Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pan Walter Statford má dvě dcery v středoškolském věku- krásnou a mezi, lidmi oblíbenou Biancu, která ještě nikdy neměla rande, a starší, věčně špatně naladěnou Katrinu, která svojí nepřístupností odradí každého potencionálního nápadníka. V domě Statfordových však panují přísná pravidla- Bianca nesmí jít na rande dřív než Katrina. Naštěstí, Bianca dostane úžasný nápad. S pomocí chlapce, který po ní touží, se snaží spřátelit svoji sestru s Patrickem Veronem, studentem se záhadnou minulostí, který je pro ostatní rovněž tvrdým oříškem. Obě černé ovce se však do sebe zamilují a divák, tedy v tomto případě já, musí tuto nezáživnou kravinu o ničem doslova přetrpět. Ani slibní herci nedokázali z téhle podprůměrné komedie nic vydolovat a tak zůstal jen slibný potenciál, který se tvůrcům nepodařilo naplnit. Dobře jim tak. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zkrocení zlé ženy na americké high school. Desáté přikázání dle otce Stratforda zní: žádné schůzky, dokud nezačne randit tvá starší sestra. Jenže drsnou Kat by nepozval na procházku při měsíčku ani velký bílý žralok, a tak je třeba případného nápadníka uměle motivovat, jinak by sweet chick Bianca mohla skončit své pozemské dny nedotčena rukou muže. Will Shakespeare by si sarkasmem prosáklou barakudu Julii Stiles určitě zamiloval stejně jako zpívající sympaťák s šťáckým úsměvem Heath Ledger a teenagerské publikum po celém světě. Ironické hlášky a romantická gesta v tom správném poměru, v originále naprosto neodolatelné rodičovské i učitelské hláškující figurky,nekorektní vtipy, plastický živočichopis všech školních zrůdiček od ultrašprtů po namachrované modýlky na hemeroidovou mast. 90% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborný scénář, casting, hudba, v podstatě téměř vše, navíc film zviditelnil oba hlavní představitele -tak možná do dokonalosti chybý nové zpracování :-)/// Tahle romantická Teen komedie se v rámci žánru řadí mezi to nejlepší co je k vidění. Dnes už je snímek trošku starší a po čtvrtém zhlédnutí už film nijak nepřekvapí. Spíše bych řekl, že ho znám nazpaměť. Přesto vždy pobaví a dost dobře se u něj nasměji. Skoro bych řekl, že některé scény se staly již klasikou. Jen je škoda, že film nějakým způsobem nekatapultoval pohlednou Larisu Oleynik (znát ji můžete jako tajůplnou Alex Mackovou ze stejnojmeného seriálu ) do dalších rolí. Ale třeba se nekdy dočkám. Každopádně kdo neviděl, tak to hleďte napravit, rozhodně doporučuji./// Celkem 89%/// ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela průměrná teen romantická komedie s dvěma sympatickými představiteli v hlavních rolích (H. Ledger + J. Stiles). Humor patří vzhledem ke svému žánru k tomu trochu inteligentnějšímu, jenže je ho ukrutně málo. American Pie (1-3) je sice výrazně nechutnější, ale nalejme si čistého, pobavíte se u něj mnohem více. Charaktery všech postav jsou příliš černobílé, škatulkované, vykonstruované, umělé a příběh (~scénář) stupidní a předvídatelný, proto zůstávám pouze u lepších 2 hvězd... 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Znám ten film z dřívějška, ale když jsem na něj po dlouhé době koukal...a to den před zkouškou...tak jsem se stejně výborně bavil. Dese důvodů, proč te něnávidím je klasikcá komedie s prvky romantiky, ale v životě jsem bláznivější školu v amerických komediích neviděl. Bavilo mě to dřív, baví mě to i dneska a Heath Ledger je neodolatelnej :-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (30)

  • Julia Stiles (Kat) si ve filmu čte knihu od Sylvie Plath "Pod skleněným zvonem" ("The Bell Jar"). Ta už byla jednou zfilmována, přičemž v čase natáčení Deseti důvodů se právě uvažovalo o adaptaci nové, s Julií Stiles v hlavní roli. Nakonec z ní ale sešlo. (EmilyL.)
  • Scéna, ve které Kat Stratford (Julia Stiles) čte titulních deset důvodů, byla natočena hned napoprvé a podle scénáře se v ní postava neměla rozplakat. (Jirka_Šč)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama