodnouto. Některé momenty (opět ta ještěrka) mi přišly jak intra z her někde v polovině devadesátejch let. Škoda se víc rozepisovat, když to velmi trefně popsali lidé v komentech níže. Jedenapůl hodiny tlouct hlavou o stůl by bylo produktivnější. 1/10 ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Viděl sem i horší a dokoukat se to vážně dalo. Jasně je to sračka s mizernejma výkonama, příšernou.... prostě se vším příšerným, ale v tohle žánru jsou prostě horší a nebylo by fér to zasypat odpadem jako ostatní. ()

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na Barrandově 10 minut a cítím se být kvalifikován ohodnotit tuto pecku nejnižším možným hodnocením. Ačkoliv nejsem jasnovidcem, vidím zcela jasně, že činím správně. Protože..."nikdy nenechám řidiče za sebou!!!" ()

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

1) neskutečně klišovité - autoři neměli sebemenší snahu udělat film něčím zajímavým, jeden stereotyp navazuje na druhý 2) naivní - obrovského ještěra si na své střeše tiráku jeho řidič nevšimne, ale že ho nevidí ani řidič jedoucí za ním, je už vskutku úsměvné 3) postavy ke konci jednají sebedestruktivně - po realizaci každého nového nápadu se jejich situace zhorší a zahyne další oběť Stačilo málo, a bylo to na jednu hvězdu, tvůrci snímku si ji však ničím nezasloužili. ()

Reklama

Reklama