Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvaja teen chalani a dve teen holky sa ocitnú v uzatvorenom podzemnom atómovom kryte uprostred lesov a po niekoľkých dňoch si začnú ubližovať. Krvavým spôsobom. Štandardný, ničím výnimočný kríženec Blair Witch Projectu a Cube, podfarbený dynamickým soundtrackom. The Hole iba mechanicky variuje sto krát videné klišé. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Sériový výlisek bez dechu, který je otravný svou podprůměrností a urážlivý svou nevypointovaností. Scénář je bohužel dělán na koleně a stejně tak proběhl i casting, který se zaměřil na mladé, krásné, nevýrazné a ve větší míře i neznámé herce. Podivné vystupňování pak navnazuje k něčemu, co nepřijde a divák je tak zmaten, otráven a znechucen. Standard s pocitem promrhaného času a zbytečné mrhání finančními prostředky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Parta teenagerů se nechá zavřít v bývalém vojenském bunkru, aby se vyhnuli školnímu výletu. Jsou to studenti prestižní univerzity a podle toho se také chovají – jako rozmazlení imbecilové. Co se odehrálo v oné díře je vyprávěno zpětně jednou ze zúčastněných. Mluví ale pravdu? Nabízel se zajímavý psychothriller s vyprávěcími postupy Rašomonu, ve skutečnosti jsem dlouho váhal, zda v komentáři k tak pitomému béčku vůbec Kurosawovo mistrovské dílo zmiňovat. Postavy se chovají jako seriózní paka a rozhodně se neřídí zdravým rozumem. Nápad s několika verzemi vyprávění téhož je brzy pohřben přílišnou soustředěností se na postavu Elizabeth. Film nemá žádnou atmosféru, což je vzhledem k výchozí situaci přímo hrdelním zločinem a těch pár desetin vteřin záběru na ňadra Keiry Knightleyové nepotěší ani ti, kteří omdlévali vzrušením u Domina. Výslednými kvalitami se Díra může měřit jedině s nějakým špatným německým krimiseriálem. 20% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Scénář mi připadal strašně roztříštěný a když se ho tvůrci pokusili slepit v jakýsi alespoň trochu smysluplný celek, použili zřejmě špatné lepidlo. Je to škoda, protože původní idea zase tak úplně od věci nebyla, jen asi chtěla rozvinout trochu jiným směrem a hlavně měla být rozvinuta jiným scénáristou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čtyři lidé zavření v bunkru. Ven se dostane jedna. Otázkou je jak to všechno bylo. Keira Knightley ještě když nebyla pirátkou z karibiku a její poprsí nikdo nezvětšoval (a nikdo se mu nesmál) společně s Thorou "jsem nezávislá" Birch vévodí tomuto filmu v dobrém i špatném. Keira se většinu filmu jen líčí a zvrací a Thora jen zamilovaně kouká. Podprůměrný film, který mě uspal a proto jsme neviděl konec, ale asi už jsem to uhodnul:) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ben Court, Caroline Ip .. Thora Birch je pěkná bitch. Jako nakonec docela chápu, co tím chtěli tvůrci říct, ale nechápu, proč to sdělily zrovna touto cestou. Příběh místy nepostrádá povedenou atmosféru, solidní řemeslné zpracování a příjemné herecké obsazení se začínající Keirou (ano, to byl důvod, proč jsem si film sehnal). Ovšem ten bunkr jako všehobod dění, no skřípe to, skřípe. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Diera tak úplne nevie, čím by chcela byť. Hororovo ladené scény (ne)ladia s psychologickou rovinou o platonickej láske, ktorá môže viesť na nebezpečné územie. Flashbacky sa striedajú so scénami z prítomnosti, ktoré dávajú iné vyznenie flashbackom. Už prvý záber na podzemný lesný bunker, kde vás nikto nepočuje, je úžasný. Atmosféra je často neznesiteľne dusná (v dobrom). Napriek tomu sa nepodarilo prekonať Bunker s Jasonom Flemyngom. I tak ale príjemné (hororové?) prekvapenie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela slušnej thriller, sice bych uvítal, ještě trošku zamotat ten příběh, protože od půlky filmu vlastně film prozradí pointu a jak to vlastně skoro všechno bylo, takže pak je až trošku moc času kdy už většinu věcí víte, ale jinak se mi nápad líbil a zpracování taky. A v některých chvílích má film opravdu hodně dobrou atmosféru, podpořenou slušnými výkony Thory Birch a začínající Keiry Knightley ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zdejší nízké hodnocení, protože tento film nabízí relativně neotřelou zápletku, solidně temnou atmosféru (ikdyž se dalo udělat víc) a konec, který asi každého nase*e, na druhou stranu však dělá film výjimečným. Slabinou pak je podivně nevyvážený, neučesaný styl vyprávění. Ta roztříštěnost a nevyrovnanost snímku hodně škodí, trochu zamrzí hodně dopředu vyzrazená pointa, nicméně svou myšlenku to má, nejde jen o tupou teenage-vyvražďovačku. Herecké výkony docela ušly, zvláště slečny (a hlavně Thora Birch) odvedly přesvědčivý výkon. "The Hole" určitě není bezchybný film, za normálních okolností bych za ten promrhaný potenciál dala 3*, ovšem vzhledem k zdejšímu nízkému hodnocení přihodím: 70%. Mě to prostě zaujalo a basta:-P ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V celku slušný film. Sice pomalejší rozjezd, ale i tak slušné dílo. Děj byl hodně solidní a hlavně skvělý příběh, který neurazí. Tento film mé očekávání naplnil a u mě v celku spokojenost. Možná bych ubral ze žánru horor, ale nechal bych tam Thriller..:) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 5/10/// +hudbou natřískaná, atmosférou nabytá, dobrou kamerou zabíraná -scénářem však roztříštěná, herecky neobsazená, efektně neukázaná díra/// No Keira tady ztělesnila jednu se zvých prvních rolí, což je v obsazení také jedině +, ostatní herci se do dnešní doby neprosadili. Nebo snad jen zmíním Desmonda Harringtona, který později hrál ve filmu Pach krve. Asi by to byla díra do černého, kdyby to bylo pojato jako postupný rozklad osobností uzavřených v jedné temné díře, ale nestalo se tak. Co je taky na škodu, že je to pojato i jako krimi, což v souvislosti s námětem docela vyčnívá a příjemně se na záběry mimo díru nedívá. Ale jinak jo, šlo to. Díky soundracku a atmosféře jsem se bavil./// Celkem 62%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný film so síce dobrým námetom ale slabučkým, odfláknutým scenárom. Úvod ešte celkom ušiel, partička mladých výrastkov sa zamkne v bunkri s cieľom nerušene žúrovať. Po troch dňoch im však kamarát nepríde otvoriť. Od tohto momentu som čakal psycho-atmosferické, dusivé peklo, ale ničoho (až na pár výnimiek) som sa nedočkal. Spomienkové výjavy z bunkru sa striedajú s realitou, čo mi až tak nesadlo. Koniec sa snažil tváriť hrozne vypointovane, ale v konečnom dôsledku vyznel trápne a smiešne, pretože to skončilo presne tak, ako sa na základe povrchného scenára dalo už od polky filmu čakať. 55/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se po osmnácti dnech od svého záhadného zmizení objeví studentka Liz Dunnová, vypadá, jako by se vrátila z pekla. Jako jediná se dostala ze zapomenutého bunkru v lese, z něhož se stala past. Traumatizovaná Liz si začíná postupně vybavovat, co se vlastně stalo, a vypráví o tom policejní psycholožce. Není ale jasné, jak mohli přijít o život její tři spolužáci. Perfektní koexistence thrilleru a hororu v jednom filmu. Obojí totiž vytváří krásně nepříjemné sevření, zvláště když se děj přesune do bunkru. V něm se sice neodehrává nic přehnaného a současně ani nereálného, a tak film dobře pracuje s divákem, který má během filmu zájem dozvědět, co se dobře zahraným postavám vlastně zlého přihodilo. Napětí vydrží až do konce. A navíc bonus v podobě svlečené Keiry Knightley. Originálně pojatý film, který umí dobře pracovat s divákovou psychikou, a tím vybočuje z řady hororových thrillerů. A na začátku té vší hrůzy se chtěli studenti z pouhé recese zavřít do tajemné díry v lese. 80% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Základní linie příběhu vzbudila mou zvědavost. Plus nadějná holčina Thora Birch, zajímavě smutná (i fajn kozatá) v Americké kráse. V krytu se mi hned od začátku moc líbilo, reál. atmosféra nikdoonásnevíchcípnemtady byla hutná, ale pak už vývoj příběhu dostával na frak, a nelogicky jednající mládežníci se předháněli v nápadech. Bohužel ne v nápadech jak z krytu, ale jak blbými dialogy zabít potenciál zajímavého námětu. Ale jak se říká: konec dobrý, všechno dobré :-). Samozřejmě myšleno konec "dobrý". A bez spoilerů si to finální překvapení i užijete, aspoň za tři hvězdy, proč by ne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film jsem si schovával protože jsem z nějakého důvodu očekával pecku ale stala se z toho průměrná konverzačka s dokonalým Harringtonem a sexy Knightleyovou a Birchovou(jako mladá je fakt kus), ale čekal jsem teda více napětí a scén z díry, takhle mi zbyl průměrný psycho thriller který nemá šanci nějak moc zaujmout. Hamm už má za sebou lepší kousky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rafinovaně se tvářící hloupost bez atmosféry s občasnými záblesky, že by to bývalo mohlo být lepší, kdyby to býval byl natočil, sepsal a sehrál někdo jiný. Potěšila však krása Keiry Knightley. ()

Reklama

Reklama